« TieVie-koulutus

Kehittämishanke

Koulutuksen aikana jokainen osallistuja suunnittelee ja mahdollisuuksien mukaan myös toteuttaa tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittämishankkeen. Hankkeet voivat liittyä esimerkiksi opetuksen toteuttamiseen tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntäen, verkko-oppimateriaalin tuottamiseen, opetussuunnitelman kehittämiseen, strategiatyöhön tai oman yliopiston tukipalveluiden kartoittamiseen. Hankkeita rajataan ja ongelmia täsmennetään koulutuksen aikana osallistujien, kouluttajien ja mentoreiden yhteistyönä. Kehittämishankkeet dokumentoidaan koulutuksen päätteeksi TieVie-portaalissa.

Kehittämishankkeen päätösraportti koostuu seuraavista osa-alueista:

  • oman kehittämishankkeen kuvaus (hankkeen tavoite, kohderyhmä, toteutustapa, muutokset aiempaan toimintaan, kokemuksia/palautetta eri osapuolilta, tulokset ja tulevaisuuden suunnitelmat),
  • omien oppimiskokemusten pohdintaa,
  • luetun materiaalin ja kirjallisuuden pohdintaa oman kehittämishankkeen ja oppimiskokemusten näkökulmasta,
  • kouluttajilta, mentorilta, verkkotuutoreilta ja muilta osallistujilta saatua palautetta.

Päätösraportti tehdään Optima-oppimisympäristön "TieVie_5: Tuotokset_04" -työtilaan, jossa jokaisella osallistujalla on oma kansio. Tee päätösraportti 10.4.2005 mennessä uutena objektina omaan kansioosi ja nimeä se selkeästi, "päätösraportti". Vaihtoehtoisesti voit tehdä päätösraportin omille kotisivuillesi ja lisätä www-sivun osoitteen linkkinä Optimaan. Päätösraportti voi olla myös julkaistavaksi tarkoitettu artikkeli, posteri, kongressiesitelmä tai www-sivu. Laita myös tässä tapauksessa kopio (tai linkki) julkaisusta Optimaan.
Raportit kartuttavat myös TieVie-portaalin koulutusresursseja. Paikallisryhmien mentorit antavat raporteista henkilökohtaisen palautteen.

Osallistujien kehittämishankkeisiin (julkinen) »
Osallistujien työtiloihin (kirjautuminen) »

 

 

Virtuaaliyliopisto

Sivukartta

Webmaster