Arviointiaavan Sanomat - etusivulle

 « Takaisin  |  Etusivulle   Videoleikkeet  Optima-oppimisympäristöön

Posteritentti

Posteritentti toteutetaan samalla tavoin kuin posteriesitykset monissa konferensseissa.

1. Opiskelijat valmistavat ryhmissä posterin eli esittelyjulisteen joltakin alueelta. Esim. laitoksen tutkimusprojektista, jossa ovat itse olleet mukana, tutkimuskurssin harjoitustutkimuksen vaiheista, kurssin laboraatioiden suorittamisesta jne.

Posteri voi myös olla "oikea" esim. jossakin konferenssissa esitetty, jota opiskelijat tutkivat ja kommentoivat. Se voi myös olla keskeneräinen, jota täydennetään valmiiksi. Postereista pystytetään näyttely esim. laitoksen aulaan.

2. Kukin ryhmä esittelee posterinsa muille kommentteineen ja arviointeineen. Jo tässä vaiheessa ryhmä voi arvioida omaa esitystään. Arvioinnin kriteereihin tulee kiinnittää huomio: ei ole tarkoitus saada aikaan näyttäviä postereita, vaan keskittyä asiaan ja posterin informatiivisuuteen.

3. Osa ajasta varataan yhteiskeskusteluun ja -arviointiin. Olisi hyvä, jos posteriesitykseen tulisi myös laitoksen muuta henkilökuntaa kysymyksineen ja kommentteineen. Tämä tekisi tilanteesta todellisemman tuntoisen.

Posteritentti soveltuu hyvin sellaisille kursseille, joihin liittyy harjoitustöitä, esim. laboraatioita. Laboraatiot tehdään usein pienissä ryhmissä, jolloin vain oman ryhmän jäsenet saavat kokonaiskuvan omasta aiheestaan. Työvaiheet kuitenkin voisivat kiinnostaa ja hyödyttää myös muita opiskelijoita. Opiskelijoita myös motivoi se, että posteri on esillä kaikkien nähtävillä.

 Lähde: Teksti on suora lainaus kirjasta Vaihtoehtoisia tenttikäytäntöjä — Ohjeita ja ideoita yliopistotenttien kehittämiseen, Asko Karjalainen ja Tiina Kemppainen. Korkeakoulupedagogiikan perusmateriaali.

 

« Takaisin | Etusivulle »