Arviointiaavan Sanomat - etusivulle

 « Takaisin  |  Etusivulle   Videoleikkeet  Optima-oppimisympäristöön

Yleiset ohjeet

Tervetuloa TieVie-koulutuksen Arviointi-verkkojaksolle (4. - 28.2.2002). Tämä sivusto - Arviointiaavan Sanomat - on jakson virikemateriaali. Löydät sivustosta mm. opetuksen ja oppimisen arviointia käsitteleviä artikkeleita, kirjallisuusviitteitä ja videoleikkeitä.

Jakson työskentely toteutetaan Discendum Optima -oppimisympäristössä, josta myös löytyvät työskentelyohjeet.

Sisään Optima-ympäristöön »

Linkit

Kaikki siniset tekstit (esim. Ohjeet) ovat linkkejä. Niistä siirryt toiselle sivulle.

Videoleikkeet

Virikemateriaalista löydät myös lyhyitä videoleikkeitä. Nämä lyhyet videokoosteet on toteutettu Oulun yliopiston opetuksen kehittämisyksikön voimin.

Videoista löydät mm. haastetteluja opiskelijoiden tenttikokemuksista, Oulun yliopiston vararehtorin Jouni Koiso-Kanttilan näkemyksen tenttien tulevaisuudesta ja käytännön vinkkejä siitä, kuinka voit toteuttaa pedagogisesti toimivampia tenttejä.

Videoleikkeet tunnistat kuvakkeesta. Videot on tehty RealMedia-muotoon. Videot on tarkoitettu katseltavaksi RealPlayer-ohjelmalla. Mikäli sinulla ei ole tätä ohjelmaa asennettuna tietokoneellesi (=et saa avatuksi videoita), lataa koneellesi RealPlayer -ohjelma. Pyydä asennukseen tarvittaessa apua laitoksesi ATK-tukihenkilöltä.

Lataa RealOne Player -ohjelma täältä »

Napsauta linkkiä "Download The Free RealOne Player Only". Seuraa asennusohjeita, jonka jälkeen asenna RealOne Player kovalevyltäsi (klikkaamalla lataamaasi "RealOne Player" -asennusohjelma -kuvaketta). HUOM! Joudut rekisteröitymään Real.com-osoitteessa.

Jos et videoleike ei lähde pyörimään (vaikka sinulla olisikin RealPlayer-soitin), voit tallentaa ensin videon kiintolevyllesi videoleikkeen kuvan ALLA olevasta pienestä kuvakkeesta (ei siis videoleikettä osoittavasti kuvasta).

Liitetiedostot

Useimmat sivuilla esiintyvät liitetiedostot ovat Word-asiakirjoja tai PDF-tiedostoja. Tunnistat ne kuvakkeesta. Suluissa oleva 3-kirjaiminen pääte kertoo tiedostomuodon ts. ohjelman, jolla tiedoston voi avata, esim. (.doc)

.doc

Word-asiakirja

.pdf

Adobe Acrobat-tiedosto. Lataa Adobe Acrobat Reader -ohjelma »

.ppt

PowerPoint-esitys

.ram

RealMedia-tiedosto, voi sisältää ääntä tai videokuvaa.
Lataa RealOne Player
»

Ongelmia?

Mikäli sinulla on ongelmia Arviointi-verkkojakson työskentelyssä, ota yhteyttä sähköpostitse Soile Jokiseen.

 soile.jokinen@oulu.fi

« Takaisin | Etusivulle »