TieVie - Valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus

Arviointi-verkkojakso 23.2. - 19.3.2004

 

Keskusteluun osallistuminen

Arviointi-verkkojakson keskustelu on toteutettu siten, että pääset lukemaan kaikkien ryhmien viestejä, mutta osallistumaan ainoastaan oman ryhmäsi keskusteluun.

Ryhmien keskustelua pääset lukemaan kahdella vaihtoehtoisella tavalla:

a) Klikkaa auki haluamasi ryhmän kansio ja avaa keskustelualue klikkaamalla sen nimeä. Keskustelualueen tunnistat sen nimen edessä olevasta kirjekuorilogosta. Keskustelupalstalla näet ryhmässä käydyn keskustelun.
b) Klikkaa Optiman yläosassa kohtaa 'Työpöytä'. Valitse tämän jälkeen ruudun oikeanpuoleisesta valikosta kohta 'Viestit'. Tällöin saat kerralla esiin kaikkien ryhmien viestit.

HUOM! Optima-ympäristössä viestejä voi järjestää ja lukea usealla vaihtoehtoisella tavalla. Oletusasetuksena ympäristö näyttää "Avaamattomat viestit ja kommentit". Mikäli haluat järjestää viestit esimerkiksi puumaisesti, aiheen mukaan, valitse keskustelualueen riippuvalikosta 'Aiheittain järjestetyt viestit'.

Viestien lähettäminen tapahtuu seuraavasti:

Avaa oman ryhmän kansiossa oleva keskustelualue näpäyttämällä sen nimeä. Tunnistat keskustelualueen sen nimen edessä olevasta kirjekuorilogosta. Valitse "Lähetä viesti", jos haluat aloittaa uuden keskustelujuonteen. Mikäli haluat vastata, jonkun toisen lähettämään viestiin, klikkaa ensin viestiä ja paina sen jälkeen viestin alla olevaa "Vastaa viestin lähettäjälle" (reply) -painiketta.

Kirjoita viestin otsikko Aihe-kenttään ja sisältö Viesti-kenttään. Voit lähettää valmiin viestin klikkaamalla Lähetä-painiketta.

HUOM! Koska kyseessä on keskustelualue, kaikki viestisi on muidenkin luettavissa, vaikka osoittaisitkin sen vain yhdelle henkilölle. Viestisi voivat lukea kaikki ne, joilla on lukuoikeus keskustelualueeseen (tässä tapauksessa kaikki osallistujat, verkkotuutorit ja mentorit). Vastaanottajan valitsemisella voit siis vain osoittaa, että viestisi on suunnattu joko kaikille, jollekin tietylle ryhmälle tai yksittäiselle osallistujalle.

Jos keskusteluun osallistumisessa on ongelmia, ota yhteyttä Paula Vaskuriin (paula.vaskuri(a)oulu.fi, p. 08 - 553 4039).