« TieVie-koulutus 2002 - 2003

Kurssikirjeet

Kurssikirje 23.4.2003 (Materiaalit uudessa osoitteessa)

Hei,

Tiedoksi, että vuoden 2002 - 2003 TieVie-koulutuksen www-sivut on siirretty uuden koulutuksen tieltä toiseen osoitteeseen. Kaikki koulutusmateriaalit ja tuotokset löytyvät edelleen kokonaisuudessaan TieVie-portaalista. Niihin pääsee käsiksi TieVie-portaalin etusivulla olevan "Vanhat koulutukset" -linkin kautta.

Tiedoksi myös, että olemme vihdoin ja viimein saaneet kuvan linkitys -työkalun toimimaan portaalissa. Jos haluat, niin voit ladata oman kuvasi TieVie-portaalin osallistujakorttiin kirjautumisen kautta (Kirjutuminen -> Osallistujan kuva).

Iloista Vapun odotusta kaikille,
t. Tytti


Kurssikirje 17.3.2003 (TieVie-koulutus on päättynyt)

Hei TieVie-yhteisö,

TieVie-koulutuksen päätösraportin dead line oli eilen 16.3. Suurimmalla osalla päätösraportti löytyikin jo työtilasta. Jos tarvitset lisäaikaa raportin kirjoittamiseen, niin ota yhteyttä minuun. Käymme TieVie-suunnitteluryhmässä raporttinne läpi tämän ja ensi viikon aikana. Lähetämme todistukset kaikille teille, joilla päätösraportti ja muut osasuoritukset ovat kunnossa mahdollisesti jo ensi viikon aikana, mutta viimeistään 12.4. mennessä.

Muistattehan antaa vielä loppupalautteen TieVie-koulutuksesta, jos se on jäänyt hoitamatta. Palautelomake löytyy TieVie-portaalista (Kirjautuminen -> Anna palautetta TieVie-koulutuksesta kokonaisuutena).

TieVie-portaalin avoin keskustelufoorumi on edelleen käytettävissänne, vaikka koulutus on jo päättynytkin. Foorumiin pääset TieVie-portaalin etusivulta Keskustelu-painikkeen kautta. Foorumiin voi kuka tahansa perustaa uuden keskustelualueen. Sana on vapaa ja aiheet voivat vaihdella avunpyynnöistä kysymyksiin, ideoihin ja visiointiin. Foorumiin voi kirjautua käyttäjäksi, mutta viestejä voi lähettää ja lukea ilman kirjautumistakin. Kirjautumisen etuna on se, että omia yhteystietoja ei tarvitse uudelleen toistaa joka kerta viestiä lähettäessään. Jos haluat rekisteröityä käyttäjäksi foorumiin, niin toimi seuraavasti: Siirry keskustelufoorumiin http://www.tievie.fi -> Keskustelu (tai suoraan http://cc.oulu.fi/cgi-bin/tievie/yabb/YaBB.cgi). Klikkaa "Rekisteröidy" painiketta ja syötä kenttään haluamasi käyttäjätunnus ja sähköpostiosoitteesi. Paina lopuksi sivun alareunassa olevaa "Rekisteröidy" painiketta. Tämän jälkeen järjestelmä lähettää sähköpostiisi salasanan. Sen saatuasi voit kirjautua sisään järjestelmään Kirjaudu-painikkeen kautta ja voit halutessasi myös käydä vaihtamassa salasanan uudeksi/mieleiseksesi (Kirjaudu -> Profiili).

Myös TieVie-taitokursseille voitte halutessanne ilmoittautua myös jatkossa, mikäli kursseilla vain on tilaa. Kannattaa siis seurata TieVie-portaalin taitokurssikalenteria jatkossakin.

Tiedoksi vielä, että 9. - 11.4.2003 järjestetään ITK eli Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa –konferenssi Hämeenlinnassa. ITK on Suomen suurin tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön konferenssi, joka pidetään vuosittain Aulangolla. Konferenssin ohjelma löytyy osoitteesta http://www.hameenkesayliopisto.fi/itk03/. Eli toivottavasti nähdään siellä.

Kiitos vielä kaikille aktiivisesta ja innovatiivisesta panoksestanne TieVie-koulutuksessa ja antoisia pohdintoja loppuraportin parissa teille, joilla raportti on vielä työn alla.

Mukavaa kevättä kaikille,
t. Tytti


Kurssikirje 17.2.2003 (Päätösraportin kirjoittamisesta)

Hei TieVie-osallistujat,

TieVie-koulutus (5 ov) on nyt valtakunnallisen yhteistyön osalta päättynyt. Enää on edessä päätösraportin kirjoittaminen sekä mahdollisesti oman mentorryhmän tapaaminen.

Päätösraportin tulee sisältää:

  • oman kehittämishankkeen kuvaus (hankkeen tavoite, kohderyhmä, toteutustapa, muutokset aiempaan toimintaan, kokemuksia/palautetta eri osapuolilta, tulokset ja tulevaisuuden suunnitelmat),
  • omien oppimiskokemusten pohdintaa,
  • luetun materiaalin ja kirjallisuuden pohdintaa oman kehittämishankkeen ja oppimiskokemusten näkökulmasta,
  • kouluttajilta, mentorilta, verkkotuutoreilta ja muilta osallistujilta saatua palautetta.

Huomaa, että voit hyödyntää verkkojaksojen aikana tekemiäsi tuotoksia päätösraportissasi. Päätösraportin suositeltava laajuus on n. 5 sivua.

Päätösraportti tehdään TieVie-portaaliin omaan työtilaan 16.3.2003 mennessä (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Vaihtoehtoisesti voit tehdä päätösraportin omille kotisivuillesi ja lisätä www-sivun osoitteen tiedoksi työtilaan. Päätösraportti voi olla myös julkaistavaksi tarkoitettu artikkeli, posteri, kongressiesitelmä tai www-sivu. Laita myös tässä tapauksessa kopio (tai linkki) julkaisusta työtilaan. Myös verkkoympäristöt ovat edelleen avoinna, joten materiaaleja ja keskusteluita voi käydä palauttamassa mieleen päätösraporttia kirjoittaessaan.

Koulutuksen arviointi tapahtuu asteikolla hyväksytty/täydennettävä. TieVie-suunnitteluryhmä arvioi ja hyväksyy suoritukset sekä lähettää todistukset suorittaneille 12.4.2003 mennessä. Paikallisryhmien mentorit antavat henkilökohtaisen palautteen raporteista kuukauden sisällä raporttien saapumisesta. Todistukset lähetämme postitse TieVie-portaalin osallistujakortissa olevaan osoitteeseen. Jos osoitteesi on muuttunut, niin käy päivittämässä uudet yhteystietosi portaaliin (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa osallistujakortin tietoja). Päivitä samalla myös osallistujakortin hankekuvaus ajan tasalle.

Mikäli jokin verkkojakso tai lähiseminaari on jäänyt ajallaan suorittamatta, edellyttää koulutuksen loppuun saattaminen puuttuvien osasuoritusten tekemistä 16.3.2003 mennessä. Voit tarkistaa suoritustilanteesi TieVie-portaalista (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Henkilökohtaiset osasuoritukset). Ohjeet lähiseminaaripoissaolojen korvaamiseen löytyvät osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/lahiseminaarit.htm. Verkkojaksojen korvaavat tehtävät on koottu osoitteeseen http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/
korvaavat_suoritukset.htm
. Poikkeuksista suoritusvaatimuksissa tai -aikataulussa voit neuvotella Tytti Tenhulan (tytti.tenhula@oulu.fi), Soile Jokisen (soile.jokinen@oulu.fi) tai verkkojaksojen vastuuhenkilöiden (http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/verkkojaksot.htm) kanssa.

Koulutuksen aikana olemme pyytäneet teiltä palautetta koulutuksen eri osa-alueista ja varsin aktiivisesti olette jaksaneetkin noita palautteita kirjoittaa. Suuret kiitokset niistä! Jäljellä olisi enää yksi palautelomake, jonka pyydämme teitä täyttämään. Loppupalautelomakkeessa arvioidaan TieVie-koulutusta kokonaisuutena ja se löytyy TieVie-portaalista kirjautuminen-painikkeen kautta (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Anna palautetta TieVie-koulutuksesta kokonaisuutena). Mikäli haluat antaa tarkempaa palautetta jostakin yksittäisestä osa-alueesta (esimerkiksi verkkojaksosta tai lähiseminaarista), niin käytä niihin tarkoitettuja palautelomakkeita.

Kiitos vielä kaikille mielenkiintoisesta puolen vuoden työrupeamasta ja tsemppiä viimeiseen rutistukseen!

Aurinkoisin terveisin Oulusta,
Tytti ja Soile

PS. Toivottavasti tapaamme jälleen huhtikuun lopussa alkavassa TieVie-kouluttajakoulutuksessa (ks. mainos ja ilmoittautumislomake).


Kurssikirje 14.2.2003 ( Arviointi-verkkojakso päättyy)

Hei,

Arviointi-verkkojakso päättyy tänään. Kiitämme kaikkia osallistujia mielenkiintoisesta ja intensiivisestä neljän viikon työskentelystä. Kirjaamme Arviointi-verkkojakson suoritustiedot TieVie-portaaliin ensi viikolla. Suoritustietoja pääsee katsomaan portaalista kirjautumisen kautta (www.tievie.fi -> kirjautuminen -> henkilökohtaiset osasuoritukset).

Tällä viikolla verkkojaksolla tuli antaa palautetta oman opponenttiparin arviointisuunnitelmasta / -työkalusta. Suurin osa olikin jo palautteensa vienyt Optimaan oman ryhmänsä ”Vertaispalaute”-alakansioon. Halutessanne voitte edelleen jatkaa keskustelua saamistanne palautteista Optimassa. Jos sinulta puuttuu Arviointi-jakson suorittamisesta osia, niin ota yhteyttä Soileen (soile.jokinen@oulu.fi).

Muutama teistä oli jo käynyt antamassa palautetta verkkojaksosta. Kaikki kommentit, kehut ja kehittämisideat ovat tarpeen jakson kehittämisessä. Palaute annetaan TieVie-portaalissa kirjautumisen kautta (www.tievie.fi -> kirjautuminen -> Anna palautetta verkkojaksosta). Tällä jaksolla palautteenantovuorossa ovat aakkosissa S - Ö, mutta toki toivomme palautetta myös teiltä muilta.

Lähetämme tarkempia ohjeita TieVie-koulutuksen jaksoihin liittyvistä korvaamisista sekä päätösraportin kirjoittamisesta ensi viikolla. Jos sinulla on muita kysymyksiä tai ongelmia TieVie-koulutukseen liittyen, niin ota yhteyttä.

Mukavaa ja aurinkoista viikonvaihdetta,

t. Tytti ja Soile


Kurssikirje 10.2.2003 (Opponenttiparit muodostettu)

Hei!

Arviointi-verkkojakson opponenttiparit on muodostettu ja ne löytyvät Optimasta (https://optima.discendum.com/) Arviointi-verkkojakson etusivulta kohdasta -> Opponenttiparit. Mikäli et löydä itseäsi oman ryhmäsi opponenttiparien alta ja olet arviointisuunnitelman / -työkalun tehnyt, niin ota yhteyttä minuun (soile.jokinen@oulu.fi).

Samalla tiedoksi myös, että viime viikolla käytyjen verkkokeskustelujen yhteenvedot löytyvät samoin Optiman etusivulta kohdasta -> Yhteenveto (tai osoitteesta http://tievie.oulu.fi/koulutusresurssit/arviointijakson_yhteenveto2002.htm).

Nyt sitten opponenttiparin suunnitelmaa tutkailemaan ja palautteenantoon!

terveisin, Soile


Kurssikirje 7.2.2003 (Arviointisuunnitelma / -työkalu)

Hei!

Muistuttelen vielä viikon päätteeksi kaikkia viemään oman hankkeensa arviointisuunnitelman / arviointityökalun TieVie-portaaliin omaan työtilaan viimeistään ma 10.2. klo 9.00 mennessä. Jaan teidät oman pienryhmänne sisällä opponenttipareiksi maanantain kuluessa ja ilmoitan muodostetuista pareista sähköpostilla viimeistään ti 11.2.
Mikäli olette tehneet suunnitelman yhdessä jonkun toisen kanssa, niin laittakaa suunnitelma teidän molempienne työtiloihin.

Omaan työtilaanne pääsette TieVie-portaalin kirjautumisen kautta. Työtilaan pystyy tekemään muotoiluja (esim. kappalejakoja, kursivointia) html-kieltä käyttämällä. Pikaohjeita html-koodiin löytyy osoitteesta http://tievie.oulu.fi/koulutusresurssit/html-pikaohje.htm

Jos arviointisuunnitelma / -työkalu on vielä tekemättä, niin lisäohjeita sen valmisteluun löytyy Optiman etusivulta (https://optima.discendum.com/).
(Discendum Optima -palvelussa on käyttökatko la 8.2. klo 19-20 ohjelmistopäivityksen vuoksi.)

Jos sinulla on jaksoon liittyvää kysyttävää, niin ota yhteyttä minuun.

Mukavaa viikonvaihdetta! :)

t. Soile


Kurssikirje 3.2.2003 (Arviointi-verkkojaksolla uusi vaihe)

Hei TieVie-arviointiverkkojaksolaiset,

Edellisellä viikolla TieVie-koulutuksen Arviointi-jaksolla käytiin syventävä keskustelu Optimassa ryhmän oppimistavoitteesta ja vedettiin yhteen oppimistavoitteeseen liittyviä keskeisiä löydöksiä. Viestejä viikon aikana lähetettiin yhteensä 461 ja niitä luettiin 6346 kertaa. Ryhmän tuutorit lopettavat keskustelunsa Optimassa tähän, mutta omassa ryhmässänne voitte vapaasti jatkaa keskustelua edelleen. Tuutoreiden tekemät keskustelujen yhteenvedot löytyvät Optimasta viim. 4.2. "Tiivistelmät"-kansiosta.

Tällä viikolla (vk 6) työskentely jatkuu henkilökohtaisen arviointisuunnitelman/arviointityökalun laatimisella omaan kehittämishankkeeseen.

Tehtävänä on tehdä oppimasi pohjalta arviointisuunnitelma/arviointityökalu omaan kehittämishankkeeseesi. Suunnitelman sisältö ja luonne riippuvat omasta hankkeestasi. Voit pohtia esimerkiksi sitä, millaisen tentin toteutat omalla kurssillasi, miten arvioit opiskelijoiden oppimista tai miten hankit ja hyödynnät palautetta opetuksessasi tai vaikkapa oppimateriaalin kehittämisessä. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä hankettasi tukevan arviointityökalun (palautelomakkeen, arviointimatriisin, tms.). Arviointisuunnitelma tehdään TieVie-portaaliin omaan työtilaan.

Suunnitelmien dead line on sunnuntai 9.2., jonka jälkeen jatkamme jaksoa suunnitelmien vertaisopponoinnilla. HUOM! opponenttiparin saavat vain ne osallistujat, jotka ovat julkaisseet arviointisuunnitelmansa maanantaiaamuun (10.2.) klo 9.00 mennessä. Opponenttiparit muodostetaan 10.2. ja julkaistaan 11.2. Asiasta laitetaan tiedote myös sähköpostilla.

Työtilaan pääset TieVie-sivujen (http://www.tievie.fi) ylälaidassa olevan kirjautuminen-linkin kautta. Valitse kirjautumisen jälkeen kohta "muokkaa omaa työtilaa". Kirjoita suunnitelmasi suoraan työtilan teksti-laatikkoon tai tuo se työtilaan tekstinkäsittelyohjelmasta kopioi-liitä -toiminnolla. Otsikoi arviointisuunnitelmasi selvästi, jotta opponenttiparisi on helppo
erottaa se muiden työtilassa olevien tekstien joukosta. Voit myös tehdä arviointisuunnitelman omille www-sivuillesi ja tehdä työtilasta linkin ko. sivuille. Muiden suunnitelmia pääset lukemaan kirjautumisen jälkeen kohdasta "lue osallistujien työtiloja".

Tarkemmat ohjeet jakson etenemisestä löytyvät Optiman etusivulta (https://optima.discendum.com/).

Jos arviointisuunnitelman tekemisessä tai (jakson työskentelyssä ylipäätään) on ongelmia, niin ota yhteyttä Soileen (soile.jokinen@oulu.fi, p. 08 - 553 4039).

Antoisaa työskentelyä kaikille,
t. Soile ja Tytti


Kurssikirje 27.1.2003 (Arviointijakson 2. vaihe)

Hei kaikki,

Arviointi-verkkojakson ensimmäinen viikko on takanapäin. Tähän mennessä jaksolla on tutustuttu arviointikirjallisuuteen sekä jakson virikemateriaaliin (”Arvioinnin ABC”).

Viime viikon päätteeksi jokaisen tuli kirjoittaa luetun materiaalin ja kirjallisuuden pohjalta henkilökohtainen tiivistelmä ryhmän valitsemaan oppimistavoitteeseen liittyen. Suurin osa teistä on julkaissut oman tiivistelmän, mutta muutamalta se vielä puuttuu. Jos tiivistelmäsi vielä puuttuu, niin laitathan sen Optimaan muiden ryhmäläistesi tutustuttavaksi mahdollisimman pian. (Tiivistelmät julkaistaan Optimassa oman ryhmäsi ”Tiivistelmät”-alakansiossa.)

Tällä viikolla (vk 5) jaksoa jatketaan verkkokeskustelulla ryhmänne oppimistavoitteeseen ja tekemiinne tiivistelmiin pohjaten. Keskustelu tapahtuu Optimassa ja mukana keskustelemassa on ryhmän tuutori.

Tarkemmat ohjeet työskentelystä löytyvät Optima-ympäristöstä osoitteesta https://optima.discendum.com/.

Mikäli sinulla on teknisiä tai muita ongelmia verkkojaksolla, niin otathan välittömästi yhteyttä.

Työniloa,
t. Soile ja Tytti
soile.jokinen@oulu.fi p. 08 - 553 4039
tytti.tenhula@oulu.fi p. 08 - 553 4021


Kurssikirje 20.1.2003 (Arviointi-verkkojakso alkaa)

Hei TieVieläiset,

Kiitos vielä kaikille aktiivisesta panoksestanne Jyväskylän lähiseminaarissa. Palautetta seminaarin sisällöistä ja työtavoista pääsette antamaan TieVie-portaalissa "kirjautuminen" painikkeen kautta. Kirjoita kenttiin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja valitse "Anna palautetta lähiseminaarista". Seminaarin materiaalit löytyvät portaalista osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/ohjelmajyvaskyla.htm. Aivan kaikilta luennoitsijoilta emme ole vielä materiaaleja saaneet, mutta linkitämme ne, samoin kuin ryhmätyöskentelymateriaalit portaaliin niin pian kuin mahdollista.

TieVie-koulutuksen Arviointi-verkkojakso alkaa tänään (20.1. - 14.2.). Jakson aikana arviointia käsitellään oppimisen ja opettamisen näkökulmasta. Toimintaympäristönä Arviointi-jaksolla on kaikille jo tuttu Discendum Optima -oppimisympäristö (https://optima.discendum.com/).

Verkkojakson työskentely aloitettiin Jyväskylän lähiseminaarissa (16. - 17.1.2003), jossa jakaannuttiin n. 10 hengen pienryhmiin. Työskentelyä jatketaan näissä samoissa ryhmissä koko verkkojakson ajan. Seminaarista poissaolleet osallistujat liitetään jäseniksi ryhmiin (oman ryhmäsi numeron löydät oppimisympäristön etusivulta Ryhmät-linkistä). (Ryhmät muodostetaan ma 20.1. klo 12.00 mennessä.)

Jakson työskentelyn virikkeeksi seminaarissa katsottiin katkelma arvioinnin myyttisyyttä käsittelevästä Katharsis-elokuvasta. Elokuvan virittämänä ryhmät aloittivat työskentelyn, jonka päätteeksi ne määrittelivät itselleen arviointiin liittyvän oppimistavoitteen.

Arviointi-verkkojakson työskentely etenee neljässä vaiheessa seuraavasti:

  • Itseopiskeluvaihe (20. - 26.1.)
  • Keskustelu- ja yhteenvetovaihe (27.1. - 2.2.)
  • Arviointisuunnitelman laatiminen omaan kehittämishankkeeseen (3. - 9.2.)
  • Arviointi- ja opponointivaihe (10. - 14.2.)

Jakson suorittaminen edellyttää virikemateriaaliin (Arvioinnin ABC) ja arviointikirjallisuuteen tutustumista, verkkotyöskentelyyn osallistumista, arviointisuunnitelman laatimista omaan kehittämishankkeeseen sekä vertaispalautteen antamista opponenttiparille (parit muodostetaan viikoilla 6-7). Arviointisuunnitelman korvaavana suorituksena on myös mahdollista tehdä omaa kehittämishanketta tukeva arviointityökalu (esim. palautelomake, arviointimatriisi, tms.).

Verkkojakson työskentelyohjeet, pienryhmien kokoonpanot ja niiden tuutorit sekä ryhmien muodostamat oppimistavoitteet löytyvät Discendum Optima -ympäristöstä.

Ympäristöön pääset kirjautumaan TieVie-portaalista osoitteesta http://www.tievie.fi (esim. etusivun Ajankohtaista-palstan kautta) tai suoraan osoitteesta https://optima.discendum.com/.

Etene seuraavasti:
-> Kirjoita selaimen osoite-kenttään Optima-ympäristön osoite https://optima.discendum.com/
-> Kirjoita kirjautumis-kenttiin koulutuksen alussa saamasi käyttäjätunnus ja salasana (Jos tunnukset ovat kadonneet, niin ota yhteyttä Soile Jokiseen.)
-> Selain kysyy "Choose an environment", johon valitaan "Oulun yliopisto", jonka jälkeen pääset sisään ympäristöön.
-> Klikkaa ympäristön vasemmanpuoleista valikosta "TieVie_5ov: Arviointi". Pääset jakson etusivulle, josta löydät yksityiskohtaiset työskentelyohjeet.

Ota yhteyttä Soileen (soile.jokinen@oulu.fi, p. 08 - 553 4039), jos sinulla on kysymyksiä tai ongelmia tai jos haluat tarkennusta verkkojakson sisältöihin, työskentelytapaan tai suorittamiseen liittyen.

Antoisaa verkkojaksoa!

t. Tytti Tenhula ja Soile Jokinen


Kurssikirje 15.1.2003 (Ohjaussuunnitelman palautus)

Hei teille kaikille!

Muutamat teistä ovat ottaneet yhteyttä Ohjaussuunnitelman palautelokerikossa olevan punaisen merkinnän:(Myöhässä) vuoksi. Kyseinen merkintä tulee näkyviin, koska tehtävä piti palauttaa 3.1.03 mennessä. Kun tämän ajankohdan jälkeen menette palautelokerikkoon, se ilmoittaa teille että tehtävänne on myöhässä mutta antaa teidän kuitenkin palauttaa tehtävänne koska jatkoimme palautusaikaa 20.1.03 asti. Kun olette lähettäneet tehtävänne lokerikon kautta (myöhässä) ilmoitus poistuu ja tilalle tulee lähetetty. Tästä tiedätte että lähetyksenne on onnistunut.

Tehtävän palautushan tapahtui klikkaamalla Ohjausuunnitelman palautus linkkiä (joka on samalla rivillä kuin tuo punainen Myöhässä). Tämän jälkeen saatte yksityiskohtaiset ohjeet edetessänne vaihe vaiheelta tehtävän lähettämisessä. Jotta voitte suorittaa lähettämistoiminnon loppuun asti muistakaa klikata viimeiseksi Lähetä painiketta, joka lähettää tehtävän lokerikkoon.

Ottakaa yhteyttä tutoriinne mikäli ette onnistu tehtävän lähettämisessä. Haluaisin vielä muistuttaa teitä siitä, että tehtävä on palautettava lokerikkoon, josta tutorit saavat sen luettavaksi palautetta varten. Tehtävä on vietävä myös TieVie portaaliin jossa voitte työstää sitä myöhemminkin mikäli haluatte.

Onnea loppumetreille
t.Sari


Kurssikirje 7.1.2003 (Ohjaus-verkkojaksosta ja Jyväskylän lähiseminaarista)

Hei TieVieläiset,

Ja oikein hyvää alkanutta vuotta 2003 teille kaikille!

OHJAUS-VERKKOJAKSOSTA

Onneksi olkoon teille, jotka jaksoitte puurtaa Ohjaus-verkkojakson tehtävineen läpi. Jakson ajankohta on ollut monelle huono ja seuraavassa TieVie-koulutuksessa vastaava jakso onkin siirretty alkavaksi vasta vuoden vaihteen jälkeen.

Muistuttaisimme teitä vielä palautteiden antamisesta. Palautevuorossa ovat aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan M-R:llä alkavat. Nimilista löytyy Ohjaus-jakson verkkoalueelta (Toimintaohjeet -> Tavoitteet -> Palautteenantovuorossa olevat). Palaute annetaan TieVie-portaaliin (www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Anna palautetta lähiseminaarista -> Ohjaus-verkkojakso).

Turun TieVie-tiimi aloittaa ohjaussuunnitelmienne lukemisen tällä viikolla (vko 2). Määräaikaan mennessä saapuneista ohjaussuunnitelmista lähetetään palautteet sähköpostitse tammikuun aikana. Palautelokerikon kellonaika 3.1.2003 klo 16.00 oli yllättänyt teistä muutaman. Nyt palautusaikaa on jatkettu, joten lähettäkää tehtävänne WebCT-alueelle, vaikka olisitte vieneet sen portaaliin tai lähettäneet sähköpostilla. Jokaisen on tuotava tehtävänsä WebCT-alueen (vasemmassa reunassa verkkoalueella) Ohjaussuunnitelman-palautelokerikkoon, koska tutoreilla ei ole pääsyä TieVie-portaalissa oleviin työtiloihin. Palautetta annetaan siis vain WebCT:ssa oleville ohjaussuunnitelmille. Palautusmahdollisuutta on jatkettu 20.1.2003 klo 16.00 asti, johon mennessä palautetuista ohjaussuunnitelmista annetaan palaute mahdollisuuksien mukaan. Mikäli sinulla on ongelmia ohjaussuunnitelman lähettämisen kanssa, ota yhteyttä verkkojakson tutoriisi tai WebCT:n tukilistalle. Mikäli sinulla on kysyttävää palautteisiin liittyen, ota suoraa yhteyttä omaan tutoriisi. Koulutuksen päätösraporttia varten muista viedä lopullinen versio ohjaussuunnitelmastasi myös TieVie-portaalin työtilaan (www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa).

Ohjaus-jakson tuutorien yhteystiedot:

Sari Koski, TieVie-suunnitteluryhmän jäsen ja tutor
Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus
Puh. (02) 333 6484
sari.koski@utu.fi

Mikko Toriseva, tutor
Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus
Puh. (02) 333 5016 ja 0400-231 244
mikko.toriseva@utu.fi

Heli Brander, tutor
Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus
Puh. (02) 333 5019 ja 040 582 8598
heli.brander@utu.fi

Terhikki Rimmanen, tutor
Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus
Puh. (02) 333 5872 ja 0400-856 045
terhikki.rimmanen@utu.fi

Ohjaus-verkkojakso on avoinna nykyisessä muodossaan 20.1.03 asti, koska osa teistä työskentelee vielä ohjaussuunnitelmansa parissa. Teillä on mahdollisuus vielä paikata tekemättä oleva tehtävä 1 (keskustelu aktivoivista menetelmistä verkkoalueella). Toimikaa tehtävänannon mukaisesti ja viekää perustelunne/kokemuksenne työskentelyalueelle.

Ohjaus-jakson suorittamisen edellytyksenä oli osallistuminen keskusteluun (tehtävä 1) verkkoalueella ja ohjaussuunnitelman palauttaminen verkkoalueen Ohjaussuunnitelman palautelokerikkoon (tehtävä 2). Jakson suoritukset kirjataan TieVie-portaaliin 20.1.03.

JYVÄSKYLÄN LÄHISEMINAARISTA

TieVie-koulutuksen Jyväskylän lähiseminaari 16. - 17.1.2003 lähestyy. Seminaarin ohjelma löytyy osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/ohjelmajyvaskyla.htm. Kuten aikaisemmin ilmoitimme, niin seminaarin torstai-iltapäivän ohjelma on eriytetty viiteen rinnakkaistyöpajaan. Muistathan ilmoittautua seminaariin ja haluamaasi rinnakkaistyöpajaan niin pian kuin mahdollista. Ryhmä 3 on nyt jo täynnä, mutta muissa ryhmissä on vielä runsaasti tilaa. Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta http://virtuaaliyliopisto.jyu.fi/tievie/
ilmoittautumislomake.htm
. Mainitse lomakkeeseen myös, jos et osallistu iltajuhlaan torstai-iltana, niin vältymme turhilta kustannuksilta.

Perjantain ohjelmassa on mm. ryhmätyöskentelyä verkkoryhmissä. Valmistaudu kertomaan oman kehittämishankkeesi tämän hetkisestä vaiheesta omalle verkkoryhmällesi.

Agoran vieressä sijaitsevasta Hotelli Albasta majoituskiintiö on jo vapautettu yleiseen myyntiin, mutta vapaita huoneita kannattaa vielä kysellä, p. 014 - 636 311. Muita hotelleja Jyväskylässä löytyy osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/matkailuneuvonta/majoitus.html.

Onnea uudelle vuodelle ja tsemppiä teille, jotka ahkeroitte vielä ohjaussuunnitelman parissa. Nähdään Jyväskylän seminaarissa parin viikon kuluttua.

TieVie-suunnitteluryhmän puolesta,
Tytti


Kurssikirje 20.12.2002 (Ohjaus-verkkojakso)

Tervehdys teille kaikille!

Ohjaus-verkkojakson alkutyöskentely on ohi ja jäljellä on ohjaussuunnitelman työstäminen omasta hankkeesta. Ohjaussuunnitelma palautetaan 3.1.03 mennessä kurssivalikossa olevaan lokerikkoon "Ohjaussuunnitelman palautus". Mikäli hankkeesi on sellainen että sinulla on vaikeuksia soveltaa siihen annettua tehtävää, ota yhteyttä tutoreihin WebCT:n työskentelyalueen kautta (Kysymykset tutorille). Ohjeet ohjausuunnitelman palauttamisesta lokerikon kautta löydät linkistä Toimintaohjeet -> WebCt ohjeet tai sivun oikeassa yläreunassa olevasta ohje linkistä.

Osa teistä on saanut ohjausta puhelimitse, osa on hoidettu sähköpostilla ja osa ohjauksesta on hoidettu WebCT verkkoalueella. Jatkossa, viikoilla 52-1 ohjaus hoidetaan WebCt:n työskentelyalueella (Kysymykset tutoreille). Viikolla 2 aloitamme ohjaussuunnitelmienne lukemisen ja palautteen lähetämme sähköpostitse. Mikäli teillä on kysyttävää palautteisiin liittyen, ottakaa suoraa yhteyttä omaan tutoriinne, joka kirjoittaa palautteen. Lopullisen version suunnitelmastanne viette TieVie-portaaliin, omaan työtilaanne.

Mielenkiintoisia hetkiä ohjaussuunitelman parissa.

Hyvää Joulua toivotellen
Sari


Kurssikirje 19.12.2002 (Jyväskylän seminaarista)

Hei kaikille,

Tarkennukseksi edelliseen Jyväskylän seminaaria (16. - 17.1.2003) koskevaan viestiin seuraavaa:

Jokaisen tulee varata huoneensa hotelli Albasta itse viimeistään 3.1. mennessä. (TieVie-koulutukselle varattu kiintiö on voimassa 3.1. asti, jonka jälkeen varauksia otetaan vastaan vain jos huoneita on jäljellä.)

Huonevaraukset hotelli Albaan tulee tehdä numeroon 014 - 636 311 tai vaihtoehtoisesti www-lomakkeella osoitteessa http://www.hotellialba.fi/varaus.html.

Mukavaa ja rauhoittavaa joulunaikaa!

Terveisin, Soile


Kurssikirje 17.12.2002 (TieVie-seminaari Jyväskylässä 16. - 17.1.2003)

Hei TieVieläiset,

TieVie-koulutuksen Jyväskylän lähiseminaari 16. - 17.1.2003 lähestyy. Seminaari järjestetään Agorassa, joka sijaitsee Jyväsjärven rannalla Jyväskylän ohikulkutien varressa. Seminaarin ohjelma löytyy TieVie-portaalista osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/
ohjelmajyvaskyla.htm
. Jyväskylän ja Agoran kartan löydät osoitteesta http://www.jyu.fi/agora/kartta.htm.

Seminaarin torstai-iltapäivän ohjelma on eriytetty viiteen rinnakkaistyöpajaan. Tutustu ohjelmaan etukäteen ja ilmoittaudu haluamaasi työpajaan 10.1.2003 mennessä. Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta http://virtuaaliyliopisto.jyu.fi/tievie/
ilmoittautumislomake.htm
. Valmistaudu myös kertomaan omasta kehittämishankkeestasi verkkoryhmällesi.

Majoitusta varten olemme varanneet kiintiön Hotelli Albasta, joka sijaitsee Agoran välittömässä läheisyydessä. Kiintiö vapautetaan yleiseen myyntiin 3.1.2003, jonka jälkeen varauksia otetaan vastaan vain, jos huoneita on jäljellä. Alban huonehinnat ovat yliopiston sopimushintoja ja ne sisältävät aamiaisen:

  • H1 pieni 10 kpl 66 euroa /vrk
  • H2 (ykköskäytössä) 20 kpl 70 euroa/vrk (mahdollisuus myös kakkoskäyttöön)
  • H2 / hlö (kakkoskäytössä) 20 kpl 43 euroa/hlö/vrk

Varaajan tulee itse osoittaa huonekaverinsa (parittomista laskutetaan 1 hengen huoneen hinta).

Muita hotelleja Jyväskylässä löytyy osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/matkailuneuvonta/
majoitus.html

Rentouttavaa Joulun Aikaa ja Menestyksekästä Uutta Vuotta Kaikille!!

Terveisin,

TieVie-suunnitteluryhmän Jyväskylän tiimi: Antti Auer (auer@jyu.fi), Markku Närhi (mtnarhi@cc.jyu.fi) ja Hanna Seuranen (hmseuran@cc.jyu.fi)


Kurssikirje 4.12.2002 (Ohjaus-verkkojakso)

Tervehdys teille kaikille!

Kertaan vielä tunnuksiin liittyvän asian. Olen lähettänyt 22.11.02 teille kaikille sähköpostin, jossa on maininta siitä että ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä menette alueelle siten, että käyttäjätunnusta käytetään sekä tunnuksena että salasanana. Vasta tämän jälkeen voitte vaihtaa salasanan sellaiseksi kun haluatte (esimerkiksi samaksi salasanaksi, joka on ollut aiemmilla TieVie-verkkojaksoilla).

Kun pääsette kotisivulle ja verkkoalueelle, lukekaa ensimmäisenä Toimintaohjeet. Näissä ohjeissa selvitetään, miksi työskentelyalueella on valmiiksi keskustelun avauksia, joiden otsikkona on aktivoivan menetelmän nimi. Kun klikkaatte aktivoivaa menetelmää, saatte seuraavan tehtäväksiannon:

"Kertaa toimintaohjeissa oleva kappale Aktivoivat
menetelmät (tehtävä 1). Vastaa tämän jälkeen
tehtäväksiannon mukaisesti tähän viestiin. Tähän
menetelmään liittyvät yksityiskohdat voit tarkentaa
myös materiaalissa olevasta taulukosta."

Tässä tehtäväksiannossa on linkki sanasta "myös". Tämä linkki johtaa kyseisen aktivoivan menetelmän (otsikkona) kuvaukseen, joka löytyy identtisenä materiaalista.

Työskentelyalueella tavataan
t. Sari


Kurssikirje 3.12.2002 (Ohjaus-verkkojakso)

Tervehdys teille kaikille!

Ohjaus-verkkojakso on alkanut. Noin puolet teistä on kirjautunut alueellemme ja muutama on jo aloittanut tämän viikon tehtävän tekemisen. Käy kirjautumassa aluelle ja ota yhteyttä mikäli sinulla on kirjautumisen yhteydessä ongelmia. Lue tarkkaan aiemmin lähettämäni sähköposti ja ohjeet ensimmäisestä kirjautumisesta. Aktiivisen työskentelyn aika on lyhyt, joten ota yhteyttä (webct-tuki@utu.fi tai sari.koski@utu.fi) mikäli aiempien (sähköposti 22.11.02) ohjeiden perusteella et pääse alueelle.

t. Sari Koski
02-333 6484
040 5495891


Kurssikirje 22.11.2002 (Tervetuloa Ohjaus-verkkojaksolle!)

TieVie-koulutuksen neljäs verkkojakso alkaa 2.12.02 aktiivisella työskentelyllä. Verkkojakso toteutetaan WebCT ympäristössä, josta löydät tarkempaa tietoa päästyäsi verkkoalueelle. Tutustu siis verkkoalueeseen ja harjoittele sen käyttöä jo aiemmin mahdollisuuksiesi mukaan. Ensimmäisellä viikolla työskentely painottuu materiaaliin tutustumiseen ja keskusteluun työskentelyalueella. Ohjaus-verkkojakson tavoittena on tuottaa omalle kurssille ohjaussuunnitelma, joten aloita sen pohtiminen heti koulutuksen alussa. Tarkemmat ohjeet työskentelystä löydät verkkoalueelta.

Verkkoalueelle pääset alla olevalla ohjeella. Mikäli sinulla on ongelmia päästä verkkoalueelle, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse tekniseen tukeen: webct-tuki@utu.fi

Ottaessasi yhteyttä, muista mainita että olet TieVie2002 koulutuksessa, Ohjaus-verkkojaksolla.

Tervetuloa ohjauksen mielenkiintoiseen maailmaan!

t. Sari Koski
02-333 6484
040-5495891

Ohje verkkoalueelle pääsyyn:

Tarvitset kurssialueelle pääsyyn tietokoneen, jossa on toimiva internetyhteys. Mene www-osoitteeseen: http://salima.tkk.utu.fi ja klikkaa avautuvalla sivulla olevaa "Kirjaudu" -linkkiä.

Kirjoita aiemmilla verkkojaksoilla käyttämäsi käyttäjätunnus molempiin tekstilaatikkoihin (sekä WebCt tunukseksi että salasanaksi) Klikkaa tämän jälkeen "Kirjaudu" -painiketta päästäksesi eteenpäin.

Seuraavaksi WebCT pyytää sinua vaihtamaan salasanasi joksikin toiseksi. Kirjoita ensimmäiseen tekstilaatikkoon vanha salasansi eli se, jota juuri äsken käytit. Toiseen ja kolmanteen tekstilaatikkoon kirjoitat uuden salasanan, joka sinun tulee nyt keksiä (voit käyttää myös aiemmilla verkkojaksoilla käyttämääsi salasanaa). Salasanan tulee olla vähintään 4 merkkiä pitkä, voit käyttää kirjaimia ja numeroita. Klikkaa lopuksi "Päivitä salasana" -linkkiä. Seuraavaksi WebCT ilmoittaa onnistuiko salasanan vaihto. Jos ei onnistunut niin seuraa ohjelman antamia ohjeita. Kun saat ilmoituksen, että Salasanasi on päivitetty, voit seuraavaksi klikata "Jatka" -linkkiä.

Nyt sinun pitää kirjoittaa uudelleen myWebCT-tunnuksesi (käyttäjätunnuksesi) ensimmäiseen tekstilaatikkoon ellei se ilmesty sinne jo valmiina. Salasana kohtaan sinun tulee kirjoittaa nyt se uusi salasana, jonka juuri äsken itsellesi keksit ja otit käyttöön. Ja lopuksi klikkaat jälleen "Kirjaudu" -painiketta. Nyt pääset omalle myWebCT -alueellesi.

Näkymään ilmestyy ilmoitus, jossa kerrotaan, että "Et ole asettanut salasananvihjeen kysymystä ja vastausta...". Tämän ilmoituksen voit ohittaa klikkaamalla "Peruuta" -painiketta. Jos haluat niin voit myös ottaa vihjetoiminnon käyttöösi, seuraa silloin WebCT:n antamia ohjeita.

Nyt olet siis omalla myWebCT -alueellasi ja merkkinä siitä näet oman nimesi näkymän yläreunassa. Tällä alueella voit mm. vaihtaa halutessasi salasanan ("Muokkaa salasana-asetuksia" -linkki yläreunassa) ja huomaa myös linkki "Kirjaudu ulos", jota sinun tulee klikata, kun lopetat WebCT:n käytön tällä erää.

Vasemmassa reunassa "Kurssit" -otsikon alta löytyy yksi kurssi, joka nimeltään "Ohjaus (TieVie)" ja kurssialueelle pääset klikkaamalla kurssin nimeä. Tässä vaiheessa siirryt siis varsinaiseen kurssiympäristöön. Takaisin myWebCT-alueellesi pääset kurssiympäristön yläreunassa olevasta "MYWEBCT" -linkistä. Järjestelmästä voit kirjautua ulos yläreunan "KIRJAUDU ULOS" -linkistä. "Toimintaohjeet" -linkistä (ruorin kuva) löydät kaikki tarvittavat ohjeet opiskeluun.


Kurssikirje 21.11.2002 (Tarkennuksia ohjeisiin, TieVie Sisällön tuotanto -verkkojakso päättyy 15.11.)

Tervehdys vielä TieVie -verkkokurssilaiset

Useampi on teistä on pyytänyt tarkennusta sisällön tuotanto -verkkojakson jälkeen tehtävän koonnan ja korvaavan tehtävän tekemiseen. Valitan jos olen viestinyt asiassa epäselvästi. Tässä siis vielä kertauksena ohjeet:

Verkkojakson päätteeksi tehdään jaksosta kooste TieVie -portaaliin ( ei siis enää Optima-ympäristöön). Jokainen tekee tämän koosteen ja kooste sisältää tarkennetun sisällön tuotannon suunnitelman ja pohdinnan jakson annista. Tarkennukset omaan suunnitelmaa tehdään jakson teemakeskustelujen annin perusteella.

Tämä kooste viedään siis Tievie -portaalin omaan työtilaan, jonne olette jo laittaneet edellisellä jaksolla tekemänne suunnitelman. Omaan työtilaan mennään portaalissa (http://tievie.oulu.fi) kirjautuminen linkin kautta. Tunnus ja salasana ne jotka olette koulutuksen alussa saaneet. Kooste liitetään edellisen tekstin perään ja tallennetaan. Kooste voi myös olla www-sivulla jonne on linkki omasta työtilasta. Aikaa koosteen tekemiseen oli kuluva viikko, eli 22.11. saakka. Näiden koosteiden perusteella jakson ohjaajat antavat vielä sähköpostitse teemaryhmäkohtaisen palautteen joulukuun alussa.

Jos osallistuminen verkkojaksolle on jäänyt puutteelliseksi (edellisessä viestissä on esitelty suorittamisen vaatimukset), niin jaksosta tehtävän koosteen tulee sisältää oman suunnitelman lisäksi laajempi pohdinta sisällön tuotannon teemasta, pohjautuen jakson opintomateriaalien ja
teemakeskusteluiden antiin.

Jos jokin asia edelleen askarruttaa, tai tarvitsette lisäaikaa koosteen tekemiseen, ilmoittakaa siitä minulle. Olen ensi viikolla työmatkalla, joten vastaan postiin ma. 25 päivä, ja sen jälkeen vasta joulukuun alussa.

Ps. Jakson teemakeskusteluihin on tulluit vielä muutamia viestejä tällä viikolla, ja vetäjät ovat koostaneet lyhyet pohdinnat keskusteluista. Niin, ja muistathan antaa palautetta jaksosta jos olet palautteenantovuorossa.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille.
Terveisin Markku Närhi


Kurssikirje 16.11.2002 (TieVie Sisällön tuotanto -verkkojakso päättyy 15.11.)

Tervehdys TieVie -verkkokurssilaiset,

Sisällön tuotannon verkkojakso päättyy tänään perjantaina 15. marraskuuta.

Kiitoksia kaikille osallistujille ahkerasta työskentelystä sisällön tuotannon suunnitelmisen työstämisessä ja mielenkiintoisista teemakeskusteluista. Jakson teemakeskustelut olivat perjantaina niin hyvässä vauhdissa, että ne saavat jatkua vielä ensi viikon alkuun asti, jolloin
keskustelujen vetäjät päättävät ne kokoavalla pohdinnalla.

Tässä viestissä vielä kertauksena jakson suorittamisen kriteerit, jakson koonnan liittäminen TieVie-portaalin sekä ohjeet korvaasta tehtävästä niille, jotka eivät ole pystyneet osallistumaan täysipainoisesti verkkojaksolle. Viimeisenä viestissä on lista palautteenantovuorossa
olevista osallistujista.

Jakson suorittaminen: Sisällön tuotannon -verkkojakson suorittamisen kriteerit oli määritelty
seuraavasti: Opintomateriaaleihin tutustuminen ja oman hankkeen sisällön tuotannon suunnitelman tuottaminen, sekä aktiivinen osallistuminen jakson keskusteluihin. Keskeinen jakson suorittamisen kriteeri on pohditun sisällön tuotannon suunnitelman tuottaminen ja teemakeskusteluun osallistuminen, joten mikäli oma suunnitelma tai teemakeskusteluun osallistuminen on tekemättä, tulee jakson suoritusta täydentää korvaavalla tehtävällä.

Jakson päättäminen: Jakson päättymisen jälkeen jokainen osallistuja tarkentaa sisällön tuotannon suunnitelmaansa teemakeskustelujen pohjalta, ja koostaa tarkennetun
suunnitelman sekä jakson pohdinnan TieVie portaalin omaan työtilaan ensi viikon (18.-22.11.)aikana. Teemaryhmäkohtaisen palautteen hankkeistanne saatte jakson vetäjilta sähköpostilla viimeistään joulukuun alussa, jolloin Ohjaus -verkkojakso alkaa.

Jakson suoritusten täydentäminen: Jos et jostain syytä ole pystynyt osallistumaan verkkojaksolle, sinun tulee korvaavana tehtäväna tutustua jakson materiaaleihin ja teemakeskusteluihin jälkikäteen ja tuottaa niiden perusteella laajennettu koonta verkkojaksosta TieVie-portaaliin. Laajennetussa koonnassa tulee olla mukana oman hankkeen
sisällön tuotannon suunnitelma, ja siinä tulee lisäksi pohtia opintomateriaalin näkökulmia ja teemakeskusteluissa esiin nouseita teemoja oman hankkeen näkökulmasta. Korvaavien tehtävien valmistumisesta tulee ilmoittaa verkkojakson vetäjille. Korvaavista tehtävistä ei anneta yksilöllistä palautetta.

Kiitoksia vielä kerran kaikille osallistujille tiukkatahtisesta, mutta mielenkiintoisesta verkkojaksosta. Palaamme vielä hankkeisiinne teemakeskustelujen päätöksessä sekä ryhmäpalautteissa, mutta nyt toivotamme kaikille mukavaa viikonloppua ja luovutamme oman jaksomme osalta vuoron Turun vetäjille, jotka jatkavat kanssanne verkko-opetuksen ohjauksen
kysymyksien pohdintaa.

Talvisesta Jyväskylästä, kaikkien sisällön tuotanto -verkkojakson vetäjien puolesta.

Markku Närhi

Palautteenantovuorossa ovat tällä jaksolla seuraavat henkilöt:
(Palautelomakkeeseen pääsee TieVie-portaalin ylälaidassa olevan "Kirjautuminen" painikeen kautta. Valitse "Anna palautetta verkkojaksosta".)

Kaakkolammi Katriina
Kajalo Sami
Kankaansyrjä Rauni
Kantanen Leena Annukka
Karppinen Päivi
Katajamäki Maria
Kavander Tanja
Ketelä Eija
Kiviaho Mirva
Kiviniemi Ulla
Kjisik Felicity
Koivunen Anu
Korhonen Riitta
Kudel Pauli
Kuisma Riitta
Kulkki-Nieminen Auli
Kumpulainen Sisko
Kuusi Tuire
Kylmälä Mari
Käkelä Rita
Laine Päivi S.
Laine Päivi T.
Lainio Sirkka-Liisa
Lapinlampi Tanja
Laurema Marjaana
Laurila Tiina
Lepistö Kirsi-Maria
Leppänen Kaisa
Leskinen Riitta-Liisa
Liimatainen Sanna
Liimatta Sirpa
Lindström Kajsa
Linnanmäki Karin
Lintunen Taru
Lähderanta Erkki


Kurssikirje 12.11.2002 (TieVie Sisällön tuotanto -verkkojakson viimeinen viikko - teemakeskustelut jatkuvat)

Tervehdys TieVie-verkkokurssilaiset,

Sisällön tuotanto -verkkokurssillamme on käsillä viimeinen viikko, ja teemaryhmien keskustelut ovat täydessä vauhdissa. Useimmissa ryhmissä olemme jo päässeet hyvään vauhtiin, mutta muutamissa ryhmissä keskustelu ei vielä ole oikein käynnistynyt. Tulkaapa siis tekin, jotka ette vielä ole keskusteluun ehtineet, rivakasti mukaan oman teemaryhmänne työskentelyyn. Käsittelyssä on kiinnostavia teemoja, kuten pohdintoja sisällöntuotannon käsitteestä, kokemuksia tietokantojen käytöstä oppimateriaalissa, keskustelua mediaelementtien mahdollisuuksista ja ominaisuuksista verkossa ja näkökulmia verkon luonteen mukaisen
oppimateriaalin suunnittelusta.

Vaikka kaikilla on kiire ja vuoden pimeimpään aikaan liittyvä väsymys varmasti vie osallistumisintoa, niin yrittäkää irroittaa hieman aikaa verkkojakson pohdinnoille. Vain näiden teemakeskustelun kautta voitte saada koko ryhmän kommentteja ja ideoita oman hankkeenne tueksi. Muistattehan myös, että keskusteluun osallistuminen on tärkeä osa verkkojakson
suorituksesta, joten aktiivinen osallistuminen on helpoin ja antoisin tapa suorittaa jakso annetussa aikataulussa.

Teimme jakson aikatauluun sellaisen muutoksen, että tätä teemakeskustelua jatketaan aina 15.11. saakka, ja verkkojakson koonnan voi tuoda portaaliin vielä seuraavalla viikolla eli ajalla 18. - 22.11. Näin viimeinen viikkoa ei ule aivan mahdottoman työntäyteiseksi. Teemaryhmäkohtaisen kootun palautteen hankkeistanne saatte sitten viimeistään joulukuun alussa, joilloin Ohjaus-verkkojakso alkaa.

Nyt toivotan kaikille mukavaa marraskuista työviikkoa, ja toivon kaikilta viimeistä rutistusta sisällön tuotanto -verkkojakson parissa. Tavataan teemakeskusteluissa.

Jakson vetäjien puolesta,
Markku N.


Kurssikirje 8.11.2002 (Sisällön tuotanto -jakson kaikki teemakeskustelut on avattu!)

Perjantaipäivää kaikille,

Nyt ovat sisällön tuotannon kaikki ne teemakeskustelut, jonne teiltä suunnitelmia on tullut, avattu. Menkäämme siis jokainen tahoillamme raottamaan suunnitelmiamme yhteisen teemakeskustelun merkeissä!

Teematyötä jatketaan koko ensi viikko (vko 46), joten mattimyöhäisetkin ehtivät vielä mukaan.

Eipä sitten muuta, kuin avartavia keskustelutuokioita kaikille. Kurkkikaa myös halutessanne muiden teema-alueiden keskustelupalstoille - niistäkin voi nousta mielenkiintoisia vinkkejä ja ajatuksia myös omaa hanketta ajatellen. Nostakaa areenalle paljon kysymyksiä ja ongelmia, niin saadaan hedelmällistä keskustelua aikaiseksi.

Terveisin, Markku Närhi & Hanna Seuranen


Kurssikirje 6.11.2002 (TieVie Sisällön tuotanto -verkkojakson teemakeskustelut alkavat to 7.11.)

Tervehdys kaikille,

Verkkojakson sisällön tuotannon suunnitelmista ovat monet vielä viimeistelyvaiheessa, joten aloitamme teemakeskustelut vasta torstaina 7.11. Näin suunnitelmansa julkaiseet saavat pienen hengähdystauon, ja muilla on vielä hetki aikaa viimeistellä suunnitelmansa ennen keskustelun aloitusta.

Keskustelujen vetäjät kokoavat siis julkaistuista suunnitelmista torstain aikana aloitusviestin, jonka pohjalta teemakeskustelu aloitetaan. Suunnitelmansa julkaiseet voivat tutustua oman ryhmänsä tuotoksiin ja näin valmistautua keskusteluun. Keskusteluryhmät yhdistetään niin, että jokaisessa teemassa saadaan aikaan toimiva keskustelu.

Pimenevästä Jyväskylästä,
Terveisin Markku Närhi


Kurssikirje 5.11.2002 (TieVie-koulutuksen Sisällön tuotanto -verkkojakson teemakeskustelut käynnistyvät 6.11.)

Tervehdys TieVie-kurssilaiset,

Sisällön tuotanto -verkkojaksolla on alkamassa seuraava vaihe, eli teemakeskustelut sisällön tuotannon suunnitelmien pohjalta. Tässä viestissä kerrataan suunnitelman siirtäminen verkkoympäristöön ja ohjeistetaan teemakeskustelun aloittaminen.

Suunnitelman julkaiseminen: Tähän mennessä pitäisi siis oman hankkeen sisällön tuotannon suunnitelman olla valmiina ja 6.11. mennessä tulisi valita syventävä teemaryhmä suunnitelman syventämiseksi. Moni on jo tuonutkin oman suunnitelmansa verkkoympäristöön, mutta monen suunnitelma on myös vielä julkaisematta. Laittakaapa siis pikaisesti oma tuotoksenne näkyviin, jotta pääsemme ideoimaan hankkeitanne teemakeskustelussa eteenpäin. Jos et ole vielä
julkaissut omaan sisällön tuotannon suunnitelmaasi, niin ohjeistus löytyy tarvittaessa vielä tämän viestin lopusta. Jos jotkut teemaryhmät näyttävät jäävän liian pieniksi, yhdistämme niitä eri verkkoryhmien kesken. Kenenkään ei näin tarvitse jäädä yksin pohtimaan hankettaan, vaikka jossain teemassa ei vielä näyttäisikään olevan muiden hankkeita esillä.

Teemakeskustelut: Teemakeskustelut alkavat siis keskiviikkona 6.11, jolloin ryhmien vetäjät
aloittavat keskustelun suunnitelmissanne esiin nousevien teemojen pohjalta. Kun olet valinnut oman teemakeskustelusi, tutustu muiden saman teeman valinneiden suunnitelmiin. Pohdi niiden kautta aiheita, jotka herättävät itsellesi oivalluksia tai kysymyksiä ja kirjaa ne ylös teemakeskustelua varten. Keskustelu alkaa kunkin teeman keskeisten kysymyksien esiin
nostamisella, joten tarttukaa heti alussa rohkeasti itseänne askarruttaviin sisällön tuotannon ilmiöihin.

Keskusteluun osallistuminen: Verkkojakson suorittaminen vaatii jokaiselta aktiivista osallistumista teemakeskusteluihin. Yrittäkää siis löytää kiireidenne keskeltä aikaa tälle verkkokeskustelulle. Jokaisen oletataan osallistuvan aktiivisesti ainakin valitsemansa teemaryhmän keskusteluun. Kaikki verkkoryhmän teemakeskustelut ovat kuitenkin avoinna kaikille, joten halutessaan voi toimia aktiivisesti useammassakin teemassa.

Keskustelujen käynnistymisestä ilmoitetaan vielä erillisellä sähkopostiviestillä, kunhan ryhmien vetäjät ovat saaneet koostettua suunnitelmienne pohjalta aloitusviestit keskusteluteemoihin. Teemakeskustelu päätyy 13.11, jonka jälkeen omia suunnitelmia tarkennetaan ja täydennetään TieVie-portaaliin julkaistavaksi verkkojakson koonnaksi.

Jos tulee ongelmia tai jokin asia on epäselvä, ota yhteyttä jakson vetäjiin:
Markku Närhi mtnarhi@cc.jyu.fi p. 014 260 4127
tai Hanna Seuranen hmseuran@cc.jyu.fi p. 014 260 4146

Tervetuloa siis pohtimaan sisällön tuotantoa teemakeskusteluihin!

Keskustelujen vetäjien puolesta,
Markku Närhi

***

Kertauksena ohjeet oman sisällön tuotannon kuvauksen siirtämisestä verkkoympäristöön:

Valitse itseäsi kiinnostava teemakeskustelu esittelyjen perusteella. Kun olet valinnut teemakeskustelun johon osallistut, sinun tulee tallentaa oma suunnitelmasi valitsemasi teemakeskustelun yhteydessä olevaan sisällöntuotantosuunnitelmat-kansioon. Kun olet julkaissut kuvauksesi verkossa, olet samalla myös ilmoittautunut kyseisen teemaryhmän
keskusteluun.

Suunnitelman julkaiseminen: Kirjoita hankkeesi sisällöntuotannon suunnitelma omalla tietokoneellesi ja talleta teksti. Tee siitä normaali tekstidokumentti, tai luo siitä
yksikertainen html-dokumentti. Talleta dokumenttisi valitsemasi teemakeskustelun sisällöntuotantosuunnitelmat -kansioon seuraavasti: (katso myös verkkoympäristön yleistä käyttöohjetta -ohjeet painike Optimassa)

Tapa 1. Tuo kuvauksesi leikepöydän kautta (kopioi-liitä toiminnolla) .txt dokumentiksi valitsemasi teemakeskustelun hankekuvaukset kansioon.

Ohje: Kun luonut koneellesi normaalin tekstinkäsittelydokumentin aukaise dokumentti tekstinkäsittelyssä. Valitse ylävalikosta kohta muokkaa/edit, ja sieltä kohta: valitse kaikki (näppäinkomento: Ctrl+A). Paina sen jälkeen samassa muokkaa valikossa kohtaa kopioi (Ctrl+C) Tekstisi kopioituu kokonaisuudessaan koneesi leikepöydälle. Avaa verkkoympäristö ja mene vasemmassa kehyksessä valitsemaasi teemakeskustelun kansioon ja sen alla sijaitsevaan sisällöntuotantosuunnitelmat-kansioon. Paina siellä "uusi objekti" linkkiä. Paina kohtaa "tekstidokumentti". Esiin ilmestyy tyhjä lomakepohja. Vie hiiren kursori lomakkeeseen ja valitse selaimen ylälaidasta muokkaa/edit kohdasta painike liitä/paste (Ctrl+V). Kopioimasi teksti ilmestyy lomakepohjaan. Muotoile tarpeen mukaan dokumentin kappale-ja rivinvaihtot. Paina "tallenna" painiketta ja anna dokumentille nimeksi OMA NIMESI. Paina OK-painiketta. Anna seuraavaksi dokumentille luku- ja kirjoitusoikeudet. Laita rasti kohtaan luku: kaikki, ja paina OK-painiketta. Dokumenttisi ilmestyy sisällöntuotantosuunnitelmat-kansioon, josta voit
tarkastaa että se on kunnossa.


Tapa 2. Siirrä luomasi .htm dokumentti tiedostona valitsemasi teemakeskustelun sisällöntuotantosuunnitelmat-kansioon. Html-sivu voi olla myös linkkinä omille www-sivuillesi (huomaa että sivun mukana ei siirry kuvia tai muita objekteja verkkoympäristöön).

Ohje: Avaa verkkoympäristö ja mene vasemmassa kehyksessä valitsemaasi teemakeskustelun kansioon ja sen alla sijaitsevaan sisällöntuotantosuunnitelmat-kansioon. Paina siellä "uusi objekti" linkkiä. Paina linkkiä "omalta tietokoneelta". Hae selaa-painikkeen kautta omalta koneeltasi tuottamasi .htm dokumentti ja paina avaa-painiketta. Paina seuraavaksi painiketta-"siirrä objekti tietokoneeltasi". Anna sitten dokumentille nimeksi OMA NIMESI. Paina OK-painiketta. Anna seuraavaksi dokumentille luku -ja kirjoitus oikeudet. Laita rasti kohtaan luku: kaikki, ja paina OK-painiketta. Dokumenttisi ilmestyy sisällöntuotantosuunnitelmat-kansioon, josta voit tarkastaa, että se on kunnossa.


Kurssikirje 1.11.2002 (TieVie Sisälllön tuotanto -verkkojakson tilannekatsaus 1.11.2002)

Tervehdys kaikki Ssisällön tuotannon -verkkojakson kysymyksien ääressä askartelevat,

Tässä viesti sisältää muutamia poimintoja verkkojakson ideointikeskustelusta ja muistuksia jakson tulevasta ohjelmasta.

Ideointikeskustelu: Ideointikeskusteluun on tullut ilahduttavan runsaasti kommentteja ja pohdintaa hyvän verkko-oppimateriaalin ominaisuuksista. Useimmat ovat päässeet osallistumaan siihen viimeistään kuluvan viikon alussa. Keskustelussa oppimateriaalin helppokäyttöisyys ja selkeys nousivat keskeiseen asemaan. Toisaalta monissa puheenvuoroissa kaivattiin verkkomateriaalilta opiskelemaan innostavaa mielenkiintoisuutta ja visuaalisuutta. Samoin materiaalin sisäisen rakenteen loogisuus sekä interaktio materiaalin ja oppijan välillä nähtiin elementteinä hyvälle verkko-oppimateriaalille.

Materiaalin tuottamisen haasteista tuli selkeästi esiin aikaresurssin riittämättömyys hyvän verkkoaineston tuottamisessa. Samoin verkkoon kirjoittamisen sisällölliset ja rakenteelliset ongelmat nousivat kommenteissa esille. Useissa keskusteluissa puhuttiin myös verkkomateriaalin ja painetun materiaalin suhteesta ja käytiin moniulotteista keskustelua
verkkomateriaalien mielekkyydestä, sekä opettajan, että opiskelijan kannalta.

Kiitoksia kaikille orientaatio-osioon osallistuneille monipuolista näkökulmista ja havainnoista!

Yleisesti verkkojaksosta: Sisällöllisesti olette ideointikeskustelun perusteella päässeet mainiosti aihepiirin sisälle: Toivottavasti keskustelun kommentit ja jakson opintomateriaali innoittaa teitä laatimaan sisällön tuotannon suunnitelmia yhtä pohtivasti ja ideoiden. Olemme saaneet palautetta jakson aikataulun tiukkudesta ja suunnittelutehtävän vaativuudesta. Tämä on varmasti totta, mutta muistattehan, että sisällön tuotannon suunnitelma sisältää lähinnä valintoja ja niiden perustelua, ei varsinaisen sisällön kuvaamista. Muistakaa myös että suunnitelman ei tarvitse olla valmis ja viimeistelty, vaan sitä voi ja kannattaa tarkentaa vielä teemakeskustelujen jälkeen. Suunnitelman pitäisi siis olla valmis 4.11., mutta toki suunnitelman ehtii laittaa verkkoon vielä 6.11., jos aikapula yllättää.

Teemakeskustelujen valinta on myös aiheuttanut monille päänvaivaa. Vaikka kyseessä olisikin hanke, jossa materiaalintuotannon osuus on pieni, kannattaa silti valita sellainen teemakeskustelu, joka kiinnostaa, ja joka voisi edes joltain osalta hyödyttää oman hankkeen suunnittelua. Esimerkiksi käsikirjoittaminen ja verkkoympäristöt teemoihin voi mainiosti liittää myös ohjaavan materiaalin suunnittelua ja opiskeluprosessin ohjauksen näkökulmia.

Kiitoksia siis tähänastisesta työskentelystä ja intoa suunnitelman kirjoittamiseen. Tarkemmat ohjeet suunnitelman siirtämisestä verkkoon ja teemakeskustelun etenemisestä ilmoitetaan ensi viikon (vk 45) alussa.

Mukavaa viikonloppua kaikille, toivottavat verkkojakson vetäjät:
Markku Närhi, Antti Auer ja Hanna Seuranen


Kurssikirje 24.10.2002 (TieVie-koulutuksen Sisällön tuotanto -verkkojakson toinen vaihe käynnistyy)

Hei kaikki,

Sisällön tuotanto -verkkojakson toinen vaihe käynnistyy tänään torstaina 24.10.

Monissä verkkoryhmissä on jo käyty monipuolista ideointikeskustelua hyvän verkko-oppimateriaalin ominaisuuksista. Toisissa ryhmissä taas on sangen hiljaista, joten yrittäkääpä vielä kaikki ehtiä kommentoimaan ideointikeskustelun teemoja omaan verkkoryhmäänne. Verkkojakson ensimmäinen vaihe päättyy nyt 24.10, mutta voit halutessasi osallistua ideointikeskusteluun vielä 27.10. saakka. Ideointivaiheen ohjeet ja materiaalit löydät verkkoympäristön pääsivulta.

Jakson varsinainen opintomateriaali on päivitetty verkkoympäristöön tänään 24.10. Tässä seuraavassa vaiheessa aloitetaan sisällön tuotannon näkökulmiin tutustuminen ja oman hankkeen sisällön tuotannon suunnitelman laatiminen. Oman sisällön tuotannon suunnitelman tulee olla valmiina 4.11. mennessä.

Opintoaineistossa on kaksi erillistä materiaalia. Sisällön tuotantoa käsittelevä materiaali, sekä multimedian sisällön suunnittelua käsittelevä materiaali. Aineistot sisältävät perusmateriaalin lisäksi paljon linkkejä ja esimerkkejä, joihin tutustuminen on vapaaehtoista.

Löydät verkkojakson kaikki ohjeet ja opintomateriaalit kurssin pääsivulta osoitteesta https://optima.discendum.com/, työtilasta "Sisällön tuotanto". Opintomateriaalit löytyvät myös ympäristön vasemman kehyksen linkkien kautta, ja tulostettavat versiot ovat materiaalit-kansiossa.

Jos tulee ongelmia tai jokin asia on epäselvä, ota yhteyttä jakson vetäjiin:
Markku Närhi, mtnarhi@cc.jyu.fi, p. 014 260 4127
tai Hanna Seuranen, hmseuran@cc.jyu.fi, p. 014 260 4146

Nyt vain tutustumaan sisällön tuotannon näkökulmiin jakson opintomateriaalien kautta!

Mukavaa loppuviikkoa kaikille.
Jyväskylän suunnnitteluryhmän puolesta.

Markku Närhi


Kurssikirje 21.10.2002 (Tervetuloa TieVie-koulutuksen Sisällön tuotanto -verkkojaksolle!)

Tervetuloa Sisällön tuotanto -verkkojaksolle!

TieVie-koulutuksen kolmas verkkojakso "Sisällön tuotanto" alkaa tänään 21.10.2002, ja päättyy 15.11.2002. Jakso toteutetaan jo tutuksi tulleessa Optima-verkkoympäristössä. Kurssi on Optimassa nimeltään "TieVie_5 ov: Sisällön tuotanto". Sinne pääset TieVie-portaalin kautta osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/rakenne.htm, tai menemällä suoraan
osoitteeseen https://optima.discendum.com. Työskentely verkkojaksolla tapahtuu verkkoryhmittäin. Verkkoryhmien kokoonpanon voit tarvittaessa kerrata TieVie-portaalista (valitse riippuvalikosta "Verkkoryhmittäin").

Verkkojakson ensimmäinen vaihe alkaa siis tänään 21.10. ja päättyy 24.10. Vaiheen aikana perehdytään orientaatiomateriaaliin ja osallistutaan ideointikeskusteluun materiaalin, esimerkkien ja edellisen jakson kokemusten pohjalta. Jakson varsinainen oppimateriaali päivitetään verkkoympäristöön to 24.10., jolloin aloitetaan sisällön tuotannon näkökulmiin tutustuminen ja oman hankkeen sisällön tuotannon suunnitelman laatiminen.

Löydät verkkojakson kaikki ohjeet Optima-ympäristöstä, kurssin pääsivulta. Jos tulee ongelmia tai jokin asia on epäselvä, ota yhteyttä jakson vetäjiin:

Markku Närhi, mtnarhi@cc.jyu.fi, p. (014) 260 4127 tai
Hanna Seuranen, hmseuran@cc.jyu.fi, p. (014) 260 4146

Ps. Jos tarvitset ehdottomasti koko verkkojakson materiaalin jo nyt käyttöösi, niin ilmoita siitä meille sähköpostilla.

Tervetuloa pohtimaan sisällön tuotantoa ja sen menetelmiä kanssamme!

Jyväskylän suunnnitteluryhmän puolesta,

Markku Närhi


Kurssikirje 11.10.2002 (Verkko-op. suun: 2.vaiheen palaute)

Hei!

Verkko-opetuksen suunnittelu -jakson palautteet kehittämishankkeiden suunnittelmaraporteista ja kommentointiryhmien käymistä palautekeskusteluista ovat nyt luettavissa verkkojakson ilmoitustaululla (http://virtuaali.tkk.fi/tievie/tievie2002/) sekä Optimassa (jokaiselle verkkoryhmälle on ilmestynty uusi dokumentti, verkkoryhmä x - palaute) . Palautteenantotyössä ovat mukana meidän - Anna-Kaarinan ja Riikan - lisäksi olleet Jaana Helin ja Paula Korhonen.

Toivottavasti jokainen teistä sai eväitä omaan työhön ja hankkeen eteen päin viemiseen. Seuraava verkkojakso keskittyy sisällön tuotantoon ja se alkaa 21.10.2002. Me puolestamme kiitämme antoisasta yhteisestä opiskelurupeamasta ja lähetämme teidät jatkamaan tietä jolla teitä seuraavaksi eteen päin vievät sisällön tuotanto -jaksolla Markku Närhi ja Hanna Seuranen Jyväskylän yliopistosta.

Aurinkoista syksyä ja hyvää jatkoa hankkeillenne sekä TieVie-opinnoille toivottavat
Riikka Lauhia, Anna-Kaarina Kairamo, Jaana Helin ja Paula Korhonen


Kurssikirje 5.10.2002 (Verkkojakso on päättynyt)

Hei,

Pieni korjaus edelliseen viestiin, jossa tiedotimme verkkojakson päättymisestä sekä päivämäärästä jolloin te saatte palautetta hankkeistanne ja käymistänne keskusteluista. Palautteet ovat siis valmiina tulevana perjantaina 11.10. (eikä 10.11. kuten virheellisesti ilmoitimme) ja luettavissa verkkojakson ilmoitustaulun linkkien kautta ja myös Optimassa,
verkkoryhmien omien kansioiden alta.

Muistutamme vielä yhdestä tärkeästä asiasta eli teidän palautteesta koskien nyt päättynyttä verkkojaksoa kokonaisuudessaan. Kokemuksenne, ajatuksenne ja ideanne ovat erittäin tervetulleita, jotta koulutusta ja sen yksittäisiä jaksoja voidaan kehittää vieläkin paremmiksi.

Palautteenantoähkyn välttämiseksi teidät osallistujat on jaettu ''palautevuoroihin" koko tämän koulutuksen osalta ja seuraavassa on lista tämänkertaisen palautteen antajista. Muutkin saavat toki antaa palautetta portaalin kautta jos intoa riittää. Palautelomakkeeseen pääsee
TieVie-portaalin ylälaidassa olevan "Kirjautuminen" painikeen kautta. Valitse "Anna palautetta verkkojaksosta".

Palautteenantovuorot TieVie-koulutuksen Verkko-opetuksen suunnittelu -verkkojaksolla (A - J):

Alanko Ari
Antila Kimmo
Anttila Eeva
Anttila Harry
Autio-Hiltunen Marjo
Bonner Withold
Costiander-Huldén Eva
Drugg Katarina
Erkkilä Raija
Ervasti Marja
Ervasti Timo
Ervola Kaija
Eskola Eeva-Liisa
García Eila
Guérin Hannele
Hallantie Heikki
Halttunen-Keyriläinen Liisa
Hartikainen Elina
Hartvik Juha
Harviainen Maaria
Heikkinen Pia
Herranen Seppo
Hettula Iiris
Honka Jane
Hoppania Riitta
Huhn Kirsi
Hurme Tarja-Riitta
Hyvönen Tapani
Hämäläinen Kirsi
Jaatinen Pinja
Jarde Kaisu
Jarvi Outi
Jokinen Marita
Jokisipilä Markku
Jurvansuu Mira
Jussila Paula
Jääskeläinen Petri

Aurinkoista viikkoa toivottaen,
Riikka Lauhia


Kurssikirje 5.10.2002 (Verkkojakso on päättynyt)

Hei!

TieVie-koulutuksen Verkko-opetuksen suunnittelu -jakso on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille aktiivisesta panoksestanne! Saat verkkoryhmäkohtaista palautetta kehittämishankkeista ja kommentointiryhmien palautekeskusteluista. Palautteet ovat luettavissa linkkien kautta verkkojakson ilmoitustaululla perjantaina 10.11.

Annathan vielä palautetta verkkojaksosta portaalissa olevalla palautelomakkeella. Palautelomakkeeseen pääsee TieVie-portaalin ylälaidassa olevan "Kirjautuminen" painikeen kautta. Valitse "Anna palautetta verkkojaksosta". Palautteesi on tärkeä koulutuksen kehittämiseksi.

Tässä vielä kertaukseksi kriteerit, joiden perustella verkkojakso voidaan katsoa suoritetuksi:

  • perehtyminen verkko-opetuksen suunnitteluprosessia käsittelevään aineistoon www-sivuilla
  • osallistuminen keskusteluympäristössä tapahtuvaan ajatusten vaihtoon
  • oman hankkeen tuotantoprosessin suunnittelu ja suunnitelman kirjaaminen kotisivuillesi tai portaalissa sijaitsevaan osallistujan työtilaan
  • kanssaopiskelijan/-opiskelijoiden hankkeen opponointia.

TieVieterveisin hyvää syksyn jatkoa toivottavat,
Riikka Lauhia ja Anna-Kaarina Kairamo


Kurssikirje 3.10.2002 (Verkkojakson viimeiset metrit)

Hei!

Verkkojaksomme päättyy huomenna 4.10. Tähän mennessä melkein kaikki (yli 90 %) ovat saaneet oman hankesuunnitelmansa raportin valmiiksi ja julkaistua, mikä alkusyksyn muutoinkin hektisinä hetkinä on teiltä jokaiselta varmasti vaatinut enemmän tai vähemmän ponnistelua. Toisten hankkeiden suunnitelmiin tutustuminen ja erityisesti keskustelu omista hankkeista on ollut vilkkaana käynnissä tämän viikon ajan Optimassa. Aikaa kommentoinnille on vielä huomiseen saakka. Tämän jälkeen jakson vetäjät käyvät hankesuunnitelmanne ja kommentointiryhmänne keskustelut läpi. Verkkoryhmäkohtaiset yhteenvetopalautteet julkaistaan 11.10. ja ne ovat luettavissa tälle ilmoitustaululle tulevien linkkien kautta.

Toivotamme vielä tsemppiä viime metreille, torstaiterveisin
Riikka ja Anna-Kaarina


Kurssikirje 30.9.2002 (Suunnitelmaraportit ja kommentointi)

Hyvää alkanutta viikkoa!

Maanantain myötä olemme siirtyneet Verkko-opetuksen suunnittelu -jaksomme loppusuoralle. Maaliiin on vielä kuitenkin matkaa - kahtena välietappina ovat oman hankkeen suunnitelmaraportti ja kanssaopiskelijoiden töiden kommentointi. Suunnitelmaraporttien tulee olla tänään 30.9. muiden luettavissa TieVie-portaalin omissa työtiloissanne ja suurin osa on omansa jo sinne saanutkin, hienoa!

Muistathan, että toisten hankkeiden suunnitelmiin tutustuminen ja erityisesti keskustelu omista hankkeista kommentointiryhmäsi sopimalla tavalla on käynnissä tämän viikon ajan Optimassa. Aikaa kommentoinnille on perjantaihin 4.10. saakka. Tämän jälkeen me jakson vetäjät käymme
hankesuunnitelmanne ja kommentointiryhmänne keskustelut läpi ja annamme ryhmäkohtaisen yhteenvetopalautteen 11.10. mennessä.

Opiskeluintoa toivottaen ja maaliin kannustaen,
Riikka Lauhia ja Anna-Kaarina Kairamo


Kurssikirje 27.9.2002 (Keskustelujen yhteenvedot)

Hei!

Käynnissä olevan verkkojaksomme ensimmäisen vaiheen keskustelujen yhteenvedot ovat nyt luettavissa ryhmäkohtaisesti Optimassa (jokaisen verkkoryhmän kansiossa olevasta yhteenveto -dokumentista) ja myös verkkojakson ilmoitustaululla olevien linkkien kautta
(osoitteessa http://virtuaali.tkk.fi/tievie/tievie2002/ )

Ryhmien keskustelut olivat hyvinkin erilaisia mm. sisältöjen ja aktiivisuuden osalta - näin ollen myös yhteenvedot ovat joka ryhmällä hieman erilaisia. Kannattaa siis vilkaista myös muiden ryhmien saamaa palautetta. Tekemiämme yhteenvetoja voitte halutessanne kommentoida,
paikkana Optima ja siellä se samainen keskustelualue, jolla ensimmäisen keskustelun kävitte (esim. Verkkoryhmä 1 -> verkkoryhmä 1 - keskustelu).

Muistutan lisäksi ensi maanantain omaa hanketta koskevasta takarajasta. Vapaamuotoinen raportti oman hankkeesi suunnitelma sta tulee siis olla valmis ma 30.9.2002 ja muiden luettavissa portaalin työtilassa, jotta keskustelu hankkeista voidaan käydä.

Pääset työtilaan TieVie-portaalin ylälaidassa olevan "Kirjautuminen" painikeen kautta. Ks. esim. http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/rakenne.htm. Sieltä pääset käyttämään omaa työtilaasi ja katsomaan muiden työtiloja, ja siis heidän raporttejaan.

Hyvää viikonloppua toivottaen,
Riikka Lauhia ja Anna-Kaarina Kairamo


Kurssikirje 23.9.2002 (Kommentointiryhmät )

Hyvää alkanutta viikkoa!

Verkkojakson toiseksi viimeinen viikko on pyörähtänyt käyntiin ja tässä vaiheessa julkaistaan kommentointiryhmät, joissa on tarkoitus käydä keskustelut hankesuunnitelmista Optimassa ensi viikolla. Kommentointiryhmien kokoonpanot löytyvät Optimasta (kunkin verkkoryhmän
aloitussivulla) ja myös suorasta linkistä http://virtuaali.tkk.fi/tievie/tievie2002/
kommentointiryhmat.htm

Tehtävänä on kommentoida vähintään yhden pienryhmäsi toisen jäsenen suunnitelmaa. Ryhmä sopii itse kuka kommentoi kenenkin työtä. Ryhmä voi sopia sähköpostitse tai Optimassa työnjaon. Toimintamalli voi olla esim. seuraava: Matti (kommentoi Maijan työtä) --> Maija --> Heikki --> Ulla --> Matti.

Tällä viikolla sinulla on vielä hyvin aikaa miettiä ja kirjoittaa oman kehittämishankkeesi suunnitelmaa. Muistathan julkaista tuon vapaamuotoisen raporttisi (laajuus noin 2 sivua) TieVie-portaalin omassa työtilassasi ensi maanantaihin 30.9. mennessä, jotta muille kommentointiryhmäsi jäsenille jää tarpeeksi aikaa tutustua työhösi.

Työn iloa!
Riikka Lauhia ja Anna-Kaarina Kairamo


Kurssikirje 19.9.2002 (Verkkojakson toinen vaihe)

Torstaitervehdys!

Verkkojakson ensimmäinen vaihe eli materiaaliin tutustuminen ja ilahduttavan vilkkaana käynyt keskustelu omasta toimintaympäristöstä on nyt takana päin - kiitoksia kaikille aktiivisille viestijöille!

Toisessa vaiheessa tehtävänäsi on työstää ja julkaista vapaamuotoinen raportti oman hankkeesi suunnitelmasta. Optimassa esittelemänne toimintaympäristöjen kuvaukset toimivat monelta osin hyvänä pohjana raportin kirjoittamisessa, käyttäkää toki hyväksi jo tekemäänne työtä.

Lisäksi sinun tulee tutustua muiden opiskelijoiden kehittämishankkeisiin portaalissa olevien osallistujien työtilojen kautta (niihin löydät kirjauduttuasi portaaliin sisään) ja käydä keskustelua oman kommentointiryhmäsi kanssa Optima -ympäristössä. Tuleva kommentointiryhmäsi selviää maanantaina 23.9., jolloin lista kommentointiryhmät julkaistaan
Optimassa.

Katso tehtävän tarkemmat ohjeet verkkojakson Aikataulu ja tehtävät -sivulta. suora linkki: http://virtuaali.tkk.fi/tievie/tievie2002/aikataulu.htm

Huomaa että raportti oman hankkeen suunnitelmasta tulee olla valmis jo 30.9.2002 ja muiden luettavissa portaalin työtilassa, jotta keskustelu hankkeista voidaan käydä.

Pääset työtilaan TieVie-portaalin ylälaidassa olevan "kirjautuminen" painikeen kautta. Ks. esim.
http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/rakenne.htm. Sieltä pääset käyttämään omaa työtilaasi ja katsomaan muiden työtiloja, ja siis heidän raporttejaan.

Työniloa verkkojakson toiselle osuudelle toivottavat
Riikka Lauhia ja Anna-Kaarina Kairamo


Kurssikirje 16.9.2002 (Vielä ehtii...)

Hei!

TieVie-koulutuksen Verkko-opetuksen suunnittelu -jakson keskustelu on lähtenyt lähes kaikissa verkkoryhmissä mukavasti käyntiin. Jos et vielä ole osallistunut keskusteluun (esittelemällä omaa toimintaympäristösi analyysiä ja kommentoimalla muiden ajatuksia) niin viimeistään nyt on aika aktivoida itsesi. Keskiviikkoon 18.9. mennessä lähetyistä kommenteista/ pohdinnoista/ kysymyksistä tehty yhteenveto on luettavissa Optima -ympäristössä 27.9.

Syksyisin maanantaiterveisin
Riikka Lauhia


Kurssikirje 10.9.2002 (Muistutuksia ja tiedotuksia)

Hei TieVieläiset,

Riikka ja Anna-Kaarina jo lähettivätkin eilen viestiä Verkko-opetuksen suunnittelu -jakson osalta. Tässä vielä joitakin yleisiä asioita tiedoksi kaikille.

Ensinnäkin kiitokset osallistumisestanne ja panoksestanne Turun lähiseminaarissa. Muistattehan käydä antamassa palautetta seminaarista TieVie-portaalissa kirjautumisen (http://tammi.oulu.fi/pls/tievie/turva.login) kautta. Kaikki palaute on erittäin tervetullutta sekä ensi vuotta että tulevaa Jyväskylän seminaariamme ajatellen. Seminaarin esiintyjien käyttämät materiaalit linkitetään ohjelman yhteyteen (http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/ohjelmaturku.htm) tämän viikon aikana.

Turun seminaarissa joku kysyi sitä, kuinka Optima-ympäristön lähettämistä päivittäisistä sähköpostimuistutuksista pääsee eroon. Optiman "sähköpaimenen" voi laittaa pois päältä seuraavasti: Kirjaudu sisään Optimaan -> Klikkaa "Työpöytä" Optiman ylälaidassa -> klikkaa Optiman oikeasta reunasta kohtaa "Asetukset" -> vastaa kohtaan "Sallitko sähköpaimenen käytön" -> "Ei".

Seminaarissa oli keskustelua myös sitä, millä perusteella TieVie-koulutuksessa olevat verkkoryhmät on muodostettu ja mitkä tieteenalat ovat edustettuina missäkin ryhmässä. Jako on siis tehty ilmoittautumisvaiheessa ilmoittamanne tieteenalan sekä hankekuvauksenne perusteella. Seuraavia jakoperusteita on käytetty hieman soveltaen:

  • Verkkoryhmä 1: kirjastoala, täydennyskoulutus, avoin yo, opetuksen kehittäminen
  • Verkkoryhmä 2: kielikeskus
  • Verkkoryhmä 3: kielten laitokset
  • Verkkoryhmä 4: kasvatustiede, taideaineet
  • Verkkoryhmä 5: kasvatustiede, mediapedagogiikka, koulutusteknologia
  • Verkkoryhmä 6: kauppatiede, tekniikka
  • Verkkoryhmä 7: luonnontiede, lääketiede, terveystieteet, tekniikka

Mikäli haluat jostakin syystä vielä vaihtaa ryhmää, niin se onnistuu tämän viikon aikana. Laita asiasta sähköpostia Soilelle osoitteeseen soile.jokinen@oulu.fi.

Sitten vielä tiedoksi, että TieVie-portaaliin on avattu uusi, kaikille avoin keskustelufoorumi. Osoitteessa http://cc.oulu.fi/cgi-bin/tievie/yabb/YaBB.cgi toimiva foorumi tarjoaa alustan sekä TieVie-koulutuksen että TieVie-kouluttajakoulutuksen osallistujien keskusteluille, mutta myös muille tvt:n opetuskäytöstä kiinnostuneille. Foorumiin voi kuka tahansa perustaa uuden keskustelualueen. Sana on vapaa ja aiheet voivat vaihdella avunpyynnöistä kysymyksiin, ideoihin ja visiointiin. Keskustelufoorumi on toteutettu YABB:n (Yet Another Bulletin Board) tarjoaman ilmaisen keskusteluryhmäjärjestelmän päälle. Sen "koodi ja käyttöliittymä" on siis muiden kuin TieVie-portaalin suunnittelijoiden käsialaa.

Foorumiin voi kirjautua käyttäjäksi, mutta viestejä voi lähettää ja lukea ilman kirjautumistakin. Kirjautumisen etuna on se, että omia yhteystietoja ei tarvitse uudelleen toistaa joka kerta viestiä lähettäessään. Koska foorumin keskusteluun osallistuminen koulutuksen yhteydessä on täysin vapaaehtoista, emme siis ole valmiiksi rekisteröineet ketään teistä foorumin käyttäjiksi. Lähettämämme TieVie-tunnukset eivät foorumissa siis automaattisesti toimi. Jos haluat rekisteröityä käyttäjäksi foorumiin, niin toimi seuraavasti: Siirry keskustelufoorumiin osoitteeseen http://cc.oulu.fi/cgi-bin/tievie/yabb/YaBB.cgi. Klikkaa "Rekisteröidy" painiketta ja syötä kenttään haluamasi käyttäjätunnus (jotta tunnuksen muistaminen olisi helpompaa, kannattanee käyttää samaa tunnusta kuin TieVie-portaalissa) ja sähköpostiosoitteesi (jonka voit halutessasi piilottaa julkisuudelta). Paina lopuksi sivun alareunassa olevaa "Rekisteröidy" painiketta. Tämän jälkeen järjestelmä lähettää sähköpostiisi salasanan. Sen saatuasi voit kirjautua sisään järjestelmään Kirjaudu-painikkeen kautta ja voit halutessasi myös käydä vaihtamassa salasanan uudeksi/mieleiseksesi (Kirjaudu -> Profiili).

Mikäli sinulla on kysyttävää TieVie-koulutukseen liittyen, niin ota yhteyttä joko Tyttiin (tytti.tenhula@oulu.fi) tai Soileen (soile.jokinen@oulu.fi). Verkko-opetuksen suunnittelu verkkojaksoon liittyvissä asioissa ota yhteyttä Anna-Kaarina Kairamoon (anna-kaarina.kairamo@hut.fi) tai Riikka Lauhiaan (riikka.lauhia@hut.fi).

Terveisin Oulusta,
Tytti ja Soile


Kurssikirje 9.9.2002 (Tervetuloa toiselle verkkojaksolle!)

Hyvää huomenta!

TERVETULOA VERKKO-OPETUKSEN SUUNNITTELU -JAKSOLLE

TieVie-koulutuksen toinen verkkojakso "Verkko-opetuksen suunnittelu" alkaa tänään 9.9.2002. Pääset jakson webbialueelle TieVie-portaalin kautta osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/rakenne.htm tai menemällä suoraan osoitteeseen http://virtuaali.tkk.fi/tievie. Löydät verkkojakson kaikki ohjeet jakson verkkosivuilta. Jos on ongelmia tai jokin asia on epäselvä, kysy ensin neuvoa omalta mentoriltasi tai mentorryhmäsi muilta jäseniltä. Voit myös ottaa yhteyttä tämän verkkojakson vastuuhenkilöihin, Anna-Kaarina
Kairamoon ja Riikka Lauhiaan (mielellään sähköpostitse anna-kaarina.kairamo@hut.fi tai riikka.lauhia@hut.fi)

Verkkojakson ensimmäinen vaihe alkaa siis tänään ja päättyy 18.9.2002. Vaiheen aikana perehdytään materiaaliin ja osallistutaan verkkokeskusteluun materiaalin, omien kokemusten ja Turun lähiseminaarissa työstetyn toimija-analyysin pohjalta.

Jakson verkkokeskustelualue löytyy jo tutuksi tulleesta Optimasta. Sinne pääset tämän jakson verkkosivujen kautta tai menemällä suoraan osoitteeseen http://optima.discendum.com. Keskustelu käydään verkkoryhmittäin. Verkkoryhmien kokoonpano löytyy portaalista (valitse riippuvalikosta "Verkkoryhmittäin").

Antoisia hetkiä verkossa toivottavat,
Riikka Lauhia ja Anna-Kaarina Kairamo


Kurssikirje 28.8.2002 (Iltatilaisuuteen ilmoittautuminen ja muuta)

HEI!

Orientaatioverkkojakso on kuumimmillaan ja samalla Turun ensi viikkoiset lähipäivät lähestyvät. Niihin liittyen pari tiedotusasiaa:

VERKOSTOITUMINEN
Turun lähiseminaarin yhtenä tavoitteena on tutustua muihin osallistujiin ja etsiä yhteistyökumppaneita oman kehittämishankkeen toteuttamiseen. Koska seminaarin ohjelma on varsin tiivis eikä kahden päivän aikana muutenkaan ehdi kovin moneen osallistujaan kunnolla tutustua, kannattaa verkostoituminen aloittaa jo Orientaatio-jakson aikana. Tutustu muiden
osallistujien esittäytymisiin erityisesti oman verkkoryhmäsi sisällä ja vastaa heidän viesteihinsä, osoita kiinnostuksesi, esitä tarkentavia kysymyksiä jne. Pienetkin verkossa esitetyt kysymykset ja kommentit helpottavat keskusteluyhteyden syntymistä lähiseminaarissa oleellisesti.

KOLI - SILANDERIN KIRJA
Ko. kirja on ennakkomateriaalina seminaariin. Kaikki eivät sitä ole vielä ehtineet hankkia. Erilaisten yhteensattumien vuoksi saimme näin jälkikäteen kirjoittajilta tarjouksen, josta kirjaa omistamattomat eivät voine kieltäytyä. Eli kirjoittajat tuovat kirjaa mukanaan seminaariin ja myyvät sitä poikkeuksellisesti vain tässä yhteydessä hintaan 20 euroa. Kirjaa ei tarvitse maksaa tässä yhteydessä, vaan lasku seuraa perässä. Tämä tarjous ei siis koske jo tehtyjä tai myöhemmin tehtäviä tilauksia. MIKÄLI HALUAT KIRJAN TUOHON HINTAAN TORSTAINA, LAITA SIITÄ HETI VIESTI HANNE KOLILLE (hanne.koli@hamk.fi).

ILTATILAISUUS
Kuten kurssikirjeessä mainittiin, iltatilaisuuteen pitää ilmoittautua erikseen, jotta osaamme varata oikean määrän ruokaa (ja vähän juomaakin). Tilaisuus maksaa 15 euroa. Ihan ilmainenhan tuo ei ole, mutta jossainhan teidän on syötävä, miksei siis samanhenkisessä seurassa päivän teemoja syventäen! ILTATILAISUUTEEN ON ILMOITTAUDUTTAVA EHDOTTOMASTI VIIMEISTÄÄN HUOMENNA TORSTAINA! Ilmoittautuneita on jo nyt ihan mukavasti, mutta toki mukaan mahtuu vielä.

Ensi viikolla nähdään!

Terveisin,

Sari Koski & Matti Lappalainen
TieVie:n suunnitteluryhmä/Turun yliopisto


Kurssikirje 26.8.2002 (Orientaatio-verkkojakso avattu)

Hei TieVieläiset,

TieVie-koulutuksen (5 ov) Orientaatio-verkkojakso on avattu tänään. Jakso toteutetaan Discendum Optima ympäristössä. Jaksolle pääset kirjautumaan joko TieVie-portaalista (http://www.tievie.fi -> TieVie-koulutus -> Klikkaa rakennekuviosta kohtaa "Orientaatio-verkkojakso") tai suoraan osoitteesta https://optima.discendum.com/. Kun olet päässyt sisään Optimaan, valitse vielä oikea työtila klikkaamalla vasemmassa laidassa olevaa "TieVie_5ov: Orientaatio-jakso" -painiketta. Verkkojakso kestää ainoastaan tämän viikon (26. - 30.8.), joten Optimaan kannattaa kirjautua sisään pikimmiten. Kirjautumaan pääset sähköpostitse 15.8. lähettämillämme käyttäjätunnuksilla. Mikäli kirjautumisessa on ongelmia, niin ota yhteyttä Soileen (soile.jokinen@oulu.fi).

Orientaatio-verkkojakson tavoitteena on tutustua koulutuksen sisältöön ja rakenteeseen sekä toisiin osallistujiin. Jakson aikana myös rajataan ja tarkennetaan jokaisen omaa kehittämishanketta. Osallistujat on jaettu pienempiin verkkoryhmiin kehittämishankekuvausten ja tieteenalan pohjalta. Ryhmien kokoonpanoihin on mahdollista vielä vaikuttaa Orientaatio-verkkojakson aikana. Tarkemmat ohjeet jaksolla työskentelyyn löytyvät Optimasta.

Mukavaa alkanutta syksyä TieVien parissa!

Terveisin,
Tytti (tytti.tenhula@oulu.fi) ja Soile (soile.jokinen@oulu.fi)


Kurssikirje 15.8.2002 (Valtakunnallinen TieVie-koulutus alkaa 26.8.)

Hei,

Valtakunnallinen TieVie-koulutus käynnistyy maanantaina 26.8. Orientaatio-verkkojaksolla, joka toteutetaan Discendum Optima -oppimisympäristössä. Jaksolle pääset kirjautumaan joko TieVie-portaalista osoitteessa http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/rakenne.htm klikkaamalla rakennekuviosta Orientaatio-jakson kohdalta tai suoraan osoitteesta https://optima.discendum.com/. HUOM! Jakso avataan vasta 26.8. Tarkemmat ohjeet jaksolla toimimiseen löydät verkkoympäristöstä.

Henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan TieVie-ympäristöihin lähetämme erillisessä sähköpostiviestissä lähipäivinä. Kun kirjaudut niin, huomaa, että käyttäjätunnuksessa on etunimen ja sukunimen välissä alaviiva. Huomaa lisäksi, että kaksiosaiset nimet kirjoitetaan yhteen. Salasanassa ainoastaan sanan toinen kirjain on iso kirjan ja salasanan lopussa on numero/numeroita. Säilytä tunnukset, sillä samoilla tunnuksilla pääset myös myöhemmin avattaville verkkojaksoille ja TieVie-portaalin kirjautumista vaativiin osioihin.

Kirjautuessasi ensimmäisen kerran TieVie-portaaliin saat hyväksyttäväksesi tekijänoikeuksia koskevan osallistujan sopimuksen. Hyväksymällä sopimuksen rekisteröidyt samalla TieVie-koulutuksen osallistujaksi ja sitoudut noudattamaan sopimuksen ehtoja.

TieVie-koulutuksen paikalliset tukihenkilöt, eli mentorit ovat jo ottaneet tai ottavat yhteyttä oman yliopistonsa osallistujiin lähipäivinä ja ilmoittavat paikallisen aloitustapaamisen ajan ja paikan. Aloitustapaamisessa mm. tutustutaan toisiin osallistujiin ja koulutuksen sisältöön ja rakenteeseen. Jo ennen tapaamista on hyvä tutustua koulutuksen sivuihin TieVie-portaalissa osoitteessa http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/rakenne.htm. Mentoreiden nimet ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://tievie.oulu.fi/yhteystiedot/mentorit2002.htm. Oman mentorryhmäsi kokoonpanon löydät TieVie-portaalista seuraavasti: http://www.tievie.fi -> TieVie-koulutus (5 ov) -> Osallistujat -> riippuvalikosta kohta "mentorryhmittäin". Samassa osoitteessa voit myös tutustua muiden osallistujien alustaviin kehittämishankesuunnitelmiin.

Ensimmäinen yhteinen lähiseminaari on Turussa 5. - 6.9.2002. Seminaariin osallistuminen on välttämätöntä ja mahdolliset poissaolot tulee erikseen korvata. Seminaarin ohjelma löytyy osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/ohjelmaturku.htm. Mikäli et pysty osallistumaan seminaariin, ilmoita siitä Meri Forsströmille (meri.forsstrom@utu.fi) 28.8. mennessä. Mikäli et peru osallistumistasi ja jätät saapumatta seminaariin, joudumme lähettämään 100 euron laskun turhien kustannusten aiheuttamisesta. Seminaarin ensimmäisen päivän iltana klo 19 alkaen on yhteinen illanvietto. Illallisen hinta on 15 euroa / hlö ja se maksetaan paikan päällä. Ilmoittaudu illalliselle etukäteen ke 28.8. mennessä Meri Forsströmille. Lisätietoja seminaarista antaa Matti Lappalainen (matti.lappalainen@utu.fi, p. 02 - 333 6608).

Kesäkuussa lähetystä tiedosta poiketen, seminaaripaikalle EI järjestetä erillisiä tilauskuljetuksia. Paikallisliikenteen linja-autot kulkevat Meri-Karinaan Turun keskustasta (kauppatorilta) noin tunnin välein. Seminaari alkaa ilmoittautumisella ja aamukahvilla klo 9.30 - 10.30, joten perille ehtii sopivasti klo 8.50 kauppatorilta (Eerikinkadulta, Ruotsalaisen teatterin vierestä) lähtevällä bussivuorolla (nro 54). Tätä seuraava bussivuoro lähtee samasta paikasta klo 9.55. Kimppataksikaan ei tosin tule kohtuuttoman kalliiksi. Matkaa keskustasta seminaaripaikalle on n. 7 km.

Tarkempia tietoa majoituksesta yms. löytyy kesäkuussa lähettämästämme kurssikirjeestä (ks. alla). Kuten tiedossanne varmasti onkin, niin TieVie-koulutus on osallistujille maksutonta. Teidän tulee kuitenkin itse vastata mm. matkoista ja majoituksesta aiheutuvista kustannuksista. Myös majoitus- ja matkavaraukset tulee hoitaa itse (ellei oman yliopistonne taholta ole toisin ilmoitettu).

Jos jostakin syystä et pysty sitoutumaan TieVie-koulutukseen täysipainoisesti tai haluat muusta syystä antaa paikkasi varasijoilla oleville, niin ilmoitathan siitä välittömästi. Mikäli sinulla on kysyttävää TieVie-koulutukseen tai käyttäjätunnuksiin liittyen, niin ota yhteyttä Soile Jokiseen (soile.jokinen@oulu.fi) tai Tytti Tenhulaan (tytti.tenhula@oulu.fi).

Terveisin,
TieVie-suunnitteluryhmä


Kurssikirje 19.6.2002 (Ennakkotietoa Valtakunnallisesta TieVie-koulutuksesta, 5 ov)

Tervetuloa Valtakunnalliseen TieVie-koulutukseen,

TieVie-koulutuksessa tieto- ja viestintätekniikan (tvt) opetuskäyttöön liittyviä ongelmia ratkotaan yhdessä osallistujien, mentoreiden ja kouluttajien muodostamassa asiantuntijayhteisössä. Elokuussa alkavassa koulutuksessa aloittaa yhteensä 160 yliopisto-opettajaa. Osallistujia on mukana 19 yliopistosta. Ks. osallistujat.

TieVie-koulutus rakentuu kahdesta valtakunnallisesta lähiseminaarista, viidestä verkkojaksosta, paikallisten mentorryhmien työskentelystä sekä alueellisista valinnaisista taitokursseista. Koulutuksen punaisena lankana toimii oman opetuksen kehittämishankkeen suunnittelu ja toteuttaminen. Koulutuksen laajuus on 5 opintoviikkoa.

Seuraavat päivämäärät on syytä merkitä kalenteriin heti:

  • Orientaatio-verkkojakso 26. - 30.8.2002
  • Lähiseminaari Turku 5. - 6.9.2001
  • Verkko-opetuksen suunnittelu -verkkojakso 9.9 - 4.10.2002
  • Sisällön tuotanto -verkkojakso 21.10. - 15.11.2002
  • Ohjaus-verkkojakso 2.12.2002 - 3.1.2003
  • Lähiseminaari Jyväskylä 16. - 17.1.2003
  • Arviointi-verkkojakso 20.1. - 14.2.2003

Koulutus alkaa Orientaatio-verkkojaksolla elokuun 26. päivä ja jatkuu sen jälkeen paikallisten mentorryhmien tapaamisilla. Ryhmien tapaamisajat hieman vaihtelevat yliopistoittain, mutta tavoitteena on, että kaikki ryhmät tapaavat ennen Turun lähiseminaaria. Mentorit ottavat yhteyttä oman yliopistonsa osallistujiin viimeistään elokuun alussa ja ilmoittavat aloitustapaamisen ajan ja paikan. Mentoreiden nimet ja ryhmien osallistujat löytyvät tästä. Mentoreiden yhteystiedot löytyvät tästä.

Jo ennen koulutuksen alkamista kannattaa tutustua myös TieVie-portaalin taitokurssikalenteriin. Kalenterin tiedot täydentyvät kesän ja alkusyksyn aikana. Taitokursseille osallistuminen on vapaaehtoista ja ilmoittautumisesta jokainen huolehtii itse oman tarpeensa ja kiinnostuksensa pohjalta. Huomaa, että ensimmäiset taitokurssit alkavat jo elokuun aikana.

Ensimmäinen yhteinen lähiseminaari on Turussa 5. - 6.9.2002. Seminaariin osallistuminen on välttämätöntä. Seminaarin alustava ohjelma löytyy tästä. Kuten tiedossanne onkin, niin TieVie-koulutus on osallistujille maksutonta. Osallistujien tulee kuitenkin itse vastata lähiopetusjaksoista aiheutuvista matka- ja majoituskustannuksista.

Turun seminaari järjestetään toiminta- ja palvelukeskus Meri-Karinassa, Hirvensalon saaressa, Seiskarinkatu 35. Etäisyyttä Turun keskustaan on n. 7 km. Majoittumismahdollisuutta Meri-Karinassa ei ole ja jokaisen tulee varata majoituksensa itse. Turun hotellien yhteystiedot löydät tästä. Ydinkeskustassa sijaitsee esimerkiksi Hamburger Börs, josta huoneen saa virkamieshintaan.

Sokos Hotel Hamburger Börs
Kauppiaskatu 6
20100 TURKU
puh. 02 - 337 381

Myös Tammivalkama on edullinen majoitusvaihtoehto lähellä (n. 3 km) Meri-Karinaa Kakskerran saaressa. Tosin sieltä on kuljettava Meri-Karinaan taksilla. Keskustaan sieltä on n. 10 km. Keskustassa edullinen vaihtoehto on Hotelli Ateljé (Humalistonkatu 7, p. (02) 336 111.

Koska julkiset kulkuyhteydet Meri-Karinaan ovat heikohkot, järjestämme tilauskuljetuksen Turun keskustasta (mm. rautatieasemalta ja kauppatorilta) seminaaripaikalle torstaiaamuna 5.9. klo 9.30. Linja-autot kuljettavat myös seminaarin päätyttyä takaisin keskustaan molempina päivinä. Yksityiskohtaiset tiedot tilausbussien lähtöpaikoista ja ajoreiteistä ilmoitetaan myöhemmin.

Henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan TieVie-portaaliin ja verkkojaksoille lähetämme elokuun puolivälin tienoilla. Säilytä tunnukset, sillä samoilla tunnuksilla pääset paitsi TieVie-portaalin myös myöhemmin avattaville verkkojaksoille.

Olemme perustaneet TieVie-koulutukselle sähköpostilistan, tievie2002_5ov@lists.oulu.fi. Listalla ovat kaikki TieVie-koulutuksen osallistujat, mentorit ja suunnitteluryhmän jäsenet. Listaa käytetään lähinnä tiedottamistarkoituksiin.

Jos jostakin syystä et pysty sitoutumaan TieVie-koulutukseen täysipainoisesti tai haluat muusta syystä antaa paikkasi varasijoilla oleville, niin ilmoitathan siitä välittömästi sekä Tytti Tenhulalle että oman yliopistosi TieVie-yhteyshenkilölle. Yhteyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät tästä.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää tai ongelmia TieVie-koulutukseen liittyen, niin ota yhteyttä Soile Jokiseen (soile.jokinen@oulu.fi) tai Tytti Tenhulaan (tytti.tenhula@oulu.fi).

Tavataan Orientaatio-verkkojaksolla 26.8. ja nähdään viimeistään Turun lähiseminaarissa 5.9.2002.

Aurinkoisin kesäterveisin,
TieVie-suunnitteluryhmän puolesta,

Tytti Tenhula ja Soile Jokinen

 

 

Virtuaaliyliopisto

Sivukartta

Webmaster