« TieVie-kouluttajakoulutus

Kurssikirjeet

Kurssikirje 20.4.2004 (Materiaalit uudessa osoitteessa)

Hei!

Tiedoksi, että vuoden 2003 - 2004 TieVie-kouluttajakoulutuksen www-sivut on siirretty ensi viikolla alkavan uuden TieVie-asiantuntijakoulutuksen tieltä toiseen osoitteeseen. Kaikki koulutusmateriaali ja tuotokset löytyvät edelleen kokonaisuudessaan TieVie-portaalista. Niihin pääsee käsiksi TieVie-portaalin etusivulla olevan "Vanhat koulutukset" -linkin kautta.

Iloista kevään jatkoa kaikille!

t. Merja & Paula


Kurssikirje 13.4.2004 (Portfolion dead line tänään)

Hei tievieläiset,

TieVie-kouluttajakoulutus on nyt virallisesti päättynyt. Portfolioiden palautuspäivä on tänään 13.4.2004. Erityiskiitos kaikille teille, jotka olette jaksaneet pusertaa portfolionne valmiiksi aikataulussa! Mikäli tarvitset lisäaikaa portfolion palauttamiseen, ota yhteyttä Paulaan (paula.vaskuri(a)oulu.fi). Käymme TieVie-suunnitteluryhmässä portfolionne läpi huhtikuun aikana. Lähetämme todistukset kaikille teille, joilla portfolio ja muut osasuoritukset ovat kunnossa viimeistään 30.4. Todistukset lähetämme postitse TieVie-portaalin osallistujakortissa olevaan osoitteeseen (Kirjautuminen -> Muokkaa osallistujakortin tietoja). Tarkista, että yhteystietosi ovat oikein ja päivitä samalla myös osallistujakortin hankekuvaus ajan tasalle.

Portfolion voi siis palauttaa kahdella vaihtoehtoisella tavalla:

a) Julkaise portfolio TieVie-portaalissa omassa työtilasi (Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Jos olet tehnyt portfolion omille www-sivuillesi, niin voit myös laittaa sivun osoitteen linkiksi työtilaan. Huomaa, että työtila on avoin koulutuksen järjestäjille ja kaikille TieVie-koulutusten osallistujille.

b) Mikäli portoliosi on yksityisluonteinen etkä halua julkaista sitä koko TieVie-ryhmälle, voit lähettää sen sähköpostitse Paulalle (paula.vaskuri(a)oulu.fi).

Myös TieVie-taitokursseille voitte halutessanne ilmoittautua myös jatkossa, mikäli kursseilla vain on tilaa. Kannattaa siis seurata TieVie-portaalin taitokurssikalenteria jatkossakin.

Kiitos vielä kaikille aktiivisesta ja innovatiivisesta panoksestanne TieVie-kouluttajakoulutuksessa ja antoisia pohdintoja portfolion parissa teille, joilla se on vielä työn alla. Toivotamme lisäksi intoa ja energiaa muutosagentteina ja opetuksen kehittäjinä toimimiseen omissa yksiköissänne.

Keväisin terveisin
Merja ja Paula


Kurssikirje 22.3.2004 (Turun seminaarin jälkeen)

Hei TieVie-yhteisö,

TieVie-kouluttajakoulutus (10 ov) on nyt valtakunnallisen yhteistyön osalta päättynyt. Kiitokset kaikille Turun seminaariin osallistuneille erittäin antoisista hanke-esityksistä ja aktiivisesta osallistumisesta muutenkin. Alustajien käyttämät materiaalit linkitämme TieVie-portaaliin seminaarin ohjelman yhteyteen heti, kun ne alustajilta saamme (portaalista löytyy nyt jo esim. Lahtisen Helyn kalvot virtuaaliyliopiston palveluista).

Koulutuksen aikana olemme pyytäneet teiltä palautetta koulutuksen eri osa-alueista ja varsin aktiivisesti olette jaksaneet palautteita kirjoittaa. Suuret kiitokset niistä! Kaikki kommentit, kehut ja kehittämisideat ovat tarpeen koulutuksen edelleen kehittämisessä. Seminaarissa kävimme yleistä palautekeskustelua koulutuksesta. Yksityiskohtaisemman palautteen Turun seminaarista voitte käydä antamassa portaalissa (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Anna palautetta lähiseminaarista). Koulutusta kokonaisuutena ja sen merkitystä omalle kehittymisellenne voitte arvioida omassa portfoliossanne.

Enää on edessä oman portfolion viimeistely ja julkaiseminen. Portfolion tulee olla valmis 13.4.2004 mennessä. Sen voi palauttaa kahdella vaihtoehtoisella tavalla:

a) Julkaise portfolio TieVie-portaalissa omassa työtilassasi (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Jos olet tehnyt portfolion omille www-sivuillesi, voit myös laittaa sivun osoitteen linkiksi työtilaan. Huomaa, että työtila on avoin koulutuksen järjestäjille ja kaikille TieVie-koulutusten osallistujille.

b) Mikäli portoliosi on yksityisluonteinen etkä halua julkaista sitä koko TieVie-ryhmälle, voit toimittaa sen myös sähköpostitse Paula Vaskurille (paula.vaskuri(a)oulu.fi).

Koulutus ja portfoliot arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä. TieVie-suunnitteluryhmä arvioi ja hyväksyy suoritukset sekä lähettää todistukset suorittaneille 30.4.2004 mennessä. Todistukset lähetämme postitse TieVie-portaalin osallistujakortissa olevaan osoitteeseen. Jos osoitteesi on muuttunut, päivitä uudet yhteystietosi portaaliin (Kirjautuminen -> Muokkaa osallistujakortin tietoja). Päivitä samalla myös osallistujakortin hankekuvaus ajan tasalle.

Mikäli jokin verkkojakso tai lähiseminaari on jäänyt ajallaan suorittamatta, koulutuksen loppuun saattaminen edellyttää puuttuvien osasuoritusten tekemistä 13.4.2004 mennessä. Voit tarkistaa suoritustilanteesi TieVie-portaalista (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Henkilökohtaiset osasuoritukset). Ohjeet lähiseminaaripoissaolojen korvaamiseen löytyvät osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/lahiseminaarit.htm. Verkkojaksojen korvaavat tehtävät on koottu osoitteeseen http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/korvaavat_suoritukset.htm. Poikkeuksista suoritusvaatimuksissa tai -aikataulussa voit neuvotella Merja Ruotsalaisen tai Paula Vaskurin kanssa.

Kiitos vielä kaikille mielenkiintoisesta ja antoisasta vuoden työrupeamasta ja tsemppiä viimeiseen rutistukseen!

Aurinkoisin terveisin Oulusta,
Merja ja Paula


Kurssikirje 8.3.2004 (Turun seminaari 18.-19.3.04)

Hei,

Turun seminaari lähestyy muuttolintujen tavoin kovaa vauhtia! Virallinen ilmoittautuminen päättyy tänään ja moni onkin jo ilmoittautunut, mutta vielä ehtii:

Seminaarin ohjelmahan oli tällainen: http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/ohjelmaturku.htm

Yhden tärkeän osan seminaarissa muodostaa kehittämishankkeiden esittely. Aikaa hankkeen esittelyyn seminaarissa on vain puoli tuntia. Näin lyhyessä ajassa hanketta on mahdotonta esitellä perusteellisesti. Tarkemmat ohjeet hankkeen esittelyyn ovat täällä: http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/kirjeet.htm#hankeesittelyohje

ILTAOHJELMA

Alkuperäisessä ohjelmassa ei mainittu tarkemmin iltaohjelmasta. Mainittakoon jo tässä vaiheessa, että ravintola Koulun, joka ei liene kaikille tuttu, Bellman-salissa esiintyy luonnollisesti Bellman Ensable: http://www.arsnet.net/ANJ.asp?viewID=145&peopleID=556

Joten ei muuta kuin ilmoittautumaan!

Terv.
Turun TieVie-tiimin ja TieVie-suunnitteluryhmän puolesta

Matti L.


Kurssikirje 8.3.2004 (TieVie-kouluttajakoulutus: Portfolio-verkkojakso on päättynyt)

Hei!

TieVie-kouluttajakoulutuksen Portfolio-verkkojakso 2.2. - 5.3.2004 on päättynyt. Jos olet osallistunut verkkojakson työskentelyyn, mutta sinulta puuttuu suorituksia jonkin verkkojakson teeman osalta, voit vielä käydä täydentämässä puuttuvan suorituksesi verkkoon vielä tämän viikon aikana kyseistä teemaa koskevalle keskustelualueelle. Jos et ole osallistunut verkkojakson työskentelyyn, löydät verkkojaksoa korvaavan tehtävän verkosta TieVie-portaalista osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/korvaavat_suoritukset#portfolio

Tiedoksi vielä että valmiin portfolion lopullisen version tulee olla valmis 13.4.2003 mennessä ja se palautetaan joko julkaisemalla se omassa työtilassa TieVie-portaalissa tai (mikäli portfolio on yksityisluontoinen) toimittamalla se sähköpostitse Paula Vaskurille (paula.vaskuri(a)oulu.fi).

Muistathan vielä myös palautteen antamisen tästä päättyneestä verkkojaksosta TieVie-portaalissa! Palautteenantovuorossa Portfolio-verkkojaksolla ovat:

Pohjannoro Ulla
Rytkönen Jere
Saastamoinen Kalle
Munter Hilkka
Vesterbacka Kim
Rinne Kirsi
Ryösö Kati
Lindfors Eila
Palander-Collin Minna
Thibault Alain
Laukkanen Anu
Stepanova Tatiana
Tahvanainen Heli
Waris Sanna
Ylitapio-Mäntylä Outi
Vuorinen Terhi
Räihä Teija
Suikkanen Eija
Ruotoistenmäki Juha
Vänskä-Kauhanen Tarja
Virtanen Jorma

Kiitoksia kaikille verkkojaksolle osallistuneille! :)

Ystävällisin terveisin,
Heli Brander


Kurssikirje 26.2.2004 (TieVie-kouluttajakoulutus 10 ov: Portfolio-verkkojakso viikolla 9 ja 10)

Hei kaikille TieVieläisille!

Portfolio verkkojakson toiminta jatkuu aktiivisena vielä tämän ja ensiviikon.

Teemoina ovat seuraavat:

  • vk 9: omasta työstä, toiminnasta ja hankkeesta saadun palautteen pohtiminen ja kuvailu verkossa sekä osallistuminen verkkokeskusteluun
  • vk 10: työstetyn aineiston kokoaminen ja oman portfolion ensiluonnoksen julkaiseminen verkossa, palautteen antaminen muiden töistä verkkokeskustelussa sekä palautteen antaminen verkkojaksosta TieVie-portaalissa

Verkkojakson suorittamisen kriteerinä on viikoittaisten tehtävien tekeminen verkkofoorumeihin, joten jos et ole ollut mukana jonkun viikon työskentelyssä, täydennä tämän viikon osalta oma suorituksesi sen viikon foorumiin, mihin se kuuluu.

HUOM! Ensiviikon vertaispalautteeseen liittyen muutin hiukan alkuperäistä suunnitelmaa, joten selvitän vielä tässä viestissä varmuuden vuoksi käytännön, jonka mukaan tullaan etenemään:

Julkaistessasi portfoliosi ensiluonnoksen tai sen osan verkossa viikolla 10 annat myös vertaispalautetta jonkun toisen luonnoksesta.Vertaispalaute annetaan pareittain siinä järjestyksessä, kun työt ilmestyvät verkkoon. Ensimmäinen ja toinen antavat palautetta toisilleen, kolmas ja neljäs toisilleen jne. Tämä takaa sen, että jokainen työnsä palauttanut saa myös "palkinnon" heti ;-) Vertaispalautteen saaminen portfoliosta edellyttää, että pysyt yhteisessä aikataulussa, sillä vaikka oma aikataulusi joustaisi seuraavalle viikolle, et voi edellyttää samaa muilta.

Hyvää loppujaksoa ja jaksamista loppurutistukseen :)

terveisin Heli


Kurssikirje 16.2.2004 (Viikko 8 - Portfolio-verkkojakso jatkuu uudella teemalla)

Hei!

Portfolio-verkkojakson (2.2.-5.3.) ensimmäiset kaksi viikkoa on takana. Viikoilla 6-7 työstettiin portfolioiden rakennetta/sisältörunkoa, ja nyt viikolla 8 toiminta jatkuu uudella teemalla! Viikon tehtävänä on oman ammatillisen minäkuvan pohtiminen ja kuvailu verkossa sekä osallistuminen verkkokeskusteluun. Pohdintoja ohjaavat kysymykset löytyvät verkosta toimintaohjeista.

Vaikka olisit myöhässä yhteisestä aikataulusta, sinulla on vielä mahdollisuus ehtiä mukaan! Jos sinulta puuttuu viikon 6-7 suoritus voit käydä täydentämässä sen viikon 6-7 foorumiin tämänviikkoisen työskentelyn lisäksi.

Tervetuloa mukaan!

terveisin Heli


Kurssikirje 16.2.2004 (Turun lähiseminaarin 18. - 19.3.2004 info)

Hei kaikki,

TieVie-kouluttajakoulutuksen Turun päätösseminaari (18. - 19.3.2004) lähestyy. Seminaari järjestetään Turun yliopiston Educariumissa, Assistentinkatu 5. Seminaarin ohjelma löytyy TieVie-portaalista osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/ohjelmaturku.htm.

HANKKEIDEN ESITTELY
Seminaarin ohjelmassa keskeisessä asemassa ovat koulutuksen osallistujien omien hankkeiden esittelyt pienryhmissä. Pienryhmät muodostetaan seminaaria varten eli ne eivät ole "vanhat" juonneryhmät. Voitte siis alkaa henkisesti valmistautua oman hankkeen esittelyyn. Aikaa esittelyyn on varattu 30 min/hanke. Ihanne on, että hankkeen pystyisi esittelemään niin tiiviisti, että keskusteluun jäisi runsaasti aikaa (esittely 15 min / keskustelu 15 min). Huomaa, että koska ryhmät ovat uusia, eivät kuulijat välttämättä tiedä edes taustatietoja hankkeestasi. Jotkut ovat tehneet hankkeensa itsenäisesti, toiset parin kanssa, jotkut vertaisryhmittäin. Jokainen seminaariin tulija ilmoittautuu henkilökohtaisesti seminaariin. Tällöin hän myös ilmoittaa, kenen kanssa hän esittää hankkeensa vai esittääkö sen yksin.

a) TEHTÄVÄ ENNEN SEMINAARIA: KIRJALLINEN KUVAUS: laadi hankkeestasi tiivis kirjallinen kuvaus ja ota siitä 10 kpl kopioita mukaan seminaariin ryhmäläisille jaettavaksi. Tämä kuvausta hyödyntää osana portfoliotasi. Kuvauksen laatimisessa voit käyttää apuna esim. seuraavia kysymyksiä:

  • Mikä oli hankkeesi tavoite? Miksi kokeilit juuri tätä, mihin ongelmaan hait vastausta?
  • Mikä oli kohderyhmä? Keitä oli mukana tekijätiimissä?
  • Mikä oli hankkeesi sisältö? Mitä teit, miten se erosi aiemmasta toiminnastasi?
  • Miten hanke otettiin vastaan? Millaista palautetta sait matkan varrella?
  • Miten itse arvioisit hankkeesi onnistumista? Mikä sujui hyvin? Miten aiot hankettasi jatkossa kehittää?
  • Mitkä asiat sinua tällä hetkellä erityisesti askarruttavat hankkeessasi? Mihin asioihin haluaisit saada palautetta muilta seminaarissa?

b) HANKKEEN ESITTELY SEMINAARISSA: Aikaa hankkeen esittelyyn seminaarissa on vain puoli tuntia. Näin lyhyessä ajassa hanketta on mahdotonta esitellä perusteellisesti. Toivomme, että hankkeiden esittelyissä keskittyisitte erityisesti seuraaviin asioihin:

  • hankkeesi myötä syntyneitä keskeisiä havaintojasi, oppimiskokemuksiasi, yllätyksiä ja "innovaatioita". Älä siis yritäkään kuvata seminaarissa kaikkia hankkeeseen liittyviä asioita vaan keskity olennaiseen.
  • mieti etukäteen, mihin asioihin/ongelmiin/kysymyksiin haluaisit erityisesti saada palautetta ryhmältä ja sen vetäjältä. Hankkeiden esittelyn pääpaino on palautteen saamisessa omasta hankkeesta.

REAKTIOPAPERIKIRJALLISUUS
Lähiseminaaria varten tulee edelliskertojen tapaan tutustua ennakkoon kirjallisuuteen ja laatia sen pohjalta lyhyt (1 - 2 sivua) reaktiopaperi. Reaktiopaperikirjallisuus löytyy TieVie-portaalista http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/reaktiopaperikirjallisuus.htm

MAJOITTUMINEN
Osallistujille ei ole varattu hotelleista erillisiä kiintiöitä. Illanviettopaikkaa lähellä olevia ja TieVie-yhteisön suosiossa olleita hotelleja ovat erityisesti:

KULKUYHTEYDET JA KARTTA
Educariumiin on Kupittaan rautatieasemalta n. 1 km, sekä Kauppatorilta ja rautatieasemalta n. 3 km. Kauppatorilta pääsee Educariumiin (Kasarmintien pysäkki) busseilla 30, 50, 51, 53 ja 54. Turun kartta löytyy osoitteesta http://opaskartta.turku.fi/

ILLANVIETTOON JA SEMINAARIIN ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittaudu seminaariin osoitteella laura.ahokas@utu.fi viimeistään ma 8.3.2004. Mainitse ilmoittautuminen yhteydessä:

  • osallistutko illalliselle (hinta sponsoroitu 12 euroa, maksetaan illallisen yhteydessä),
  • kenen kanssa esität hankkeesi vai esitätkö sen yksin ja
  • mitä tekniikkaa esittelyn yhteydessä tarvitset.

ILLANVIETTO
Illanvietto on viihtyisässä Panimoravintola Koulussa.

Lisätietoja Turun lähiseminaarista antaa TieVie-suunnitteluryhmän Turun tiimi: Mikko Toriseva (mikko.toriseva@utu.fi) ja Matti Lappalainen (matti.lappalainen@utu.fi).

Mukavaa työviikkoa kaikille!

Toivottavat Merja ja Paula Oulusta sekä Matti ja Mikko Turusta


Kurssikirje 11.2.2004 (Ennakkotietoa Optiman muutoksista sekä Turun (18.-19.3.2004) lähiseminaarista)

Aurinkoinen tervehdys Oulusta!

TIEDOKSENNE MUUTOKSIA OPTIMASSA:
Optima-oppimisympäristö muuttuu Discendumista Ouluun yliopiston omalle palvelimelle helmikuun 13. ja 14. päivinä. Tämän vuoksi Oulun yliopiston ympäristöissä olevat työtilat ovat noin vuorokauden pois käytöstä. TieVien työtilat ovat Oulun yliopiston ympäristöissä. Katkon hetkellä TieVie-kouluttajakoulutuksessa ei kuitenkaan ole aktiivisia verkkojaksoja
meneillään Optimassa, joten katos ei siten varsinaisesti haittaa koulutusta.

Siirron jälkeen Oulun yliopiston palvelimella oleviin työtiloihin kuljetaan www-osoitteesta https://optima.oulu.fi. Päivitämme oikeat osoitteet TieVie-portaaliin heti viikon 8 alussa.

Siirron ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia ongelmia TieVie-kouluttajakoulutukseen. Esimerkiksi käyttäjätunnukset toimivat kuten ennenkin. Mikäli ongelmia jostain syystä kuitenkin esiintyy, ota yhteyttä siinä tapauksessa Paula Vaskuriin (paula.vaskuri(a)oulu.fi, p. 08 - 553 4039).

TURUN LÄHISEMINAARI
TieVie-kouluttajakoulutuksen Turun päätösseminaari (18. - 19.3.2004) lähestyy. Seminaarin ohjelma julkaistaan ensi viikon alussa TieVie-portaalissa. Ohjelmassa keskeisessä asemassa ovat koulutuksen osallistujien omien hankkeiden esittelyt pienryhmissä. Voitte siis alkaa
henkisesti valmistautua oman hankkeen esittelyyn. Lisäksi lähiseminaaria varten tulee edelliskertojen tapaan tutustua ennakkoon kirjallisuuteen ja laatia sen pohjalta lyhyt reaktiopaperi. Ohjeet hankkeiden esittelystä sekä reaktiopaperikirjallisuuden lähetämme myös ensi viikon alussa.

Tsemppiä portfolio-verkkojaksolle ja mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Toivottavat
Merja ja Paula Oulusta


Kurssikirje 30.1.2004 (TieVie10ov: Huomio Helsinkiläiset!)

Hei vielä!

Unohdin aiemmassa viestissäni mainita, että poikkeuksellisesti Organisatorinen muutos-verkkojaksoon littyen Helsinkiläiset käyttävät omia tuttuja TieVie tunnuksiaan ja salasanojaan sisäänkirjautumiseen. Tämä siksi, että Turun WebCT ympäristö on meidän omalla palvelimellanne ja siellä eivät tietenkään omat aiemmat WebCT tunnuksenne toimi. Pahoittelen
että unohdin mainita tästä.

terveisin Heli


Kurssikirje 30.1.2004 (TieVie10 ov: Tervetuloa Portfolio-verkkojaksolle)

Hei!

Maanantaina alkavan Portfolio-verkkojakson verkkoympäristö on nyt avoinna opiskelijoille. Ympäristö sijaitsee osoitteessa http://salima.tkk.utu.fi

Kirjaudu ympäristöön sisään samoilla WebCT-tunnuksilla, joita käytit mm. Organisatorinen muutos-verkkojaksolla. Teknisistä syistä ympäristö antaa sinulle komennon vaihtaa salasanasi uuteen kirjautumisen yhteydessä. Jos pidät tätä ongelmana, voit myöhemmin halutessasi muuttaa salasanasi uudestaan samaksi, mikä se on ollut aiemmin.

Joukko on kokonaisuudessaan jaettu neljään eri verkkoryhmään, joilla on eri tuutorit (jako alla). Toiminta jaksolla tulee tapahtumaan viikoittaisten teemojen ja tehtävien mukaisesti ryhmien omissa keskustelufoorumeissa, joita kullakin on 4 kappaletta (vk 6-7, vk 8, vk 9 ja vk 10). Sekaannusten välttämiseksi kullakin opiskelijalla on pääsy vain omaan verkkoryhmäänsä. Toimintaohjeet, aikataulut ja tuutorien yhteystiedot löytyvät verkosta.

Tuutorit ja ryhmäjako

Merja Ruotsalainen (Oulu): Verkkoryhmä I (Kouluttajajuonne I)
Paula Vaskuri (Oulu): Verkkoryhmä II (Kouluttajajuonne II)
Heli Brander (Turku): Verkkoryhmä III (Strategia- ja Tekniikkajuonne)
Mia Malinen (Turku): Verkkoryhmä IV (Tukihenkilö- ja Verkostojuonne)

Tavataan verkossa!

terveisin, Heli Brander


Kurssikirje 19.1.2004 (Organisatorinen muutos -verkkojakson koonti)

Hei TieVieläiset,

Muistatteko vielä organisatorinen muutos -verkkojakson? Verkkojakson keskustelujen ja yhteenvetojen koonti on vihdoin valmis ja luettavissa verkkojakson keskustelualueella (seksekä myös TieVie-portaalissatämän viestin liitteenä). Osa teistä onkin ehkä jo ehtinyt siihen tutustua.

Noin kolmasosa kaikista verkkojakson osallistujista oli suorittanut kaikki tehtävänsä vuoden loppuun mennessä. Yksilötehtävät ovat siis edelleen kesken suhteellisen monelta osallistujalta. Tästä johtuen kovin moni ei saanut tammikuun alussa jakson suoritusmerkintää
TieVie-portaaliin. Tarkistamme tehtävätilanteen uudelleen tammikuun lopussa (30.1.2004). Kaikki tehtävänsä siihen mennessä suorittaneet saavat viimeistään silloin verkkojakson suoritusmerkinnän.

Osallistujien, joiden yksilötehtävät valmistuvat tammikuun jälkeen, toivotaan ottavan yhteyttä mari.jussila@helsinki.fi jakson suoritusmerkinnän saadakseen. Lisätietoa jakson korvaavista tehtävistä löydät osoitteesta: http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/korvaavat_suoritukset.htm
#organisatorinen
.

Toivomme edelleen kaikkien verkkojaksoon osallistuneiden antavan palautetta verkkojaksosta, sillä vasta muutama osallistuja on sitä ehtinyt TieVie-portaaliin kirjoitella. Etenkin palautteenantovuorossa olevien (nimet alla) tulisi paneutua kokemustensa kertomiseen nyt vielä, kun verkkojakson työskentely vielä on suhteellisen tuoreessa muistissa.

TieVie-kouluttajakoulutuksen seuraavalla ja viimeisellä jaksolla paneudumme oppimisprosessin ja hankkeiden arvioimiseen portfoliotyöskentelyn kautta. Viimeinen jakso käynnistyy
verkkotyöskentelyllä helmikuun 2. päivä. Lisää tulevasta verkkojaksosta: http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/verkkojaksot.htm.

Valoisaa alkuvuotta toivottaen,
Sari Koski-Kotiranta ja Mari Jussila

Palautteenantovuorossa ovat:
Anttila Tiina
Katajamäki Maria
Korhonen Riitta
Koski Sari
Kyppö Anna
Lindholm Hanna
Lundell Jan
Melkas Timo
Naumanen Markku
Nikula-Ijäs Pirjo
Oksman Tuija
Pirttiniemi Elise
Poutiainen Anne
Raasmaja Atso
Ritvanen Ulla
Rytkönen Anni
Saarinen Susanna
Sahi Sinikka
Seppälä Pauliina
Tynjälä Jorma
Vihinen Jorma
Väisänen Katariina
Väänänen Soile


Kurssikirje 8.1.2004 (TieVie megakonferenssi 9.1. klo 10.00-15.00 näkyy myös verkossa)

Hei

TieVie koulutuksen megakonferenssi 9.1. klo 10.00-15.00 näkyy myös verkossa. Eli jos et pääse mukaan videoneuvotteluun, niin voit seurata sitä omalta koneeltasi streamattuna lähetyksenä. Lähetyksen seuraaminen vaatii vähintään laajakaistayhteyden. Konferenssia voi seurata
www-osoitteessa: http://virtuaaliyliopisto.jyu.fi:8080/moniviestin/sisalto/movie/megakonf
erenssi/
ja suora URL lähetykseen on http://www.nic.funet.fi/index/FUNET-TV/sdp/funet-tv-videoneuvottelu.qtl

Streamaus tapahtuu Quicktime -muodossa ja vaatii Quicktime 6.4 soittimen.
Soittimen voi ladata omalle koneelleen ilmaiseksi osoitteesta: http://www.apple.com/quicktime/download/

Konferenssin ohjelma löytyy osoitteesta:
http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/megakonferenssi.htm

Tervetuloa siis videoneuvotteluun tai seuraamaan tapahtumaa verkossa.

Markku Närhi


Kurssikirje 18.12.2003 (TieVie megakonferenssi 9.1. 2004 klo 10.00-15.00)

Hei Tievieläiset

TieVie koulutus järjestää perjantaina 9.1.2004 klo 9.00-15.00 megakonferenssin videoneuvotteluna. Megakonferenssin tavoitteena on antaa osallistujille käytännön kokemus videoneuvottelu-tilanteesta ja tietoa videoneuvottelun käyttömahdollisuuksista. Konferenssissa esitellään esimerkkejä erilaisista videoneuvottelun käyttötapauksista
opetuksessa yksilöllisestä ohjaustilanteesta interaktiiviseen massaluentoon. Samalla tutustutaan kahdenvälisen ja silloitetun videoneuvottelun eroihin.

Konferenssin kohderyhmänä ovat TieVie koulutuksen 2003-04 osallistujat. Megakonferenssi kuuluu TieVie-koulutuksen (5 ov) ohjelmaan, mutta siihen toivotaan osallistujia myös TieVie-kouluttajakoulutuksessa (10 ov) olevista.

Jokaisessa yliopistossa ja korkeakoulussa on mahdollista osallistua tilaisuuteen omissa tiloissa. Poikkeuksena tästä on pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere. Pääkaupunkiseudulla konferenssiin voi osallistua Teknisen korkeakoulun tiloissa tai Helsingin yliopiston tiloissa.
Turussa videoneuvottelutilan järjestää Turun yliopisto ja Tampereella Tampereen yliopisto.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Päivän ohjelma sekä jokaisen yliopiston ja alueen videoneuvottelun yhteystiedo löytyvät TieVie portaalista (http://tievie.oulu.fi/tieviekoulutus/megakonferenssi.htm). Megakonferenssin toteutuksesta vastaavat Jyväskylän yliopisto ja Teknillinen korkeakoulu. Lisätietoja antavat Antti Auer (auer@jyu.fi) Markku Närhi (mtnarhi@cc.jyu.fi) ja Anna-Kaarina Kairamo (anna-kaarina.kairamo@hut.fi).

Tervetuloa megakonferenssiin tammikuussa!

Jouluterveisin

Markku Närhi


Kurssikirje 18.12.2003 (Kiitos verkkojaksoon osallistuneille!)

Hei TieVieläiset,

Kouluttajakoulutuksen organisatorinen muutos -verkkojakso päättyi joulukuun ensimmäisellä viikolla. Nyt lähes kaikki vertaisryhmät ovat saaneet käydyn keskustelun pohjalta laatimansa yhteenvedon valmiiksi. Myös muut verkkojakson tehtävät näyttävät olevan suurimmalla osalla
tehtyinä. Muistattehan tallentaa yksilötehtävänne TieVie-portaalin työtilaanne!

Verkkojakson keskustelu oli loppuvuoden työkiireistä huolimatta aktiivista. Postitettuja viestejä oli jakson lopussa lähes 700 ja niitä luettiin jopa 7000 kertaa. Kiitos kaikille keskustelussa mukana olleille erityisesti panoksestanne vertaisryhmän yhteiseen työskentelyyn. Mikäli
et osallistunut verkkojaksolle, löydät korvaavan tehtävän osoitteesta: http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/korvaavat_suoritukset.htm
#organisatorinen
.

Verkkojakson suoritusmerkinnät pyrimme tallentamaan TieVie-portaaliin heti tammikuun alussa kaikkien niiden osallistujien osalta, jotka ovat suorittaneet kaikki verkkojakson tehtävät 19.12. mennessä (voit tarkistaa annetut tehtävät täältä: http://erinys.it.helsinki.fi:8900/TieVie/pahkina.htm). Laadimme verkkojaksosta myös koosteen, joka on luettavissa WebCT:ssä ja TieVie-portaalissa viimeistään 16.1.2004.

Toivomme teiltä tuttuun tapaan palautetta verkkojaksosta. Palautetta voitte kaikki antaa TieVie-portaalissa kirjautumisen kautta (anna palautetta verkkojaksosta -> "organisatorinen muutos -verkkojakso 3.11.-5.12.2003"), mutta erityisesti palautteenantovuorossa olevien
henkilöiden tulisi palautetta kirjoitella (nimet alla).

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2004 toivottaen,
Sari Koski-Kotiranta
Mari Jussila


Palautteenantovuorossa ovat:
Anttila Tiina
Katajamäki Maria
Korhonen Riitta
Koski Sari
Kyppö Anna
Lindholm Hanna
Lundell Jan
Melkas Timo
Naumanen Markku
Nikula-Ijäs Pirjo
Oksman Tuija
Pirttiniemi Elise
Poutiainen Anne
Raasmaja Atso
Ritvanen Ulla
Rytkönen Anni
Saarinen Susanna
Sahi Sinikka
Seppälä Pauliina
Tynjälä Jorma
Vihinen Jorma
Väisänen Katariina
Väänänen Soile


Kurssikirje 1.12.2003 (Organisatorinen muutos -verkkojakson viimeinen viikko on käynnistynyt)

Hei TieVieläiset,

Verkkojakson viimeinen viikko on alkamassa. Aktiiviselle keskustelulle varattu aika on päättynyt ja tämän viikon aikana tulisi kirjoittaa yhteenveto käydystä keskustelusta.

Kukin vertaisryhmä tekee 1-2 sivun mittaisen yhteenvedon käymästään keskustelusta. Yhteenveto voidaan esitellä joko WebCT:n keskustelualueella tai vertaisryhmän yhteisellä työskentelyalueella TieVie-portaalissa. Yhteenvedon tekijä on valittu vertaisryhmän
keskuudesta, mutta kaikkien keskusteluun osallistuneiden nimet tulee laittaa näkyville. Muistattehan tiedottaa verkkojaksosta vastaaville (sari.koski-kotiranta@helsinki.fi tai mari.jussila@helsinki.fi), mistä ryhmän lopputyö on löydettävissä.

Vertaisryhmän yhteisen yhteenvedon lisäksi jokainen verkkojakson osallistuja tekee oman, itsenäisen pohdintansa verkkojaksosta portfoliota varten. Oma teksti tallennetaan TieVie-portaalin työskentelytilaan.

Verkkojakson suorittaminen edellyttää:

  • Työskentelytilaan laadittu kuvaus omista kytkennöistäsi strategiaprosesseihin
  • Aktiivinen keskustelu vertaisryhmässä
  • Vertaisryhmän yhteinen yhteenveto ja oma pohdintaosuus portfoliota varten työskentelytilaan.

Jotta saisimme laitettua verkkojakson suoritusmerkinnät portaaliin heti alkuvuodesta, toivomme että teette omat tekstinne ja vertaisryhmän yhteenvedon valmiiksi 19.12.2003 mennessä.

Mukavaa joulukuun jatkoa,
Sari Koski-Kotiranta
Mari Jussila


Kurssikirje 17.11.2003 (Organisatorinen muutos -verkkojakso jatkuu)

Hei TieVieläiset,

Organisatorinen muutos -verkkojakso on alkanut hyvin ja kaikissa vertaisryhmissä työskentely on käynnistynyt. Tähän mennessä verkkojakson tehtävänä on ollut kirjoittaa TieVie-portaalin omaan työskentelytilaan lyhyt selostus omista kytkennöistä strategiatyöhön sekä nostaa
keskustelun kohteeksi yksi näkökulma tai ongelma.

Vertaisryhmien yhteinen työskentely verkossa alkaa varsinaisesti seuraavien kahden (17.11.-28.11.2003) viikon työskentelyjakson aikana. Vertaisryhmät valitsevat esille tulleista näkökulmista sen, jota yhdessä keskustellen syvennetään ja tarkennetaan. Valittu näkökulma voi olla yhdistelmä esille nostetuista ongelmista tai osa jostakin suuremmasta kokonaisuudesta. Vertaisryhmän tulee keskenään päästä ratkaisuun siitä, mitä kysymyksiä halutaan käsitellä. Tarkoituksena on hankkia materiaalista ja kirjallisuudesta uutta tietoa sekä tarkentaa asteittain aluksi asetettua ongelmaa. Työskentely tapahtuu keskustelualueella ja
suorituskriteerinä on aktiivinen osallistuminen keskusteluun. Työskentelyssä voi hyödyntää myös chat-työkalua, jossa voidaan neuvotella esimerkiksi työnjaosta ja muista käytännön seikoista. Puheenjohtajan tehtävänä on käynnistää keskustelu sekä huolehtia että
yhteinen ongelma saadaan muodostettua. Aiheen syventäminen ja uusien näkökulmien tuominen kirjallisuuden ja materiaalien pohjalta on kaikkien osallistujien harteilla.

Kiitokset kaikille, jotka ovat antaneet Helsingin seminaarista palautetta. Seminaarin suoritusmerkinnät ovat nähtävissä TieVie-portaalissa. Poissaolleet voivat kysellä korvaavia tehtäviä Mari Jussilalta.

Terveisin,

Mari Jussila
Sari Koski-Kotiranta


Kurssikirje 10.11.2003 (Organisatorinen muutos -verkkojakson työskentely jatkuu)

Hyvät verkkokurssilaiset!

Suurin osa osallistujista on jo kirjautunut verkkoympäristöön ja joissakin vertaisryhmissä on keskustelukin käynnistynyt.

Tämän viikon aikana (10.11.-14.11.2003) jokainen osallistuja nostaa oman vertaisryhmänsä keskustelualueelle yhden itseään kiinnostavan näkökulman tai ongelman. Vertaisryhmän keskustelualueella on tarkoituksena seuraavilla viikoilla rakentaa uutta tietoa keskustelemalla yhdessä ongelmista sekä luomalla ja arvioimalla omia teorioita ja selityksiä. Esille tuotu näkökulma voi olla "aitoa ihmetystä" eli seikka, joka seminaarissa, materiaalissa tai työssäsi herättää sinussa ihmetystä. Ongelma voi olla myös materiaalista löytynyt tiedonpala, joka herättää kysymyksiä. Hyvä kysymys tarjoaa lähtökohtia erilaisille selityksille ja kriittisille arvioinneille.

Puheenjohtajan tärkeänä tehtävänä on muokata ja valita kysymyksistä se, joka tarjoaa eniten mahdollisuuksia seuraavien viikkojen työskentelyä silmälläpitäen.

Verkkojakson osoite on: http://erinys.it.helsinki.fi:8900/public/TieVie/index.html

Terveisin,
Mari Jussila
Sari Koski-Kotiranta


Kurssikirje 3.11.2003 (TieVie-lähiseminaarin palaute ja verkkojakson aloitus)

Hei kaikki TieVieläiset,

Lämmin kiitos kaikille viime viikkoiseen Helsingin lähiseminaariin osallistuneille! Muutamat teistä jo antoivatkin paikan päällä seminaarissa palautetta, mutta toivoisimme tuttuun tapaan saavamme myös kirjallista palautetta seminaarista. Palautetta voitte antaa
TieVie-portaalin kautta.

Organisatorisen muutoksen verkkojakso käynnistyy tänään. Kaikkien tulisi mahdollisimman pian kirjautua verkkojaksolle sekä tutustua verkkojakson ohjeisiin ja tehtäviin. Kirjautuminen tapahtuu osoittessa: http://erinys.it.helsinki.fi:8900/public/TieVie/index.html.

Tällä viikolla verkkojakson aiheena on kontekstin luominen (vko 45, 3.-7.11.). Kunkin osallistujan tulee suunnitella ajankäyttöään tulevia viikkoja ajatellen ja muodostaa kokonaiskuva verkkojaksosta sekä siihen liittyvistä tehtävistä. Tarkoituksena on orientoitua jakson sisältöihin ja syventää seminaarien aikana esille tulleita aiheita mm. IT-peda
verkoston tuottamaan Strategiapalvelun materiaalien avulla. Viikon lopussa jokaisen tulee kirjoittaa lyhyt pohdinta oman työyhteisön strategiatyön nykytilan suhteesta omaan kehityshankkeeseen. Pohdinta tulee tallentaa TieVie-portaaliin ensi maanantaihin 10.11. mennessä.

Verkkojakson kurssialueen käyttöön tai kirjautumiseen liittyvissä epäselvyyksissä kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä mari.jussila@helsinki.fi tai sari.koski-kotiranta@helsinki.fi.

Antoisaa verkkojakson ensimmäistä viikkoa,
Sari Koski-Kotiranta
Mari Jussila


Kurssikirje 29.10.2003 (Verkkojakso alkaa 3.11.2003)

Hyvät TieVieläiset!

Organisatorinen muutos-verkkojakso alkaa heti Helsingin seminaarin jälkeen maanantaina 3.11. ja jatkuu aina 5.12.03 asti. Verkkojakson sisältö esitellään tarkemmin seminaarissa perjantaina 31.10.03.

Verkkojaksoon pääset tutustumaan linkistä: http://erinys.it.helsinki.fi:8900/public/TieVie/index.html
Tunnuksina käytetään TieVie tunnuksia, jotka olette saaneet sähköpostissa koulutuskokonaisuuden alkaessa. Epäselvyyksissä voitte ottaa yhteyttä sari.koski-kotiranta@helsinki.fi tai mari.jussila@helsinki.fi. Helsingin yliopiston TieVie-osallistujat käyttävät omia WebCT tunnuksiaan, joita koskeviin kysymyksiin vastaa
erkko.helin@helsinki.fi.

Antoisaa verkkojaksoa!

Sari Koski-Kotiranta
Mari Jussila


Kurssikirje 24.10. 2003 (TieVie kouluttajakoulutus, Teknologinen muutos -verkkojakson koosteen uusittu linkki)

Hei kaikki

Teknologinen muutos -verkkojakson materiaali ja koonnan linkki vaihtui serverin muutettua ilman lupaa;) Kooste on nyt luettavissa TieVie portaalin kautta, verkkojakson etusivulta tai suoraan uudesta linkistä: http://virtuaaliyliopisto.jyu.fi:8080/teknojakso2003/sisalto/Materiaalit
/jakson_kooste.pdf

Kooste sisältää kuvauksen verkkojakson etenemisestä ja teemoittain ryhmiteltyjä lainauksia osallistujien tuottamista skenaarioista ja pohdintakeskusteluista sekä kommentaattoreiden skenaariopohdinnoista.

Terveisin

Markku Närhi


Kurssikirje 21.10. 2003 (Helsingin TieVie-seminaari lähestyy)

Hei TieVie-kouluttajakoulutuksen osallistuja,

Seuraava TieVie-kouluttajakoulutuksen lähiseminaari on ensi viikolla Helsingissä (30.-31.10.). Seminaarin ohjelman sekä tarkemmat tiedot seminaaripaikasta ja kulkuyhteyksistä löydät osoitteesta: http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/ohjelmahelsinki.htm.

Helsingin seminaarin iltajuhlaa vietetään ravintola Ostrobotniassa torstaina 30.10. klo 19.00 alkaen. Tarjoamme hyvän seuran ja ohjelman lisäksi herkullisen salaattibuffetin jälkiruokineen. Ilmoitathan meille mahdollisimman pian osoitteeseen mari.jussila@helsinki.fi, mikäli et pääse
osallistumaan seminaariin tai iltajuhlaan. Mikäli jäät pois seminaarista tai iltajuhlasta siitä etukäteen ilmoittamatta, joudumme valitettavasti laskuttamaan poisjääneitä varaamiemme tarjoilujen mukaan.

Lähiseminaaria varten tulee tuttuun tapaan tutustua ennakkoon kirjallisuuteen ja laatia sen pohjalta 1-2 sivun reaktiopaperi. Reaktiopapereiden tekemiseen on aikaa ensi maanantaihin 27.10. asti. Tarkemmat ohjeet reaktiopapereiden tekoon ja kirjallisuuslistan löydät
osoitteesta: http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/reaktiopaperikirjallisuus#hel
sinki.

Tervetuloa Helsinkiin!


Terveisin,
Sari Koski-Kotiranta ja Mari Jussila


Kurssikirje 29.9. 2003 (TieVie Teknologinen muutos -verkkojakso päättyy)

Hei

TieVie kouluttajakoulutuksen teknologinen muutos -verkkojakso on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille ahkerasta ja idearikkaasta työskentelystä. Osallistumisaktiivisuus on ollut erittäin hyvää, vaikka monilla on meneillään hyvin kiireinen työjakso (osallistujien luomia dokumentteja syntyi n. 70 kappaletta, viestejä kirjoitettiin yli 1000 ja luettiin lähes 15000 kertaa). Jakson tuottamien ajatuksien työstämistä jatketaan seuraavan kerran Helsingin lähiseminaarissa lokakuun lopussa ja sitä seuraavalla Organisatorinen muutos -verkkojaksolla.

Jakson osalta on edessä enää oman pohdinnan tuottaminen TieVie-portaaliin (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Omassa pohdinnassa kootaan tiiviisti ja vapaamuotoisesti kokemukset ja ajatukset verkkojaksolta, sekä pohditaan sen antia omalle kehittämishankkeelle. Tämä pohdinta on näin osa koulutuksessa koostettavaa portfoliota. Pohdinnan voi tehdä omaan tahtiin, eikä se vaikuta jakson suorittamiseen jos on osallistunut aktiivisesti verkkojakson kaikkiin vaiheisiin. Mikäli jakson suorituksissa on jotain
täydennettävää, saatte siitä sähköpostia jakson vetäjiltä. Mahdollisen korvaavan tehtävän voi tehdä jakson pohdinnan yhteyteen. Jos jakso on jäänyt kokonaan tekemättä, saatte korvaavan tehtävän, joka löytyy tämän viestin lopusta sekä TieVie-portaalista.

Teemme jakson keskusteluista ja skenaarioista yhteenvedon, joka julkaistaan TieVie-portaalissa perjantaina 10.10. Yhteenvedon valmistumisesta ilmoitetaan myös sähköpostilla. Optima-ympäristö pidetään avoinna koko TieVie-kouluttajakoulutuksen ajan, joten käytyihin
keskusteluihin ja tuotettuihin dokumentteihin on edelleen mahdollista palata sitäkin kautta. Vapaamuotoista palautetta verkkojaksosta voi yhä antaa verkkojakson cafe-keskustelulistalla.


Osalla teistä on vielä bonustehtävänä :) antaa palautetta Teknologinen muutos -jaksosta TieVie-portaalissa (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Anna palautetta verkkojaksosta). Keventääksemme teidän palautteenantotaakkaanne, edellytämme palautteenantoa vain yhdestä verkkojaksosta per osallistuja. Olemme jakaneet teidät neljään palautteenantoryhmään, joissa jokaisessa on jäsen kustakin vertaisryhmästä. Palautteenantovuorossa olevien nimet löytyvät tämän viestin lopusta. Muutkin saavat kyllä palautetta antaa, jos aikaa ja kiinnostusta riittää.

Kiitos jakson työskentelystä ja mukavaa syksyä kaikille!

Toivottavat Markku Närhi ja Antti Auer


Palautteenantovuorossa Teknologinen muutos -verkkojaksolla:

Mönkkönen Jonna
Johansson Tino
Peltonen Berit
Helenius Aili
Nyholm Monica
Kurhila Jaakko
Haga Caroline
Käkelä Rita
Järvi Outi
Kukkola Joni
Antila Kimmo
Kaunisto Leo
Huttunen Ulla
Lemmetyinen Arja
Karppinen Päivi
Suomi Kimmo
Kallio Essi
Nieminen Olavi
Mäenpää Tarja
Laine Harri
Kudel Pauli
Liimatta Sirpa
Ruokoniemi Hanna


Teknologinen muutos -verkkojakson (25.8. - 26.9.2003) korvaava suoritus

Jos verkkojakso on jäänyt ajallaan suorittamatta, niin voit korvata sen tekemällä alla olevan tehtävän. Jos tiedät, että sinulta puuttuu jakson suorittamisesta vain osia, niin ota yhteyttä: Markku Närhiin, mtnarhi@cc.jyu.fi p. 014 2604127

Korvaava tehtävä(korvaavan tehtävän kokonaislaajuus on n. 4 sivua. )

1) Tutustu Optima verkkoympäristössä (työtila: TieVie_10: Teknolog. muutos_03) verkkojakson työskentelyyn, materiaaleihin ja jaksolla laadittuihin skenaarioihin. Tutustu myös vähintään oman juonteesi (juonneryhmäparin) pohdintakeskusteluihin.

2) Kirjoita näiden lähdemateriaalien pohjalta skenaario omasta työ- ja opetusympäristöstäsi yliopistossa vuonna 2013. Kuvauksen pohjana voit käyttää jakson skenaario-ohjeen yleisiä kysymyksiä ja teemoja. Keskity erityisesti teknologian hyväksikäyttöön opetuksessa ja opiskelussa sekä yliopiston toimintakulttuurin kuvaamiseen.

Perustele kuvauksesi teknologiset ratkaisut ja toimintamallit, ja ota myös kantaa verkkojaksolla esitettyihin skenaarioihin. Pohdi lopuksi verkkojakson antia omalle kehittämishankkeellesi.

3) Vie kirjoituksesi TieVie-portaaliin omaan työtilaasi (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Otsikoi kirjoitus selkeästi (esim. Teknologinen muutos -verkkojakson
-korvaava tehtävä). Lähetä tehtävän valmistumisesta viestiä Markku Närhille mtnarhi@cc.jyu.fi


Kurssikirje 23.9.2003 (TieVie Teknologinen muutos -verkkojakso kääntyy loppusuoralle)

Hei kaikki skenaarioiden pohtijat!

Teknologinen muutos -verkkojaksolla on edelleen menossa laajoja ja mielenkiintoisia pohdintakeskusteluja skenaarioiden herättämistä ajatuksista. Keskusteluissa on päädytty pohtimaan mm. ikäpolvikysymyksiä ja sukupuolieroja tietoyhteiskunnan kehityksessä. Myös yliopistojen kilpailun ja yhteistyön mahdollisuuksista, sekä kansainvälistymisen ja laadun varmistuksen reunaehdoista on käyty antoisaa mielipiteiden vaihtoa.

Pohdintakeskustelua on jäljellä vielä kolme päivää, joten ensinnä kiitos ahkerille keskustelijoille, joiden ansiosta keskustelu on elänyt erittäin mielenkiintoisena jo viikon ajan. Toisaalta kehotus niille, jotka eivät vielä ole kommenttejaan skenaarioihin esittäneet. Tulkaapa nyt mukaan ja yrittäkää löytää keskustelupoluista uusia näkökulmia tai edelleen kehiteltäviä ajatuksia tulevaisuuden yliopistoyhteisöstä ja tvt:n opetuskäytöstä.

Avaamme keskiviikkona 24.9. kaikki keskustelualueet kaikille, joten pääsette halutessanne osallistumaan myös muiden ryhmien pohdintoihin.

Nyt on siis vuorossa viimeinen vaihe Teknologinen muutos -verkkojaksomme työskentelyssä, joten toivottavasti kaikki ehtivät vielä aktiivisesti mukaan kokoamaan ajatuksia teknologian ja toimintakulttuurin muutoksesta.

Myöhäisillan terveisin,
Markku Närhi


Kurssikirje 23.9.2003 (TieVie-lähiseminaari Helsingissä 30. - 31.10.2003)

Hei TieVieläiset,

Seuraava TieVie-kouluttajakoulutuksen lähiseminaari on lokakuun 30. - 31. päivä Helsingissä. Seminaarin ja seuraavan verkkojakson teemana on organisatorinen muutos. Seminaarin ohjelmaan voi tutustua TieVie-portaalista osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/ohjelmahelsinki.htm. Toivoisimme kaikkien osallistujien huomioivan seminaarin aikataulun varatessaan juna- ja lentolippuja. Viimeinen puheenvuoro päättyy perjantaina n. klo 15.30.

Seminaaripaikka on Biomedicum Meilahdessa (http://www.biomedicum.fi/), osoitteessa Haartmaninkatu 8. Biomedicumiin pääsee kätevästi esimerkiksi bussilla 18 tai raitiovaunulla 4 (Meilahden sairaalan pysäkki). Aikatauluja ja karttoja löytyy osoitteesta http://www.hel.fi/hkl/. Torstai-illan illanviettopaikka on ravintola Ostrobotnia (http://www.botta.fi), Museokatu 10, jossa tarjoamme osallistujille hyvän seuran lisäksi syötävää, juotavaa ja musiikkia. Mikäli et pysty osallistumaan seminaariin tai illanviettoon ilmoitathan siitä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään keskiviikkoon 22.10.2003 mennessä Mari Jussilalle mari.jussila@helsinki.fi. Hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä seminaari- että illanviettopaikasta ovat esimerkiksi Scandic Hotel Continental ja Sokos Hotel Vaakuna. Molemmat ovat valtiohallinnon sopimushotelleja. Olemme varanneet molemmista hotelleista huonekiintiöt, jotka tulee vahvistaa seuraavasti:

Scandic Hotel Continental Helsinki
Mannerheimintie 46
00260 Helsinki
Puh. (09) 40 551
Fax (09) 4055 3255
continentalhelsinki@scandic-hotels.com
Varaustunnus: TIEVIE
Sitovat varaukset 16.10.2003 mennessä.

Sokos Hotel Vaakuna
Asema-aukio 2
00100 Helsinki
Puh. 020 1234 600
Fax. 020 1234 646
sokos.hotels@sok.fi
Varaustunnus: Helsingin yliopisto/BYLI31030
Sitovat varaukset 30.09.2003 mennessä.

Lähiseminaaria varten tulee tutustua ennakkoon kirjallisuuteen ja laatia sen pohjalta lyhyt (1 - 2 sivua) reaktiopaperi. Reaktiopaperien tulee olla valmiina ma 27.10.2003, jotta juonteiden vetäjät ehtivät perehtyä papereihin ennen seminaaria. Reaktiopaperit tehdään TieVie-portaalin omaan työtilaan (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Otsikoi tuotos selvästi, esim. Reaktiopaperi 3. Kirjallisuus juonneryhmittäin löytyy osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/reaktiopaperikirjallisuus.htm#helsinki.

Syyskuisin terveisin,

Sari Koski-Kotiranta ja Mari Jussila, HY


Kurssikirje 19.9.2003 (Teknologinen muutos -verkkojakson pohdintakeskustelu jatkuu)

Hei kaikki skenaarioiden pohtijat!

Teknologinen muutos -verkkojaksolla on menossa mielenkiintoisia pohdintakeskusteluja skenaarioiden herättämistä ajatuksista. Keskusteluissa on pohdittu mm. digitaalisen kuilun olemusta ja kehittymissuuntia, yliopistojen johtamisjärjestelmän tulevaisuutta, sekä tutkimuksen ja opetuksen yhteyden muutoksia tulevaisuudessa. Mielenkiintoisia teemoja, joihin toivomme kaikkien osallistuvat ja tuovan samalla uusia ajatuksia keskustelun virikkeiksi.

Kaikki ovat varmaan saaneet jo skenaariot luettua, joten tulkaa rohkeasti mukaan pohtimaan ja arvioimaan yliopistojen tulevaisuuden näkymiä.

Vierailevat asiantuntijammekin tulevat keskusteluun mukaan luettuaan skenaarionne ja me vetäjät olemme myös tulevina päivinä aktiivisesti mukana pohdinnassa.

Mukavaa syksyistä viikonloppua kaikille!

Markku Närhi


Kurssikirje 17.9.2003 (Teknologinen muutos -verkkojakson skenaariotyöskentelyn pohdintakeskustelu alkaa)

Hei kaikki,

Olette vihdoin saaneet puristettua skenaariotekstinne valmiiksi ja julkaistua verkkoon. Kiitos kaikille ahkerasta työskentelystä. Nyt on vuorossa tiivis ja toivottavasti antoisa pohdintakeskustelu.

Pohdintakeskusteluita varten on luotu juonneryhmäparit. Parit ovat seuraavat:

  • 1. Juonneryhmäpari: Kouluttajajuonne I ja Tukihenkilöjuonne
  • 2. Juonneryhmäpari: Kouluttajajuonne II ja Verkostojuonne
  • 3. Juonneryhmäpari: Strategiajuonne ja Tekniikkajuonne

Pohdintakeskusteluparit ja Skenaariotekstit löytyvät Optimasta, Pohdintakeskustelut kansiosta.

Ohjeet ja tulostettavat skenaariot löytyvät www-sivuilta kohdasta Aikataulut ja ohjeet, sivulta pohdintakeskustelun ohje.

Muistatattehan että jokaiselta osallistujalta vaaditaan aktiivista osallistumista, eli muutamaa keskustelua edistävää viestiä pohdintakeskusteluun.

Keskustelussa ovat mukana Antti Auer ja Markku Närhi, sekä kommentaattoreina Tulevaisuuden tutkimuksen verkoston Koordinaattori Sari Söderlund sekä Move - musiikin verkostohankkeen tutkija Miikka Salavuo. He osallistuvat keskusteluun loppuviikosta lähtien ja tekevät jakson koosteeseen oman tiivistelmänsä skenaarioiden ja keskustelujen annista.

Tervetuloa pohtimaan skenaarioita!

Markku Närhi


Kurssikirje 11.9.2003 (Teknologinen muutos -verkkojakso - pienryhmien skenaariotekstit valmistuvat tänään 11.9.)

Hei kaikki skenaarioiden laatijat,

Tässä vielä muutama muistutus ja tarkennus teknologinen muutos -verkkojakson tämän hetkisestä työskentelystä.

Skenaarioiden työstämisessä on käynnissä viimeinen päivä pienryhmien osalta, eli nyt on viimeinen hetki vaikuttaa lopputulokseen ja antaa panoksensa ryhmän skenaarioon. Yleisvaikutelma on se että vaikka lopussa tulee aina kiire, niin pienryhmät ovat saaneet osuutensa tehtyä sangen hyvin, ja skenaarion koostajille on tarjolla mielenkiintoiset ainekset kokonaisuuden kasaamiseen.

Tänään torstaina 11.9. tulee siis pienryhmien vetäjien toimittaa ryhmän skenaarioteksti juonneryhmän skenaarion koostajalle. Juonneryhmän vetäjän viimeinen tehtävä on varmistaa, että pienryhmien tekstit menevät skenaarion koostajalle, ja että koostaja tietää velvollisuutensa (eli koostaa ja julkaisee skenaarion 15.9. mennessä juonneryhmän skenaariotekstit kansiossa). Muistutuksena vielä, että pienryhmän skenaariotekstin saa toimittaa haluamallaan tavalla koostajalle, mutta se pitää laittaa myös verkkoympäristöön näkyviin. Hyvä paikka sille on pienryhmän kansio tai juonneryhmän skenaariotekstit kansio. Muistakaa otsikoida dokumentti informatiivisesti ryhmän skenaarioksi tms. ja ilmoittaa sen valmistumisesta juonteen vetäjälle.

Kiitämme jo tässä vaiheessa juonteiden- ja pienryhmien vetäjiä epäkiitollisesta, mutta ansiokkaasta työstä. Samoin kiitos kaikille skenaariotekstien työstämiseen osallistuneille. Nyt saatte hieman hengähtää ennen seuraavan viikon pohdintakeskustelun alkua. Jos toimintatavassa tai tekniikassa on jotain epäselvää, niin ottakaa viipymättä yhteyttä.

Terveisin Markku Närhi ja Antti Auer


Kurssikirje 5.9.2003 (TieVie Teknologinen muutos -verkkojakso - väliaikatietoja skenaarityöskentelyn etenemisestä)

Tervehdys kaikille,

Edellinen viesti pääsi matkaan vahingossa, joten tässä uusi yritys ;)

Tässä muutamia väliaikatietoja ja havaintoja skenaariotyöskentelyn etenemisestä. Lisää voit lukea verkkojakson ajankohtaista palstalta.

Nyt on takana kaksi viikkoa teknologinen muutos -verkkojakson työskentelyä. Kaikki juonneryhmät ovat saaneet toimintasuunnitelmansa mukaisen toiminnan käyntiin ja useimmissa pienryhmissä skenaarioiden rakentaminen on lähtenyt erittäin kiinnostavasti ja intensiivisesti käyntiin.

Olemme ajallisesti skenaarioiden laatimisen puolivälissä, joten ideointi- ja pohdintakeskusteluista kannattaa nyt siirtyä yhteisten tekstien tuottamiseen ja kehittelemiseen. Viimeistään nyt on hyvä rajata näkökulmia ja päättää millainen skenaario kokonaisuudesta on tulossa. Enää ei kannata kuljettaa rinnakkain (mikäli näin ei ole sovittu) monia skenaariotyyppejä, vaan valita joku, jota työstetään systemaattisesti eteenpäin.

Muistattehan että vastuu pienryhmien ja juonneryhmän toiminnasta on jokaisella osallistujalla. Ryhmän vetäjä ei voi vastata skenaarion laatimisesta, jos muilta ei tule apua ja ideoita. Näin pyytäisimme nyt jokaista, joka ei ole ehtinyt olla täysipainoisesti mukana työskentelyssä, aktivoitumaan ja tuomaan oman panoksensa ryhmän toimintaan. Vielä on hyvin aikaa kerrata esitetyt ideat, pohtia, kehitellä ja laatia kuvauksia joista skenaario saadaan rakennettua.
Verkkojakson ajankohtaista palstalla on esitetty muutamia teknisiä mahdollisuuksia, joiden kautta työskentelyssä voi jatkossa edetä.

Muistutuksena vielä aikataulut ja vastuut:

Pienryhmän vetäjä vastaa siis ryhmän osuuden koostamisesta 11.9. mennessä. Juonneryhmän skenaarion koostaja vastaa koko tuotoksen valmistumisesta ja julkaisemisesta 15.9. mennessä. Tämän jälkeen alkaa pohdintakeskustelu, jonka etenemisestä ovat vastuussa kaikki
osallistujat.

Mukavaa syyskesäistä viikonloppua kaikille ja intoa skenaariotyöskentelyyn!

Markku Närhi ja Antti Auer


Kurssikirje 28.8.2003 (Teknologinen muutos -verkkojakson työskentelyn eteneminen)

Hei,

Teknologinen muutos -verkkojakson ensimmäinen viikko on lopuillaan. Suurimmalla osalla juonneryhmistä työskentely on lähtenyt käyntiin erittäin vilkkaana ja mielenkiintoisena. Jokaisessa juonneryhmässä on jo tehty ajatuksia herättäviä keskustelunavauksia, joihin voi tarttua ja kehitellä eteenpäin. Myös toiminnallinen organisoituminen on saatu useimmissa ryhmissä tehtyä. Jos oma panoksesi verkkojaksolla on ollut vielä vähäinen, niin nyt on hyvä hetki tulla aktiivisesti mukaan työskentelyyn.

Verkkojaksolle pääsee siis osoitteesta https://optima.oulu.fi. Sisään pääset samoilla tunnuksilla kuin Pedagoginen muutos -verkkojaksollekin. Kirjautumisen jälkeen valitse Työtilat-valikosta "TieVie_10: Teknolog. muutos_03".

Seuraavan viikolla alussa (1.9.) juonneryhmän vetäjän tulee julkaista ryhmän toimintasuunnitelma juonteen keskustelualueella tai skenaariotekstit kansiossa ja sen mukaisesti pienryhmät ryhtyvät rakentamaan juonteen skenaariota. Jokaisen vastuut ja aikataulut kannattaa siis nyt tarkastaa ja tarkentaa, jotta työskentely sujuu jatkossa luontevasti.

Toivottavasti materiaalit, tehtävänanto ja toistenne näkemykset innostavat teitä vilkkaaseen ja uutta luovaan ryhmätyöskentelyyn. Nyt vain kaikki aktiivisesti mukaan, sillä tämä työskentelymalli tarvitsee jokaisen panoksen ja ajatukset saavuttaakseen tavoitteensa.

Jos sinulla on kysyttävää verkkojakson työskentelystä, ota viipymättä yhteyttä jakson vetäjiin.

Rentouttavaa syksyistä viikonloppua toivottaen Markku Närhi ja Antti Auer.

Markku Närhi
mtnarhi@cc.jyu.fi
p. 014 260 4127 tai 040 5877361


Kurssikirje 26.8.2003 (Anna palautetta Jyväskylän seminaarista)

Hei TieVieläiset,

Kiitokset kaikille aktiivisesta työskentelystä Jyväskylän lähiseminaarissa. Muistattehan antaa palautetta seminaarista TieVie-portaalissa (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Anna palautetta lähiseminaarista -> Valitse riippuvalikosta ”Jyväskylän seminaari”).

Muistutukseksi poissaolleille, että seminaarit ovat oleellinen osa koulutusta ja poissaolot tulee erikseen korvata. Poissa olleilta edellytetään seminaarin materiaaleihin tutustumista itsenäisesti. Pyrimme linkittämään alustajien käyttämät materiaalit mahdollisimman pian seminaarin ohjelman yhteyteen. Materiaaleissa esitettyjä asioita tulee käsitellä oman kehittämishankkeen näkökulmasta 1-2 sivun pohtivassa kirjoitelmassa. Kirjoitelman voi tehdä TieVie-portaaliin omaan työtilaan vaikka heti, mutta viimeistään sen tulee olla tehtynä 13.4.2004 (portfolion liitteenä). Otsikoi tehtävä selvästi esimerkiksi "Jyväskylän seminaarin korvaava tehtävä".

Tiedoksi vielä kaikille, että voitte tarkistaa omat TieVie-osasuorituksenne TieVie-portaalista seuraavasti: http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Henkilökohtaiset osasuoritukset.

Terveisin,
Tytti


Kurssikirje 25.8.2003 (Teknologinen muutos -verkkojakso alkaa)

Tervetuloa Teknologinen muutos -verkkojaksolle!

Teknologinen muutos -verkkojakso alkaa tänään 25.8. Verkkojakson työskentely jakautuu viiden viikon ajalle 25.8. - 26.9. 2003. Jokaisen juonneryhmän tehtävänä on laatia verkkojakson aikana skenaario, kuvaus tulevaisuudesta ja toimintaympäristöstä, jossa olemme yliopistossa 10 vuoden kuluttua. Työskentely tapahtuu juonne- ja vertaisryhmissä.

Verkkojakso toteutetaan Optimassa, jonne pääsee kirjautumaan TieVie-portaalista esim. koulutuksen rakennekuviosta tai suoraan osoitteesta https://optima.discendum.com/ Sisään pääset samoilla tunnuksilla kuin Pedagoginen muutos -verkkojaksollekin. Kirjautumisen
jälkeen valitse Työtilat-valikosta "TieVie_10: Teknolog. muutos_03".

Yksityiskohtaiset ohjeet jakson työskentelyyn löytyvät Optiman etusivulta. Jos et halua Optimasta sähköpostiisi päivittäistä muistutusta uusista viesteistä, niin voit laittaa "sähköpaimenen" pois päältä seuraavasti: Työpöytä -> Käyttäjätiedot -> Asetukset -> Sallitko
sähköpaimenen käytön -> Ei.

Verkkojakson työskentely alkaa juonneryhmän omassa kansiossa aloituskeskustelulla, jossa seminaarissa valittu juonneryhmän vetäjä aloittaa ryhmän työskentelyn. Jos et ollut mukana Jyväskylän lähiseminaarissa, niin lue tarkasti verkkojakson ohjeet ja ilmoittaudu mukaan työskentelyyn oman juonneryhmäsi aloituskeskustelussa.

Tässä vielä tiedoksi juonneryhmien vetäjät:

Kouluttajajuonne I: Ulla Poutiainen ja Teija Räihä
Kouluttajajuonne II: Pauliina Seppälä
Strategiajuonne: Ei vielä tiedossa
Tekniikkajuonne: Pauliina Aarva
Tukihenkilöjuonne: Tuija Oksman
Verkostojuonne: Kimmo Antila

Antoisaa verkkojaksoa toivottaen,
Jakson vastaavat vetäjät Antti Auer ja Markku Närhi

Jos sinulla on jotain kysyttävää, ota yhteyttä mtnarhi@cc.jyu.fi.


Kurssikirje 20.8.2003 (Teknologinen muutos -verkkojakson ennakkokysely - vielä ehtii)

Hei kaikki,

Eilisen viruspommituksen jälkeen entistäkin ajankohtaisempi kysymys: Millaiselta yliopisto näyttää vuonna 2013?

Useimmat ovat jo vastanneet verkkojaksomme ennakkokyselyyn - kiitos teille. Jos et vielä ole osallistunut, niin vielä ehdit. Kysely suljetaan tänään ke 20.8. klo 12.00. Ohessa ohjeet vastaamiseen.

Tervetuloa Jyväskylän seminaariin!

Markku Närhi
Suunnittelija
Jyväskylän yliopisto
Virtuaaliyliopistohanke
sp: mtnarhi@cc.jyu.fimtnarhi@cc.jyu.fi
p. 014 260 4127 tai 040 5877361

Ohjeet kyselyyn vastaamiseen:

Teknologinen muutos verkkojakso käynnistyy ennakkotehtävällä, joka on lyhyt www-kysely. Pyydämme sinua arvioimaan, miten teknologia muuttaa yliopistojen toimintaa 10 vuoden kuluessa. Kysymykset ovat luonteeltaan yleisiä ja jossain määrin tulkinnanvaraisiakin. Vastaa omien mielikuviesi mukaan itsenäisesti ilman ennakkokeskustelua.

Kyselyn tuloksista tehdään yhteenveto, joka osaltaan toimii pohjana verkkojakson työskentelylle. Vastaa viimeistään 20.8. klo 12.00 mennessä!

Kyselyyn vastataan Optimassa, jonne pääsee kirjautumaan TieVie-portaalista esim. koulutuksen rakennekuviosta tai suoraan osoitteesta https://optima.oulu.fi

Sisään pääset samoilla tunnuksilla kuin Pedagoginen muutos -verkkojaksollekin. Kirjautumisen jälkeen valitse Työtilat-valikosta "TieVie_10: Teknolog. muutos_03". Ohjeet kyselyn täyttämiseen löytyvät vielä verkkoympäristön etusivulta. Teknologinen muutos -verkkojakson työskentelyohjeet kerrontaan Jyväskylän seminaarissa ja päivitetään verkkoympäristöön ma 25.8. mennessä.

Jos sinulla on tässä vaiheessa jotain kysymistä kyselystä tai tulevasta verkkojaksosta, niin ota yhteyttä.


Kurssikirje 15.8.2003 (Teknologinen muutos -verkkojakson ennakkokysely)

Hei kaikki,

Millaiselta yliopisto näyttää vuonna 2013?

Teknologinen muutos -verkkojakso käynnistyy ennakkotehtävällä, joka on lyhyt www-kysely. Pyydämme sinua arvioimaan, miten teknologia muuttaa yliopistojen toimintaa 10 vuoden kuluessa. Kysymykset ovat luonteeltaan yleisiä ja jossain määrin tulkinnanvaraisiakin. Vastaa omien mielikuviesi mukaan itsenäisesti ilman ennakkokeskustelua.

Kyselyn tuloksista tehdään yhteenveto, joka osaltaan toimii pohjana verkkojakson työskentelylle. Vastaa viimeistään 20.8. klo 12.00 mennessä!

Kyselyyn vastataan Optimassa, jonne pääsee kirjautumaan TieVie-portaalista esim. koulutuksen rakennekuviosta tai suoraan osoitteesta https://optima.oulu.fi.

Sisään pääset samoilla tunnuksilla kuin Pedagoginen muutos -verkkojaksollekin. Kirjautumisen jälkeen valitse Työtilat-valikosta "TieVie_10: Teknolog. muutos_03". Ohjeet kyselyn täyttämiseen löytyvät vielä verkkoympäristön etusivulta. Teknologinen muutos -verkkojakson työskentelyohjeet kerrontaan Jyväskylän seminaarissa ja päivitetään verkkoympäristöön ma 25.8. mennessä.

Tervetuloa osallistumaan kyselyyn ja Jyväskylän seminaariin 21. - 22.8.2003.

Jos sinulla on tässä vaiheessa jotain kysymistä kyselystä tai tulevasta verkkojaksosta, niin ota yhteyttä.

Terveisin,

Markku Närhi
mtnarhi@cc.jyu.fi
p. 014 260 4127 tai 040 5877361


Kurssikirje 11.8.2003 (Kaksi dead linea pe 15.8.)

Hei TieVieläiset,

Ja tervetuloa jatkamaan keväällä aloittamaamme TieVie-kouluttajakoulutusta.

Koulutus jatkuu Jyväskylän lähiseminaarilla 21. - 22.8. Seminaarin ohjelma löytyy osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/ohjelmajyvaskyla.htm ja käytännönjärjestelyistä löytyy infoa 13.6. lähettämästämme kurssikirjeestä, ks. alla.

Muistathan ilmoittautua seminaariin viimeistään tämän viikon perjantaina eli 15.8. Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta http://virtuaaliyliopisto.jyu.fi/tievie/
ilmoittautumislomake.htm
.

Edellisen seminaarin tapaan myös Jyväskylän seminaariin tulee valmistautua tutustumalla kirjallisuuteen ja kirjoittamalla sen pohjalta lyhyt 1 - 2 sivun reaktiopaperi. Reaktiopaperin deadline on 15.8. Se tehdään TieVie-portaaliin omaan työtilaan (Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Otsikoi reaktiopaperisi selvästi (esim. Reaktiopaperi 2) ja laita näkyviin myös käyttämäsi lähdekirjallisuus. Juonnekohtaiset kirjallisuuslistat löytyvät osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/reaktiopaperikirjallisuus.htm.

Valitettavasti verkostojuonteen reaktiopaperikirjallisuus selvisi meistä riippumattomista syistä vasta nyt. Se löytyy TieVie-portaalista osoitteesta http://tievie.oulu.fi/koulutusresurssit/
hankeopas_koosteraportti.pdf
. Hankeoppaaseen on erilaisten verkostojen käytännön kokemusten pohjalta koottu ohjeita ja suosituksia. Käytössämme oleva opas on työversio, jota ei tässä vaiheessa saa levittää eteenpäin. Lue opas ja nosta sieltä esiin 2-3 oman hankkeesi kannalta keskeistä teemaa. Kerro myös lyhyesti vertaisryhmäsi tähänastisesta toiminnasta. Koska verkostojuonne sai tehtäväksiannon vasta nyt, jatkamme teidän juonteenne osalta reaktiopaperin jättöaikaa tiistaihin 19.8. klo 9.00 asti.

Hyvää loppukesää kaikille. Nähdään vajaan parin viikon kuluttua Jyväskylässä.

Terveisin,
Tytti


Kurssikirje 13.6.2003 (Jyväskylän seminaarin ohjelmasta ja reaktiopaperista)

Hei kaikki,

TieVie-kouluttajakoulutuksen tämän kevään osuus alkaa suurimmalla osalla olla nyt suoritettu. Kesän aikana teillä on mahdollisuus (aikataulujenne puitteissa) työskennellä oman vertaisryhmänne kanssa ja työstää kehittämishankkeitanne eteenpäin. Yhdessä jatkamme taas kesälomien jälkeen elokuussa.

Pedagoginen muutos -verkkojakson keskusteluvaiheen yhteenveto on nyt valmistunut. Se löytyy osoitteesta http://tievie.oulu.fi/koulutusresurssit/pedmuutos_yhteenveto2003.htm. Jos tiedät, että sinulta puuttuu verkkojaksolta jokin osasuoritus (esim. keskusteluvaihe), niin ota yhteyttä Soileen (soile.jokinen@oulu.fi). Koko jaksoon liittyvät korvausohjeet löytyvät osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/ korvaavat_suoritukset.htm. Päivitämme jakson suoritustiedot TieVie-portaaliin ensi viikon aikana. Voit käydä tarkistamassa omat suorituksesi seuraavasti: http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Henkilökohtaiset osasuoritukset.

Jos olet palautteenantovuorissa tällä verkkojaksolla, niin hoidathan velvollisuutesi pikimmiten. Palautetta on tähän mennessä antanut vain 12 henkilöä. Palautelomake löytyy siis kirjautumisen takaa (Kirjautuminen -> Anna palautetta verkkojaksosta). Palautteenantovuorossa olevien nimet löytyvät edellisestä kurssikirjeestä (ks. alla).

TieVie-kouluttajakoulutus jatkuu loppukesästä Jyväskylän lähiseminaarilla 21. - 22.8.2003. Seminaarin teemana on teknologinen muutos ja sen ohjelma löytyy osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/ohjelmajyvaskyla.htm. Seminaariin tulee ilmoittautua 15.8. mennessä. Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta http://virtuaaliyliopisto.jyu.fi/tievie/ilmoittautumislomake.htm. Lisätietoja seminaarista antaa Markku Närhi, mtnarhi@cc.jyu.fi.

Seminaarin majoitusta varten olemme varanneet huonekiintiön hotelli Albasta yliopiston sopimushinnoin (puh. 014 - 636 311 tai http://www.hotellialba.fi/varaus.html, tunnus "TieVie"). Kiintiö on voimassa 21.7. saakka. Jokainen siis varaa huoneensa itse. Varaajan tulee osoittaa huonekaverinsa (parittomista laskutetaan 1 hh hinta). Toinen TieVie-kiintiö on hotelli Cumuluksessa Jyväskylän matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä (puh. 014 - 653 211 tai http://www.cumulus.fi). Muita hotelleja Jyväskylässä http://www.jyvaskyla.fi/matkailuneuvonta/majoitus.html.

Lähiseminaaria varten tulee edelliskerran tapaan tutustua ennakkoon kirjallisuuteen ja laatia sen pohjalta lyhyt (1 - 2 sivua) reaktiopaperi. Reaktiopaperien tulee olla valmiina pe 15.8., jotta juonteiden vetäjät ehtivät perehtyä papereihin ennen seminaaria. Reaktiopaperit tehdään TieVie-portaalin omaan työtilaan (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Otsikoi tuotos selvästi, esim. Reaktiopaperi 2. Kirjallisuus juonneryhmittäin löytyy osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/reaktiopaperikirjallisuus.htm
#jyvaskyla
.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille,

t. Tytti ja Soile


Kurssikirje 9.6.2003 (Pedagoginen muutos -verkkojakso päättyy)

Hei,

Pedagoginen muutos -verkkojakso on virallisesti päättynyt. Kiitämme kaikkia osallistujia mielenkiintoisesta ja intensiivisestä työskentelystä jakson aikana. Osallistumisaktiivisuus jaksolla oli erinomainen - niin sisällöllisesti kuin tilastollisestikin (viestejä lähetettiin kaikkiaan 947 kappaletta ja niitä luettiin yhteensä 20 915 kertaa).

Osalla jakson suorittaminen on vielä hieman kesken ja joidenkin vertaisryhmien kanssa olemmekin sopineet, että he jatkavat suunnitelmiin liittyvää opponointia / palautekeskustelua vielä tämän viikon aikana (vk 24). Tämän jälkeen suunnitelma tulee viedä TieVie-portaaliin omaan työtilaan (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Näin omaan kehittämishankkeeseen liittyvä materiaali karttuu yhteen paikkaan portfoliota varten.

Mikäli sinulla on jäänyt jakso kokonaan suorittamatta, voit paikata asian tekemällä jaksoon liittyvät korvaavat tehtävät (ks. tarkemmin). Jos tiedät, että sinulta puuttuu jakson suorittamisesta ainoastaan jokin osa, niin ota yhteyttä Soileen.

Olemme parhaillaan tekemässä jakson keskusteluista yhteenvetoa. Yhteenveto julkaistaan TieVie-portaalissa viimeistään perjantaina 13.6. Yhteenvedon valmistumisesta ilmoitetaan myös sähköpostilla. Optima-ympäristö pidetään avoinna koko TieVie-kouluttajakoulutuksen ajan, joten käytyihin keskusteluihin on edelleen mahdollista palata sitäkin kautta.

Osalla teistä on vielä bonustehtävänä :) antaa palautetta Pedagoginen muutos -jaksosta TieVie-portaalissa (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Anna palautetta verkkojaksosta). Keventääksemme teidän palautteenantotaakkaanne, edellytämme palautteenantoa vain yhdestä verkkojaksosta per osallistuja. Olemme jakaneet teidät neljään palautteenanto-ryhmään, joissa jokaisessa on jäsen kustakin vertaisryhmästä. Palautteenantovuorossa olevien nimet löytyvät tämän viestin lopusta. Muutkin saavat kyllä palautetta antaa, jos aikaa ja kiinnostusta riittää.

Mikäli sinulla on verkkojaksoon tai TieVie-kouluttajakoulutukseen liittyvää kysyttävää, niin ota yhteyttä puhelimitse (Soile: 08 - 553 4039 / Tytti: 08 - 553 4021) taikka sähköpostilla (soile.jokinen@oulu.fi / tytti.tenhula@oulu.fi).

Mukavaa ja rentouttavaa kesän aikaa!

Terveisin,
Tytti ja Soile

******

Palautteenantovuorossa Pedagoginen muutos -verkkojaksolla:

Aarva Pauliina
Alaoutinen Satu
Allt Anu
Arnolds-Granlund Sol-Britt
Autio-Hiltunen Marjo
Bergen David
Drugg Katarina
Front Tiina
Granstedt-Ketola Kristina
Guo Hai
Hallantie Heikki
Helin Irmeli
Helminen Päivi
Hiltunen Aino-Maija
Hukari Anniina
Hyvärinen Mirva
Kentala Erna
Kiviniemi Ulla
Kokko Helena
Kortesuo Antti
Maunumäki Leena
Muhonen Hanne
Suokannas Maria
Tuominen Ilkka


Kurssikirje 2.6.2003 (Pedagoginen muutos -verkkojakson 3. vaihe)

Tervehdys,

Pedagoginen muutos -verkkojakso on edennyt 3. ja samalla myös viimeiseen vaiheeseen. Tällä viikolla (vk 23, 2. - 6.6.) verkkojaksolla tutustutaan viime viikolla laadittuihin suunnitelmiin ('hankkeen pedagogisia periaatteita' ja 'aikataulusuunnitelma') ja annetaan niistä palautetta vertaisryhmien sisällä. Palaute julkaistaan Optimassa kommentoimasi suunnitelman alla. (Työkaluna käytetään 'kommentointi'-objektia, joka näkyy jokaisen suunnitelman jäljessä keltaisena puhekuplana.) Tarkemmat ohjeet työskentelyyn löytyvät Optiman etusivulta (https://optima.oulu.fi).

Mikäli suunnitelmasi on vielä kesken, se kannattaa silti julkaista mahdollisimman pian Optimassa, jotta palautekeskustelu pääsee vauhtiin. Suunnitelma varmastikin tarkentuu vielä koulutuksen kuluessa, mutta ensimmäiset ajatukset verkkojakson jäljiltä on hyvä kirjata ylös mahdollisimman tuoreeltaan.

Mikäli sinulla on kysyttävää verkkojaksoon tai TieVie-kouluttajakoulutukseen liittyen, niin ota yhteyttä joko Soileen (soile.jokinen@oulu.fi) tai Tyttiin (tytti.tenhula@oulu.fi).

Aurinkoisesta Oulusta,
Soile ja Tytti


Kurssikirje 26.5.2003 (Uusi vaihe Pedagoginen muutos -verkkojaksolla)

Hei TieVie-poppoo!

Pedagoginen muutos -verkkojakson ensimmäinen vaihe (keskusteluvaihe) on nyt päättynyt. Kiitos kaikille aktiivisesta osallistumisestanne keskusteluun! Toivottavasti keskusteluvaihe tuotti vähintäänkin vastauksenituja ja auttoi tarkantamaan oman kehittämishankkeen pedagogisia valintoja.

Tämän viikon aikana tehtävänä on laatia käytyyn keskusteluun ja kirjallisuuteen pohjautuen suunnitelma oman hankkeen pedagogisista ratkaisuista sekä aikataulusuunnitelma hankkeen etenemiselle. Enemmän ohjeistusta löytyy Optiman etusivulta Pedagoginen muutos -jakson työtilasta (https://optima.oulu.fi).

Jos sinulla on verkkojaksoon liittyen kysyttävää, ota yhteyttä joko minuun (soile.jokinen@oulu.fi) tai Tyttiin (tytti.tenhula@oulu.fi).

t. Soile

PS. Mikäli et pystynyt osallistumaan TieVie-koulutuksen aloitusseminaariin Oulussa 8. - 9.5., niin voit korvata puuttuvan suorituksen tutustumalla seminaarin materiaaleihin TieVie-portaalissa ja kirjoittamalla niiden pohjalta 1-2 sivun pohdinnan, jossa käsittelet seminaarin teemoja oman kehittämishankkeesi kannalta. Korvaava tehtävä tehdään TieVie-portaaliin omaan työtilaan (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa).


Kurssikirje 15.5.2003 (Tapauskuvaukset Optimaan tänään!)

Hei TieVie-yhteisö,

Muistathan, että Pedagoginen muutos -verkkojakson tapauskuvausten tulee olla julkaistuna Optimassa tänään 15.5. Poistamme juonneryhmien alta ylimääräiset teemat tänään klo 16.00. Muutoinkin kannattaa aktivoitua keskusteluun viimeistään nyt, sillä jakson asiantuntijavieraat ovat mukana vain kahden ensimmäisen viikon ajan.

Vertais- ja juonneryhmille on perustettu Optimaan omat työtilat. Juonneryhmien kansioihin on luku- ja kirjoitusoikeus kaikilla juonneryhmän jäsenillä sekä juonteen vetäjillä. Juonneryhmien kansioiden sisältä löytyvät vertaisryhmien kansiot, jonne vertaisryhmät voivat mm. tehdä uusia alakansioita, viestilistoja ja dokumentteja. Vertaisryhmien kansioihin on luku- ja kirjoitusoikeudet ainoastaan vertaisryhmän jäsenillä sekä Tytillä ja Soilella adminin-roolissa.

Jos Oulun seminaarin palaute on vielä antamatta, niin sen voi tehdä TieVie-portaalissa (Kirjautuminen -> Anna palautetta lähiseminaarista). Lähiseminaarissa otettuja valokuvia voitte katsella TieVie-portaalin etusivun Ajankohtaista-palstan kautta.

Jos kysyttävää, niin ottakaa yhteyttä!

Tytti ja Soile


Kurssikirje 12.5.2003 (Pedagoginen muutos -verkkojakso alkaa)

Hei TieVieläiset,

Kiitos vielä kaikille aktiivisesta panoksestanne Oulun TieVie-lähiseminaarissa. Jotta voisimme kehittää koulutusta ja tulevia seminaareja tarpeitanne vastaaviksi, pyytäisimme kaikkia antamaan palautetta seminaarin työskentelystä. Linkki palautelomakkeeseen löytyy TieVie-portaalista (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Anna palautetta lähiseminaarista). Voit lukea annettua palautetta kirjautumisen "Lue palautetta" linkin kautta.

Linkitämme Oulun lähiseminaarin alustajien kalvot TieVie-portaaliin seminaariohjelman yhteyteen (http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/ohjelmaoulu.htm), mikäli osallistujat ovat antaneet siihen luvan. Melko monen alustuksen materiaalit löytyvätkin jo portaalista. Liitteenä on Sanna Järvelän esityksen kalvot pdf-muodossa.

Pedagoginen muutos -verkkojakso alkaa tänään 12.5.2003. Aloitusseminaarissa sovittujen tapauskuvausten tulee olla Optima-ympäristössä keskiviikkoon mennessä. Ympäristönä on edelleen Optima, jonne pääsee kirjautumaan TieVie-portaalista esim. koulutuksen rakennekuviosta tai suoraan osoitteesta https://optima.oulu.fi. Sisään pääset samoilla tunnuksilla kuin Orientaatio-verkkojaksollekin. Kirjautumisen jälkeen valitse Työtilat-valikosta "TieVie_10: Pedagoginen muutos_03". Yksityiskohtaiset ohjeet jakson työskentelyyn löytyvät Optiman etusivulta. Jos et halua Optimasta sähköpostiisi päivittäistä muistutusta uusista viesteistä, niin voit laittaa "sähköpaimenen" pois päältä seuraavasti: Työpöytä -> Käyttäjätiedot -> Asetukset -> Sallitko sähköpaimenen käytön -> Ei.

Oulun seminaarissa muodostimme juonneryhmien sisältä 3-5 hengen vertaisryhmiä. Vertaisryhmien kokoonpanot löytyvät portaalista osallistujalistalta http://tammi.oulu.fi/pls/tievie/osallistujat.listaus?p_koulutus_id=6 (valitse riippuvalikosta "vertaisryhmittäin"). Jos nimeäsi ei jostakin syystä löydy mistään vertaisryhmästä tai ryhmässänne on liikaa tai puuttuu jäseniä, niin ota yhteyttä Soileen (soile.jokinen@oulu.fi). Jokaiselle vertaisryhmälle perustetaan tämän viikon aikana Optima-ympäristöön oma työtila, jossa ryhmän jäsenet voivat jakaa dokumentteja, käydä keskustelua jne.

Jos sinulla on kysyttävää, niin ota yhteyttä!

Tavataan verkkojaksolla,
Tytti ja Soile


Kurssikirje 6.5.2003 (Oulun lähiseminaari lähestyy)

Hei TieVie-yhteisö,

Koulutuksen aloitusseminaari on siis 8. - 9.5. Oulussa Hotelli Lasaretin koulutustiloissa. Seminaarin ohjelma löytyy osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/
ohjelmaoulu.htm
. Seminaari on oleellinen osa koulutusta ja poissaolo tulee erikseen korvata. Mikäli et pysty osallistumaan seminaariin, niin ilmoita siitä välittömästi Soile Jokiselle (soile.jokinen@oulu.fi).

Orientaatio-verkkojaksosta

TieVie-kouluttajakoulutuksen Orientaatio-verkkojakso päättyi sunnuntaina 4.5. Optima-ympäristö on kuitenkin edelleenkin auki, jos haluat käydä tutustumassa muiden osallistujien esittäytymisiin. Mikäli verkkojakson tehtävät ovat vielä tekemättä, niin hoida homma kuntoon pikimmiten. Erityisen tärkeää on, että kaikki ovat valinneet oman juonneryhmäsä ennen Oulun seminaaria.

Juonneryhmistä

Juonneryhmien lopulliset kokoonpanot päivitetään TieVie-portaaliin tämän päivän aikana. Ne löytyvät osallistujalistauksesta osoitteesta http://tammi.oulu.fi/pls/tievie/
osallistujat.listaus?p_koulutus_id=6
(valitse riippuvalikosta "Juonneryhmittäin").

Reaktiopapereista

Orientaatio-jakson yhtenä tehtävänä oli tutustua oman juonneryhmäsi kohdalla mainittuun kirjallisuuteen ja kirjoittaa sen pohjalta reaktiopaperi. Reaktiopaperin dead line oli eilen 5.4. jotta kouluttajat ehtivät perehtyä reaktiopapereihin ennen seminaaria. Jos paperi on kuitenkin vielä tekemättä, niin yritä pusertaa se valmiiksi ennen torstaita. Reaktiopaperit tehdään TieVie-portaalin omaan työtilaan (http://www.tievie.fi -> Kirjautuminen -> Muokkaa omaa työtilaa). Artikkelit ja tarkemmat ohjeet reaktiopaperin kirjoittamiseen löytyvät Orientaatio-jaksolta.

Optiman sähköpaimenesta

Kuten olet varmasti huomannut, niin Optima-ympäristö lähettää päivittäin muistutusviestin sähköpostiisi, mikäli sinulla on lukemattomia viestejä ympäristössä. Voit halutessasi laittaa Optiman "sähköpaimenen" pois päältä seuraavasti: Kirjaudu sisään Optimaan -> Klikkaa "Työpöytä" Optiman ylälaidassa -> klikkaa Optiman oikeasta reunasta kohtaa "Asetukset" -> vastaa kohtaan "Sallitko sähköpaimenen käytön" -> "Ei".

Valokuvasta

Jos aikaa ja energiaa riittää, niin käy vielä lisäämässä TieVie-portaalin osallistujakorttiin oma valokuvasi. Kuvan lataaminen tapahtuu seuraavasti: Kirjaudu -> Osallistujan kuva -> Hae kuva omalta koneeltasi Selaa-painikkeen avulla -> Tallenna kuva Submit-painikeella. Valokuvat helpottavat huomattavasti "kasvojen ja nimien yhdistämistä" koulutuksen aikana.

Ja vielä tiedoksi, että aiemmin lähetetyt kurssikirjeet löytyvät osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/kirjeet.htm.

Mukavaa viikon alkua kaikille. Nähdään Oulussa torstaina.

t. Tytti ja Soile Oulusta


Kurssikirje 29.4.2003 (Orientaatio-verkkojakso on alkanut)

Hei TieVie-osallistujat,

TieVie-kouluttajakoulutus pyörähti käyntiin eilen 28.4. Orientaatio-verkkojaksolla. Jakso toteutetaan Optima-ympäristössä, johon pääset osoitteesta https://optima.oulu.fi. Käytä kirjautumisessa 23.4. sähköpostitse saamiasi tunnuksia. Jos et vielä ole kirjautunut sisään jaksolle, niin tee se pikimmiten. Jakso kestää vain tämän viikon.

Orientaatiojaksolla tehtävänä on mm. valita oma juonneryhmä, jossa tulet työskentelemään koko koulutuksen ajan. Valittavana olevat juonteet ovat seuraavat: kouluttaja-, mentori-, strategia-, tekniikka-, tukihenkilö- ja verkostojuonne. Juonteiden kuvaukset löydät Orientaatio-jaksolta. Valitse juonteista sellainen, jonka ajattelet parhaiten tukevan omaa kehittämishankettasi.

Kuhunkin juonneryhmään otetaan vain n. 20 osallistujaa, joten varmistaaksesi pääsyn haluamaasi ryhmään kannattaa toimia ripeästi. Mikäli johonkin juonteeseen on tulijoita enemmän kuin siihen voidaan ottaa, niin valintakriteerinä käytetään ilmoittautumisjärjestyksen ohella myös hankkeen soveltuvuutta juonneryhmän teemaan. Mikäli johonkin juonteeseen tulee reilusti enemmän ilmoittautumisia, niin tarvittaessa voidaan perustaa kaksi rinnakkaista ryhmää. Jos mikään tämän hetkisistä kuudesta juonteesta ei sovellu omaan hankkeeseesi, niin voit esittää ehdotuksia uusista juonteista Optiman Cafe-viestilistalla.

Orientaatio-jaksolla on kerrottu myöskin juonneryhmien kirjallisuus, johon tulee tutustua ennen Oulun seminaaria.

Muistathan, että mahdolliset poissaolot Oulun seminaarista tulee ilmoittaa mieluiten tänään tai viimeistään ke 30.4. aamupäivällä. Jos siis et pysty osallistumaan seminaariin tai et halua osallistua sen iltajuhlaan torstai-iltana, niin ilmoita siitä Soilelle (soile.jokinen@oulu.fi). Ilmoita myös, mikäli noudatat jotakin erityisruokavaliota. Jos majoitus seminaaria varten on vielä varaamatta, niin hotellien yhteystietoja löytyy 24.3. lähetetystä kurssikirjeestä.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai ongelmia koulutukseen liittyen, niin ota yhteyttä Soileen (soile.jokinen@oulu.fi / 08 - 553 4039) tai Tyttiin (tytti.tenhula@oulu.fi / 08 - 553 4021).

Koulutusterveisin,
Tytti ja Soile


Kurssikirje 23.4.2003 (TieVie: tunnus ja salasana)

Hei,

TieVie-kouluttajakoulutus alkaa maanantaina 28.4. Orientaatio-verkkojaksolla. Samoin lähestyy myös koulutuksen ensimmäinen lähiseminaari Oulussa 8. - 9.5. (ks. ohjelma http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/ohjelmaoulu.htm). Jos et pysty osallistumaan seminaariin tai et halua osallistua sen iltajuhlaan torstai-iltana, niin ilmoita siitä Soilelle (soile.jokinen@oulu.fi) sähköpostilla 30.4. mennessä. Ilmoita myös, mikäli noudatat jotakin erityisruokavaliota.

Orientaatio-verkkojakso toteutetaan Discendum Optima -ympäristössä, jonne pääset kirjautumaan osoitteessa https://optima.oulu.fi. Kirjauduttuasi Optimaan klikkaa ympäristön vasemmanpuoleisesta valikosta työtilaa, jonka nimi on " TieVie_10: Orientaatio 03". Ympäristön etusivulta löytyvät tarkemmat ohjeet jaksolla toimimiseen (avataan ma 28.4. klo 9.00).

Orientaatio-jaksolla ja muissakin TieVie-ympäristöissä tarvitsemasi käyttäjätunnuksen ja salasanan löydät tämän viestin lopusta. Tunnus koostuu etu- ja sukunimen kirjaimista sekä numeroista. Kaksiosaiset sukunimet erotetaan alaviivalla. Salasanan toinen kirjain on iso kirjan ja kaksi viimeistä merkkiä ovat numeroita. Säilytä tunnukset, sillä samoilla tunnuksilla pääset myös myöhemmin avattaville verkkojaksoille ja TieVie-portaalin (http://www.tievie.fi) kirjautumista vaativiin osioihin. Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa TieVie-portaaliin saat hyväksyttäväksesi koulutusyhteistyösopimuksen. Osallistuminen TieVie-kouluttajakoulutukseen edellyttää tuon sopimuksen hyväksymistä.

TieVie-portaaliin on nyt avattu uuden TieVie-kouluttajakoulutuksen sivut. Ne löytyvät osoitteesta http://tievie.oulu.fi/tieviekouluttajakoulutus/rakenne.htm.

Jos majoitus Oulun seminaaria varten on vielä varaamatta, niin hotellien yhteystietoja löytyy edellisestä kurssikirjeestä.

Mikäli sinulla on kysyttävää salasanoihin, tunnuksiin tai koulutukseen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Soile Jokiseen (soile.jokinen@oulu.fi / 08 - 553 4039) tai Tytti Tenhulaan (tytti.tenhula@oulu.fi / 08 - 553 4021).

Koulutusterveisin,
Tytti ja Soile

TUNNUS: xxxxxxx, SALASANA: xXxxx48


Kurssikirje 24.3.2003 (Tervetuloa TieVie-kouluttajakoulutukseen 2003)

Tervetuloa TieVie-kouluttajakoulutukseen perehtymään kanssamme tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöön pedagogisen, teknologisen ja organisatorisen muutoksen näkökulmista sekä tutkimaan verkostoituneen koulutuksen haasteita ja ongelmia.

Koulutukseen osallistuu yhteensä 100 osallistujaa ja mukana on opettajia, suunnittelijoita ja tutkijoita 19:sta Suomen yliopistoista.

Koulutus rakentuu neljästä lähiseminaarista, viidestä verkkojaksosta, juonne- ja vertaisryhmien työskentelystä sekä alueellisista valinnaisista taitokursseista. Koulutuksen punaisena lankana on oman kehittämishankkeen suunnittelu ja toteuttaminen. Koututuksen aikana toteutettavien kehittämishankkeiden tulee liittyä yliopiston henkilöstön tvt:n opetuskäyttöön liittyvien taitojen tukemiseen tai siihen liittyvään kouluttamiseen. Koulutuksen laajuus on 10 opintoviikkoa. Koulutus on maksutonta. Jokaisen tulee kuitenkin itse vastata lähiopetusjaksoista aiheutuvista matka- ja majoituskustannuksista.

Seuraavat päivämäärät on syytä merkitä kalenteriin heti.

  • Orientaatio-verkkojakso 28.4. - 4.5.2003
  • Pedagoginen muutos -lähiseminaari Oulussa 8. - 9.5.2003
  • Pedagoginen muutos -verkkojakso 12.5. - 6.6.2003
  • Teknologinen muutos -lähiseminaari Jyväskylässä 21. - 22.8.2003
  • Teknologinen muutos -verkkojakso 25.8. - 26.9.2003
  • Organisatorinen muutos -lähiseminaari Helsingissä 30. - 31.10.2003
  • Organisatorinen muutos -verkkojakso 3.11. - 5.12.2003
  • Hankkeiden arviointi -verkkojakso 2.2. - 5.3.2004
  • Hankkeiden arviointi -lähiseminaari 18. - 19.3.2004

Koulutus alkaa viikon kestävällä Orientaatio-verkkojaksolla 28.4. - 4.5.2003. Jakso toteutetaan Optima-oppimisympäristössä osoitteessa https://optima.oulu.fi. Jakson aikana tutustutaan toisiin osallistujiin, koulutuksen rakenteeseen ja TieVie-portaaliin (http://www.tievie.fi) sekä kartoitetaan osallistujien kiinnostuksen kohteita. On tärkeää, että kaikki osallistuvat orientaatiojakson työskentelyyn, koska jaksolla aloitetaan myös koko koulutuksen ajan toimivien juonne- ja vertaisryhmien muodostamisen. Lähetämme tarkempaa tietoa jaksosta n. viikkoa ennen sen alkamista.

Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi Optimaan saat sähköpostitse viikolla 17. Säilytä tunnukset, sillä samoilla tunnuksilla pääset myös myöhemmin avattaville verkkojaksoille ja TieVie-portaaliin. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Soile Jokiseen (soile.jokinen@oulu.fi, puh. 08 - 553 4039).

Ensimmäinen yhteinen lähiseminaari on Oulussa 8. - 9.5.2003. Työskentelemme Oulun keskustan tuntumassa sijaitsevan Hotelli Lasaretin koulutustiloissa (Kasarmintie 13). Seminaarin alustava ohjelma on liitteenä. Myös tähän seminaariin osallistuminen on välttämätöntä. Seminaarin ensimmäisen päivän iltana on yhteinen illanvietto juhlaillallisineen. Ilmoita etukäteen, mikäli et pysty osallistumaan iltatilaisuuteen 30.4. mennessä Soile Jokiselle (soile.jokinen@oulu.fi, puh. 08 - 553 4039).

Lähiseminaarin majoittumista varten olemme varanneet huonekiintiöt sekä Hotelli Lasaretista että Hotelli Ramadasta. Kiintiötunnus on "TieVie". Huonevaraukset tulee tehdä 11.4.2003 mennessä. Jokainen siis varaa huoneensa itse.

Hotelli Lasaretti
Kasarmintie 13, 90100 OULU
p. (08) 884 8300
1 hh 112 € / hlö
2 hh 63,5 € / hlö

Hotelli Ramada
Kirkkokatu 3, 90100 OULU
p. (08) 883 9111
1 hh 87 € / hlö
2 hh 74,5 € / hlö
Sijaitsee n. ½ km päässä Lasaretista

Muita majoitusvaihtoehtoja löytyy osoitteesta http://www.ouka.fi/matkailu/hotellit-frame.html.

Oulun kartta löytyy osoitteesta http://www.ouka.fi/kartat/. Lasaretin sivuilta (http://www.merikoski.fi/lasaretti/) löydät kartan ja ajo-ohjeet koulutuspaikalle. Linja-autoaikataulut reitille lentoasema - keskusta (bussi nro 19) löytyvät osoitteesta http://www.koskilinjat.fi/aikataulut_ja_reitit/paikallisliikenteen_linjat/talvi/193.html.

Olemme perustaneet TieVie-kouluttajakoulutuksen osallistujille oman sähköpostilistan, tievie2003_10ov@lists.oulu.fi. Listaa käytetään lähinnä tiedottamistarkoituksiin. Varsinainen koulutus tapahtuu sitä varten perustetuissa verkkoympäristöissä.

HUOM! TieVie-portaalissa on vielä tällä hetkellä vuoden 2002 koulutusten rakenteet, koska nämä koulutuksen ovat vielä osin kesken. Uudet koulutustiedot päivitetään portaaliin huhtikuun alussa.

Tavataan Orientaatio-jaksolla Optima-ympäristössä ja nähdään viimeistään Oulun lähiseminaarissa toukokuun alussa.

Kevätterveisin,

TieVie-suunnitteluryhmän puolesta,
Tytti Tenhula (tytti.tenhula@oulu.fi)
Soile Jokinen (soile.jokinen@oulu.fi)

LIITTEET:

 

 

Virtuaaliyliopisto

Sivukartta

Webmaster